torsdag 30 september 2010

TV4 Kvällsöppet om våldet mot SD-politiker

POLITISKT VÅLD Igår, onsdag, tog Kvällsöppet i TV4 upp våldet mot sverigedemokratiska politiker, med mordförsöket på den knivhuggna syrianen och före detta SD-politikern Issa Issa som exempel. Issa skulle även ha medverkat i programmet, men tvingades åka ambulans i ilfart in till sjukhuset, efter att inre blödningar uppstått.

Medverkande gäster var Sveriges Radios politiska reporter Pontus Mattsson, samt en representant för Rättvisepartiet Socialisterna, mest (ö)kända för sina ordningsstöranden av SD:s torgmöten. Merparten av programmet handlar om så kallade kamphundar. Cirka 34 minuter in i programmet går ämnet över till våldet mot SD.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Jan Kallberg: Importerat valboskap

MER SUNT FÖRNUFT Igår kväll presenterade vi ett utdrag ur en text signerad Jan Kallberg. Idag skriver han åter igen klarsynt med det politiskt inkorrekta som tema. Bara det faktum att Kallberg var krönikör på Metro mellan 2000 och 2006 men valde att sluta för att hans texter blev alltför politiskt inkorrekta för tidningen i fråga gör mannen till något av en hjälte.

Okej, här kommer ämnet ingen svensk statsvetare törs ta i men jag kan göra det som utländsk statsvetare.

Immigrationen till Sverige har haft klara politiska företecken.

Detta har varit en politisk förskjutning som systematiskt genomförts av (S) där man ”importerat” ungefär 10 % vänsterröster och ”exporterat” 5 % borgeliga röster. Jag bedömer att invandringen är till 2/3 vänsterröster men det är nog en för låg siffra. I många invandrargrupper är det över 70 % S-röster.

Så utan invandring skulle vi inte haft en S-regering efter 1986 ungefär. Hade man haft en politiskt neutral invandring med 50 % borgerliga röster som invandrade och ingen tioårssregel för utlandssvenskars röstande hade vi inte haft en S-regering efter 1976 eftersom då och 1979 samt 1982 var det oerhört jämnt.

Invandring i Sverige handlar inte om att hjälpa människor eller ha en moralisk bas – det handlar om att byta ut en frisinnad obstinat befolkning och behålla makten för sossarna genom att få en bred fet klass av bidragsberoende människor som facket utestänger från arbetsmarknaden med en nästan rasistisk arbetsrätt som fungerar som en demarkationslinje mellan de nya och de etablerade arbetarna. Man tar fram valboskap och håller i bidragen som morot.

Är inte det rätt människofientligt och i grunden förnedrande? I grunden rätt cyniskt. Särskilt under 1980-talet där enbart socialistiska latinamerikaner hade svängdörrar till Sverige medan kommunisttrötta östeuropéer kunde glömma flyktingstatus och uppehållstillstånd.

Import av röstande – politiska övervägningar av styrd invandring

När vi ändå är inne på ämnet Jan Kallberg kan vi passa på att rekommendera tre andra minst lika politiskt inkorrekta texter författade tidigare i år och publicerade på Opinionen.se:

När man immigrerar till ett land innebär det inte att man går från försörjare till försörjd och att man är här för att missbruka samhället och dess uppbyggnad. Det gäller mig om jag flyttar till Australien eller Kanada men det gäller tyvärr inte den som flyttar till Sverige.

Villkorat naturaliserat medborgarskap

Alla kan slåss efter krogen, det är puckat men det sker, vi kan sno en bil som 16-åringar men om man gör tre grova brott mot allmänheten med personskada som följd då är det inte otur eller taskigt ölsinne.

Sverige behöver ”Three Strikes”

Sverige är en fejkdemokrati. Strukturen med partier som lager mellan folkviljan och makten garanterar att ingen blir valda som inte är sanktionerad av paradigmstyret. Det svenska styret har betoning på styret och folkviljan är neutraliserad av partierna. Jag är för enmansvalkretsar där en person kan bli vald för en valkrets.

I enmansvalkretsarnas Sverige – demokrati, till sist!

Jan Kallbergs blogg

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 29 september 2010

SVT Kultur, SD och det var bättre förr..

FOLKHEMMET Var det bättre förr? SVT Kultur försöker förklara framgångarna för SD, med att intervjua extremvänsterns språkrör Expo och en finsk statsvetare. Och reportern stammar fram på nysvenska..

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Våldtäktsman lös i Luleå?

BROTT Omkring halvtvåtiden på tisdagen den 28 september fick personalen på äldreboendet Sundsgården i centrala Luleå ta hand om en chockad kvinna. Kvinnan kom springande de tvåhundra metrarna från området nedanför gamla lärarseminariet och kollapsade framför ett arbetslag från äldreboendet.

Kvinnan som är i tjugoårsåldern var väldigt chockad och både skakade och hyperventilerade enligt ögonvittnen. Anställda på boendet tog hand om henne i Sundsgårdens personalrum. Kvinnan har uppgivit att en person hotat att tillfoga henne såväl kroppsskada som genomföra våldtäkt. Enligt de första uppgifterna ska missdådaren haft en s.k. bandana över ansiktet och vara 185 cm lång.

Området där kvinnan överfölls är en lummig liten oas som tidigare tillhörde det numera nedlagda lärarseminariet. Där finns en bl.a. en fågeldamm och sittbänkar samt tilltagande växtlighet, platsen är belägen vid stranden av Skurholmsfjärden. Förbi dammen går en cykel- och gångväg som trafikeras flitigt morgon och kväll. I anslutning till området finns höghus med bostadsrätter. Dammen ligger ca 200-300 meter från Sundsgården och drygt 800-900 meter från Rättscentrum, där bl.a. polisstationen i Luleå finns.

Polisen har med hundar avsökt området vid fågeldammen utan resultat. Enligt polisen var kvinnan så chockad att det varit svårt att få en sammanhängande bild av händelsen.

Kuriren.nu

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Facken utesluter SD-aktiva medlemmar

ODEMOKRATISK MOBBING Sverigedemokraterna fick 5,7 procent i valet och är därmed inne i riksdagen samt sitter i ett antal kommunfullmäktige. Men det hjälper inte i det odemokratiska Sverige. Fackförbunden landet runt som ska se till medlemmarnas bästa vägrar medlemskap åt de som är aktiva inom SD.

PI har tidigare tagit upp Vårdförbundet där dess ordförande Anna-Karin Eklund menar att den som är aktiv inom SD och ställer upp i val eller arbetar i styrelser inte kan dela förbundets värdegrund.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting och betecknar sig själva som

…en demokratisk organisation och varje medlem har därför rätt till inflytande över och stöd av organisationen

Vid SKTF:s förbundsråd i måndags gjorde ordförande Eva Nordmark helt klart att fackets värdegrund gör det omöjligt för en sverigedemokrat att få förtroendeuppdrag i förbundet.

Efter valet skrev man så här

Fördomar och myter om invandring är aldrig okej. Valet i söndags innebar stora förändringar i det politiska landskapet. SKTF har därmed liksom tidigare en fortsatt tydlig uppgift. SKTFs värdegrund är glasklar: vi respekterar mänskliga rättigheter och att alla människor har lika mycket värde; på jobbet,och i samhället. Vi kommer inte att acceptera och förhålla oss till en verklighetsbeskrivning som inte respekterar alla människors lika värde.

LO-förbundet Transport utesluter:

– Vi utesluter aktiva Sverigedemokrater. Deras idéer är inte förenliga med våra stadgar och att de fått ett slags legitimitet genom att de valts in i riksdag och kommunfullmäktige spelar ingen roll, säger Martin Viredius, som är förbundets tredje vice ordförande.

- Ett problem är att importen av billig arbetskraft göder främlingsfientlighet bland våra medlemmar, men lönedumpning måste bekämpas med likabehandling. Inte med främlingsfientlighet.

Under valet 2006 uteslöt Akademikerförbundet SSR en aktiv SD-medlem. De avgör från fall till fall.

IF Metalls inställning diskuteras internt efter att en förtroendevald medlem i södra Sverige har just blivit invald till kommunfullmäktige och nu ska hans medlemskap i facket prövas.

– Sverigedemokraternas idéer strider mot allt vi står för, men det går inte att kasta ut dem med automatik, säger IF Metalls vice ordförande Anders Ferbe.

– Att vara medlem i Sverigedemokraterna räcker inte. Man måste också aktivt förespråka deras värdegrund. Det är tydligt i våra stadgar. Därför måste varje fall prövas individuellt, säger Anders Ferbe.

– Det är en komplicerad diskussion. Nästa fråga är ju om vi kan ha en moderat eller en kommunist som medlem. Och ska någon uteslutas eller mista ett förtroendeuppdrag måste det ske på ett korrekt och rättssäkert sätt.

DN

Demokrati i Sverige är ett luftslott! Du får tycka vad du vill bara du tycker som oss.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 28 september 2010

Ny attack mot Lars Vilks

LARS VILKS Inför Lars Vilks föreläsning på Uppsala universitet nästa vecka kastades under tisdagen en sten igenom glasdörrarna till den aula där föreläsningen kommer att äga rum. Enligt uppgift till tidningen UNT fanns ett skriftligt hot mot Lars Vilks i anslutning till den inkastade stenen. Polisen har dock inte bekräftat några mer uppgifter än att en sten har kastats in i byggnaden.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Förortsghettoraphiphop-video där man bränner Åkessons foto

DE TONDÖVAS FÖRENING Ännu en av alla dessa tondöva ‘hiphopare’ från förorten som gestikulerar och ‘pratar snabbt’. Ynglingen heter Sam Alfaro, 18 år, från Nödinge(!) i Göteborg och kallar sig Broshan som artistnamn med ambitioner att bli signerad en dag. På sin sida uppmanar han oss alla att rösta rött och förbannar samtidigt SD – där han på sin sida lagt upp bilden.

Överlag är videon sedan ännu ett kliché-exempel på det nya Sverige, där man tycks romantisera det kriminella. Men det skrämmande kommer efter videon: två småkillar pratar om fuck the police, suga min k*k, ska cutta dom osv. Med andra ord, det nya Sverige…

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Miljöpartist skrev för nyanserat om SD

PARTIPISKA De etablerade partierna får stor hjälp av media när det gäller att upprätthålla partipiskan och försäkra sig om att lokala politiker inte uttalar sig för sansat eller positivt om Sverigedemokraterna. Barometern skriver idag att miljöpartisten Ann Hellenborg, landstingsråd i Kalmar, hyllar sverigedemokrater på sin blogg sedan hon skrivit att SD prioriterat rätt frågor och pratat på ett språk som vanliga människor begriper.

Kan bara gratulera er till att ni pratar ett språk som vanliga människor begriper. Ni har tagit upp tre frågor i valrörelsen, tre frågor som alla begriper och som alla har en uppfattning om.

  • Invandring
  • äldrevård
  • skolfrågor

I den bästa av världar har ert lyckade valresultat gett andra politiker en käftsmäll. Ni har förstått vilka frågor som är prio i det verkliga livet. Det är nu det blir spännande, har vi någon demokrati eller inte? En del av svenska folket har gett Sverigedemokraterna sitt stöd, vilket  egentligen handlar om andra politikers misslyckande att driva rätt frågor i valrörelsen. Vad händer nu i riksdagen mån tro? Kommer dessa heta frågor upp eller vågar inte de etablerade partierna ta upp dessa tre heta frågor. Allt för att inte få upp Sverigedemokraterna i talarstolen.

Blogginlägget kommer enligt den lokala ordföranden få konsekvenser nu när MP efter valet håller på och besätter de politiska posterna. Ann Hellenborg kryper omedelbart till korset och skriver idag på sin blogg om SD i termer av ”omänskliga åsikter” och ”främlingsfientlighet”.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 27 september 2010

Demokraturens ångvält

DEMOKRATIFUNKTION I efterdyningarna av valet men även före valdagen har Sverige och svenskarna utsatts för en massmedial ångvält beträffande bilden av Sverigedemokraterna och deras väljare. Dels har partiet utmålats som en ful fisk i grumligt vatten och dels har dess väljarkår betecknats som ömsom rädda, otrygga samt arbetslösa. Detta har upprepats som ett mantra även under valvakorna på TV. Dessvärre fortsätter medias försök att metodiskt hamra in sin hotbild av Sverigedemokraternas väljarkår i huvudet på Svenssons.

Det senaste försöket på bred front gjordes i en stor artikel på Expressens kultursidor den 22 september. Där fick den brittisk-indiske författaren Kenan Malik lägga ut sina ord om Sverigedemokraterna och dess väljarkår i artikeln "Så som beställt". Malik skräder inte orden och upprepar det önskade mantrat om att partiets väljarkår är otrygga, rädda och dessutom missnöjda med sina liv. Enligt Malik består dessutom partiets sympatisörer av mest av arbetslösa män framförallt ur arbetarklassen eller LO-kollektivet, vilka mest tycks oroas av sämre levnads-standard(här dyker den klassiska marxismen upp om att allt är resursproblem). För säkerhets skull upprepas det mot slutet av Maliks artikel att det var rädsla och otrygghet som gjorde att folk sökte sig till Sverigedemokraterna.

Det är dock inte bara partiets väljarkår som det är fel på, de som styr partiet är också ett gäng dubiösa individer. I artikeln saluför Malik teorin om att Sverigedemokraterna är ett parti med dold agenda. Han menar att partiet har en hård kärna av rasister som är trångsynta och som inte är öppen för fakta och förnuft. Malik gör dock skillnad på den "hårda kärnan" och de rädda samt otrygga sympatisörerna. Ungefär lite samma stil som Mona Sahlin har kört mot det nya arbetarpartiet Moderaterna. Enligt Sahlin är Moderaterna samma gamla högerparti som alltid, men som delvis lurat trogna men besvikna sosseväljare.

Kenan Malik sidsteppar elegant hela frågan om nationalstaten och europeisk kultur. Han reducerar migration och multikulturalismen till enbart att handla om personlig moral, arbetslöshet och pengar. Han missar totalt frågan om västerländsk idéhistoria samt kampen för ett välfärdssamhälle baserat på sunda principer om ekonomisk hållbarhet och gemensam europeisk värdegrund. Det är i västerlandet som demokratin utvecklats, det är i västerlandet som nationalstatskonceptet givit en otrolig välfärdsutveckling för sina medborgare. Detta är dock inget som verkar bekymra Kenan Malik.

Maliks beska droppar för den uppkomna situationen är enligt honom själv:

"Svenskarnas stora uppgift är att uppmuntra en öppen och ärlig offentlig debatt om invandring, multikulturalism och islam samtidigt som de tillhandahåller ett kraftfullt försvar för en omfattande invandring, pluralism och det öppna samhället."

Det är först här i sista stycket av Maliks artikel som det blir match på riktigt, detta av flera anledningar. Den första är att en offentlig debatt angående migration och multikultur ska få förekomma, men att den ska utmynna i ett stöd för densamma. Vad är det för öppen och ärlig debatt som ska föras när resultatet av debatten redan på förhand är given?

Maliks sista stycke är rent nonsens och en stor fet attack på två av demokratins hörnpelare, nämligen fri åsiktsformulering samt åsiktsuppsamling. En demokrati är beroende av att medborgarna kan och vill uttrycka sina åsikter i och via samhällets olika arenor som idrottsföreningar, ungdomsförbund, insändare, böcker, bloggar och inte minst debatter kring fikabordet på jobbet m.m. Detta är en av grundbultarna i en demokrati. En annan grundbult är hur medborgares åsikter samlas upp eller kanaliseras in och uppåt i det politiska systemet via partier, media, lobbyorganisationer och politiska företrädare. Det är de politiska partierna som sen i sitt riksdagsarbete formulerar riktningen för hur Sverige ska utvecklas på längre sikt.

Det Kenan Malik menar är att ta debatten på den första demokratiska nivån men "stoppa" sen alla åsikter/fakta som talar mot omfattande migration och mot multikulturalismen på nästföljande demokratiska nivå. Detta, mina damer och herrar, är första steget i en demokratur. Det är dock inte föga överraskande att läsa att Keenan Malik har ett förflutet i brittiska vänsterkretsar samt varit medlem av Revolutionära Kommunistpartiet. Lite förenklat är Malik alltså en form av brittisk motsvarighet till Gudrun Schyman.

Den massmediala ångvälten kommer likt ångvälten i slutsekvenserna av den brittiska filmen "En fisk som heter Wanda" så småningom att köra fast. Tiden är förbi då alla svenska medborgare med lätthet kunde duperas i en stil värdig Fawlty Towers. Right!

Kenan Maliks artikel "Så som beställt"

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Vilks försöker igen

LARS VILKS Den numera ökända föreläsningen med Lars Vilks i våras som blev avbruten av en muslimsk pöbel ska ges igen.

Den 7 oktober är det dags igen. Vilks har åter igen bjudits in av filosofiska institutionen för att genomföra sin föreläsning om konstens gräns med utgångspunkt från sin egen och andras konst. En frågestund kommer också att hållas efteråt där publiken får chans att ställa sina frågor.

Denna gång kommer säkerheten att liknas vid en internationell flygplats. Föreläsningen är öppen för allmänheten men de som vill bevittna den måste anmäla sig i förväg.

UNT

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Den svenska journalistkåren inte totalt genomrutten

SD-HATET I tider då hatpropaganda varvat med lögner och överdrifter präglar nyhetsrapporteringen om Sverigedemokraterna är det lätt att tappa hoppet om ett en objektiv media fortfarande över huvud taget existerar. Dom är inte många, men det finns några journalister kvar i det här landet som tar sitt journalistiska uppdrag på allvar.

Det var i radioprogrammet Medierna i P1 i lördags som bevakningen av SD togs upp. Landets nyhetsredaktioner har sedan valresultatet stod klart slagits av panik. För journalister i södra Sverige, där man har erfarenhet av SD, tar man dock det hela med ro. Till exempel tilläts Jimmie Åkesson, SD:s partiledare, delta i valdebatten i Radio Blekinge – till skillnad från riksmedia. Åsa Holst, nyhetschef på Radio Blekinge, anser att SD ska granskas precis som vilket annat parti som helst.

På Helsingborgs dagblad har tidningens valgeneral, Åsa Nicander, fått motta telefonsamtal från flera lokaltidningar  runtom i landet där skräckslagna journalister undrar hur man ska hantera debatter och intervjuer med företrädare för SD. Ett förhållningssätt som Nicander beskriver som ”beröringsskräck”. Istället för att fokusera på om uppmärksamhet i media kan ge SD fler röster eller inte framhåller Nicander att tidningarnas journalistiska uppdrag är det viktigaste. Ett uppdrag som inte går ut på att stoppa SD utan att förhålla sig professionellt till det hela och låta väljarna själva avgöra.

Nicander säger också att efter några vingliga första år med SD i Skånes kommuner har de valt att inte ha ett specifikt sätt att bevaka just SD på. Dock var de nära att skaffa just en sådan policy innan de insåg att de hamnat ganska snett och vidhåller att kunskap och professionalitet är ledorden i deras arbete.

I samma program kommer Niklas Orrenius på Sydsvenskan med den föga överraskande nyheten att de flesta svenska journalister avskyr SD.

Ett inslag innan bevakningen av SD tas upp som handlar om hur media kan tolka opinionsundersökningar lite hur de vill rekommenderas också att uppmärksammas.

SR

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 26 september 2010

SVT Agenda om SD

SVT2 21:15 Sverigedemokraternas framgångar i valet är ett av kvällens ämnen i programmet Agenda. Vänsterpartiet och Folkpartiet ska bland annat ges tillfälle att diskutera vilken påverkan deras politiska motståndare kommer att få på politiken.

Vilket inflytande kommer Sverigedemokraterna att få i riksdagen och hur kommer de att påverka svensk politik? Agenda har rest till Danmark och pratat med Danskt Folkeparti som gick utfrysta till inflytelserikt stödparti. Debatt mellan Jonas Sjöstedt (V) och Johan Pehrson (FP).

Intervju med Cas Mudde, holländsk expert på högerextrema partier, som menar att Sverigedemokraternas framgång var väntad.

Reportage från Region Skåne där Sverigedemokraterna blev utfrysta av de etablerade partierna förra mandaperioden – ändå gick SD framåt.

Se programmet direkt i SVT Play »

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Aftonbladet försöker sätta dit SD-politiker med sin gillrade fälla


Mattias Carlsson (till vänster) och Richard Aschberg (bror till Robert Aschberg) försöker sätta dit SD-politikern med en gillrad fälla. PI tror att filmen plåtades av deras fotograf Krister Hansson.

MASSMEDIALA LÖGNER PI fick tipset i veckan om att Aftonbladet försökte lura SD-politiker genom att utge sig för att vara affärsmän som sedan erbjöd ett samarbete mot att politikern fick 100 000 kronor. Meningen var att man sedan skulle konfrontera politikern, en mutfälla helt enkelt enbart för att kompromettera SD som Aftonbladet hatar innerligt. En av dem var SD:s Anders Leander och vi redogjorde för hur det gick till när Aftonbladet sökte upp honom. Sedan dess har tidningen läst vår post många gånger. Gissa om man svor över det på den redaktionen . Detta är sedan satt i system. Vi vet flera SD-politiker de försökt lura, bland annat en ung manlig politiker i Eskilstuna.

I dag kör Aftonbladet sin story om hur de ”lurade” Anders Leander.

Aftonbladet och övriga läser vår gamla post via MediaCreeper

Telefonnumret Aftonbladet ringer ifrån – 076-4035840 – när de försöker gillrar fällorna. Anmäl Aftonbladet till Pressombudsmannen samt polisanmäl. Som en markering.

Mattias Carlssons tvivelaktiga förflutna

Mattias Carlsson har jobbat på Sportbladet sedan juni 2004 – och var den journalist på Aftonbladet som utan bevis anklagade arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna. Det är ännu inte helt utrett om Mattias Carlsson själv har köpt sex av den prostituerade kvinnan men det faktum att hon vände sig till just Carlsson istället för någon annan journalist gör att vi inte kan utesluta att så har varit fallet.

Renmördaren Mattias Carlsson

Mattias Carlsson dödade 2008 11 renar genom att köra på dem när han befann sig i Gällivaretrakten för att rapportera om Caroline Stenvalls försvinnande. Mattias Carlsson färdades i en av marknadens säkraste bilar, en Volvo XC 70, och kunde därför utan egen risk använda tjänstebilen för att döda renarna snarare än att slå ihjäl renarna med knölpåk, vilket också hade varit ett alternativ. Mattias Carlsson fick inte sparken efter renmassakern, som därmed kan sägas ha haft Aftonbladets stöd. Jägaren som tillkallades för att röja upp och minska lidandet hos överlevande renar sade att det var det värsta han någonsin sett när det gäller viltolyckor.

Mattias Carlsson i slagsmål med polisen

När det vänsterextrema nätverket Reclaim the streets – nära kopplat till terrorrörelsen AFA – 2003 höll en icke tillståndsgiven manifestation i Stockholm som sedan urartade i gatukravaller fanns Mattias Carlsson på plats. En polisman upplevde Mattias Carlssons närvaro som så hotfull att han slog honom med batong. Även Mattias Carlssons Aftonbladetkollega uppträdde så hotfullt att polisen var tvungen att slå honom i huvudet med en batong.

Polisen hävdar att Mattias Carlsson var nakenmannen vid Solliden

Aftonbladets journalist Daniel Nyhlén skrev 2005 en artikel om att en naken man med något stort i handen trängt sig in på kungafamiljens sommarparadis Solliden. Enligt Ölandsbladet var den nakne mannen dock ingen annan än Aftonbladets egen fotograf. I Aftonbladets artikel anges Mattias Carlsson som fotograf så det får väl antas att han är den fotograf Daniel Nyhlén skrev sin artikel om.

Ölandsbladet skrev om det:

Polisen i Borgholm fnyser åt historien. Den man som trotsade algblomning och förbudszoner var, enligt polisen, Aftonbladets egen fotograf.

– Visst var det så. Och den där stora saken han höll i sin hand var teleobjektiv, säger Bo Johansson. Polismännen Bo Johansson och Thomas Lönnqvist utgjorde den patrull som på "stort allvar" deltog i jakten på den nakne mannen.

– På Strandvägen, vid platsen för nakenbadet intill Solliden och där fordonstrafik är förbjuden, träffade vi på en parkerad bil det inkommit klagomål om, den hade stått där ett tag. Bilen visade sig vara registrerad på Aftonbladet. Medan vi står där kommer bilägaren gående från nakenbadet, en kille med ett stort teleobjektiv i händerna, och vi förklarade vårt ärende: dels bilen, dels att vi letade efter en naken karl. "Det kan väl inte vara du?", frågade jag och fick "nä, nä" till svar. Vi påpekade att han inte fick stå där med bilen och han svarade att bilen skulle ha hämtats av en kollega, men att det uppstått ett missförstånd.

Polismännen vandrade vidare ner till nakenbadet där de träffade på ytterligare två personer och de förklarade återigen anledningen till besöket, att en naken man setts mellan nakenbadet och Sollidens staket.

– Då svarade en kille att "Det var därborta" och pekade mot Solliden till. "Det var han som just gick härifrån, en man med ett eller två stora teleobjektiv som tog sig ut till stenen därborta och sen satt han och tittade i teleobjektiven mot land", berättade killen för oss.

Inga andra fanns på nakenbadet när polisen anlände och Bo Johansson är säker på sin sak. – Då har fotografen – enligt uppgift naken, det säger bland annat personalen på säkerhetsbåten – tagit sig ut till stenen och därifrån spanat mot kungens brygga och badplats. Det var han som var den nakne mannen! Och han simmade aldrig, det fanns det heller aldrig några uppgifter om.

Så Aftonbladet skrev om sin egen fotograf?

– Det är exakt vad de gjorde, reportern skrev om sin egen
paparazzifotograf! Det är jag helt säker på.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Aftonbladets Jan Helin hyllar mångfalden men bor homogent

HYCKLARE Aftonbladets chefredaktör har sin egen lilla blogg där han svamlar på. Den 19 september skrev en Leif följande kommentar under ett av hans inlägg:

leif 19 september 2010, kl 09:27
Jag vet inte vilken planet redaktören bor på. Själv bor jag i ett område med många invandrare och det är allt annat än sörgårdsidyll det vill jag lova. Självklart skall man inte dra alla över en kam. Fakta är dock att vi 2009 tog emot drygt 100 000 människor, det vill säga som en medelstor svensk stad. Flertalet kom från Irak, Somalia samt Afghanistan. Flertalet är analfabeter, man klupmar ihop sig med sina landsmän, vilket jag kan förstå, i enklaver där man inte behöver lära sig svenska eller hur sverige fungerar. Jag erbjuder redaktören att byta boende med mig en månad, antar att han bor i innerstan eller ett ”svenskt” villaområde.
Anmäl !

Chefredaktören svarar på hans kommentar:

Jan Helin 19 september 2010, kl 09:40
Hej Leif. Jag bor i ett villaområde som är lika homogent som de enklaver du beskriver. Vi hålls ihop av att vi jobbar mycket, lägger sjuka pengar på bilar och resor, har fina trädgårdar som vi inte hinner sköta och kan varenda avsnitt av Solsidan. Det är vanligt i hela världen att människor som är lika vill bo nära varandra. Och ofta är det saker som jobb och intressen som gör att man gillar varandra. En del gillar bara de som är av samma etnicitet som en själv. Jag är inte så upprörd över det. Jag är upprörd över de som menar att just deras svenskhet måste gälla för alla. Så menar till exempel Sverigedemokraterna. Därför gillar jag olika.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 25 september 2010

Judisk ordförande kallar Sverigedemokraterna nynazister

IDIOTI Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska församlingen i Stockholm och ordförande i Judiska centralrådet, går i den israeliska tidningen Haaretz till angrepp mot Sverigedemokraterna och kallar dem för ”nynazister”. I artikeln säger hon att ”det inte kommer att dröja länge innan SD visar sin sanna, antisemitiska natur”. Sverigedemokraterna är det enda svenska riksdagsparti som öppet och oförbehållsamt stöder Israels rätt att existera som ett eget land och judars rätt att kunna leva i det svenska samhället utan att trakasseras och förföljas av den alltmer växande muslimska befolkningen och dess våldsvänsteranhängare.

I artikeln säger Posner-Körösi:

Det här är ett nynazistiskt parti, artikulerade, belevade men mycket farliga. Vi vet var dessa människor kommer ifrån. Detta är nazistsympatisörer som under sina kavajer fortfarande bär de bruna skjortorna.

I artikeln beskrivs SD felaktigt som ett ”högerextremt” parti, men man är också noga med att påpeka faktumet att SD inte på något sätt har någon antisemitisk agenda, tvärtom har man två judiska medlemmar bland sina toppolitiker och är också, som sägs ovan, tydliga i sin support för Israel.

Trots detta låter man Lena Posner-Körösi göra sig till talesman för den cirka 20 000 personer stora judiska befolkningen i Sverige då hon hävdar att 99 procent av dessa anser att Sverigedemokraternas riksdagsinträde var en ”förkrossande” händelse. Men enligt Haaretz så är Posner-Körösis försök att föra alla judars talan felaktig.

Man nämner att av de 79 hatattacker mot judar som rapporterades under 2009 (mer än dubbelt så många som under föregående år) så kunde fler än hälften tillskrivas muslimer eller våldsvänsterextremister. Detta har gjort att en jude – som vill vara anonym – till Haaretz säger att Posner-Körösis försök att smutskasta SD förebärande att hon uttalar sig för Sveriges hela judiska befolkning inte stämmer. Den anonyme uppgiftslämnaren hävdar istället att det finns ett betydande antal judar i Sverige som är starkt oroade av den explosiva ökningen av antalet muslimer i landet, och därför anser den sverigedemokratiska politiken vara tilltalande.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

TV: Mona Sahlin och Robert Aschberg hos klämkäcka Skavlan

TV Den norska författarinnen Anne Holt är inte speciellt förvånad över SD:s inträde. Tillsammans med Mona Sahlin och Robert Aschberg gästade hon Skavlan. Holt pratade om Sverige som politiskt korrekt, något som bäddat för framgångarna. Sahlin i sin tur är stolt över Sveriges politiskt korrekthet. Aschberg inflikar då och då. Att han hatar SD är inte så konstigt: kommunist i de yngre åren och sitter nu i styrelsen för Expo. Tillika har han ett nystartat bolag med en AFA-aktiv.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Naturskyddsföreningen: Rösta inte på SD

HETSEN MOT SD Vi har tagit upp de ännu få företag, Nordnet och Brandos, som ämnar bojkottar SD. Nu är det Naturskyddsföreningen som önskar petar SD. Det intressanta är att dess ordförande inte ens läst partiprogrammet utan går tydligen endast på medias ensidiga rapportering.

Följande skriver man på sin blogg samt på Facebook:

Demokratin är något av det viktigaste vi har. I en demokrati är alla värda lika mycket. I en demokrati är alla välkomna. Det är däremot inte alla enligt Sverigedemokraternas synsätt. Därför skulle jag aldrig rösta på Sverigedemokraterna, ett parti vars namn har två komponenter som partiet är en direkt förolämpning mot.

Det florerar ett påstående att Sverigedemokraterna skulle ha en bra miljöpolitik. Det vet jag ganska litet om och Naturskyddsföreningen har inte granskat partiet, men jag vet att demokrati är en grundbult för ett långsiktigt effektivt miljöarbete. Därför kan Sverigedemokraternas miljöpolitik knappast vara bra. Även om partiet skulle ha världens bästa miljöpolitik skulle det inte förtjäna en röst, menar jag, eftersom vi kan rädda miljön utan att offra demokratin – alla dagens riksdagspartier vill mer på miljöområdet.

Naturskyddsföreningen är partipolitiskt obunden och skulle tack vare detta stadgande kollektivt kunna ta ställning mot ett främlingsfienligt parti som står med ett ben innanför och ett ben utanför gränsen för demokratisk anständighet. Nu har föreningen inte haft en sådan process, detta ligger ju inte i centrum för vår verksamhet, men till dess jag vinner föreningens eventuella stöd för en sådan linje vill jag personligen uppmana alla:

Rösta inte på Sverigedemokraterna. För demokratins skull, och därmed för miljöns!

Blogg
Facebook

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 24 september 2010

Ett historiskt val extremistmuslim i riksdagen

ISLAMISERING Ett för Sverige historiskt val ser nu ut att änligen ha fått den efterlängtade upplösning alla vi sverigedemokratiska röstare hade önskat oss. För första gången någonsin tar vi förhoppningsvis ett steg mot en normalisering av världens mest extrema invandringspolitik så den framledes kan både diskuteras och exekveras på en nivå som ligger mer i linje med hur övriga EU arbetar med den alltmer påträngande problematiken.

De mest påtagliga förändringarna vid detta val och som då kan anses vara historiska är:

  • En borgerlig regering som sitter två mandatperioder i följd
  • Sossarnas sämsta val på nästan 100 år
  • Ett invandringskritiskt parti in i riksdagen

Men en annan viktig och för Sverige utomordentligt illavarslande händelse ägde rum, nämligen den att svenska riksdagen fick sin första uttalat extremmuslimska ledamot invald. Moderaten och Göteborgs-
politikern Abdirisak Waberi, känd för sina minst sagt extrema åsikter om hur det islamska samhället också skall bli det svenska, kommer nu under fyra år representera Alliansens största parti.

Waberi gjorde sig först känd för den större publken när han i Evin Rubars SVT-dokumentär ”Slaget om muslimerna” uttalade en del anmärkningsvärda åsikter om hur kvinnan skulle behandlas. Toppmoderaten och kommunstyrelsens vice ordförande Jan Hallberg tycker dessutom att Waberi är en ”hedersman”.

Abdirisak Waberis senaste utspel är det där han kallar väljare som röstat på Sverigedemokraterna för ”nazister” och ”rasister”. Dessutom ådagalägger han en tämligen avgrundsdjup okunnighet vad gäller demokratibegreppet. Vi får hoppas att Waberi inte ges möjlighet att påverka riksdagspolitiken i någon som helst omfattning.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

JK friar SD påstods peka ut muslimer som hot

INGET ÅTAL Inför valet hade SD-kuriren en valspecial, nummer 87. Ett exemplar hamnade hos vänsterpartisten Eva Lindstedt i skånska Skurup. Men till skillnad från många andra som läste kuriren tyckte sig Lindstedt hitta hets mot muslimer och SS-kopplingar lite överallt – och polisanmälde. Det hade hon ingenting för.

- Det var riktig hets mot folkgrupp, rasistiska uttryck i hela numret. Det handlade om hets mot muslimer, men även andra människor. Det var riktigt så man mådde illa, sa Eva Lindstedt tidigare.

- Både text och bilder fick mig att tänka på de filmer som SS-män gick ut med i Tyskland.

Vänsterpartisten Eva Lindstedt polisanmälde SD-kuriren till Justitiekanslern för hets mot folkgrupp. Ansvarig utgivare för det aktuella numret är Karlskronapolitikern Richard Jomshof (SD) sa tidigare till Skånskan:

- Jag vet inte vad det är som skulle vara hets eller bryta mot lagstiftningen.

Jomshof sa också att Eva Lindstedts associationer till SS-propaganda under andra världskriget är något hon får stå för själv och att anklagelserna är helt befängda. Och Jomshof fick rätt. På onsdagen beslutades att en förundersökning inte kommer att inledas.

"Inte alla förnedrande eller nedsättande yttranden är att bedöma som hets mot folkgrupp. Även för sådana yttranden som av en bred allmänhet uppfattas som stötande eller missvisande finns ett vidsträckt utrymme." skriver JK i sitt beslut.

Över tio anmälningar mot Sverigedemokraterna har kommit in till JK under 2010. Inget av ärendena har lett till att en förundersökning har inletts.

Läs om familjen Vänster

PI har tidigare skrivit om familjen Vänster i skånska Skurup, där tre av familjens medlemmar innehar de tre första platserna på Vänsterpartiets lista till kommunvalet. Det är mamma Eva Lindstedt, dotter Felicia Hamzi och Evas sambo Leo Vukadin. Ytterligare en dotter, Rebecka, är bland annat med i Facebookgruppen: "Vi som tycker Israel skall bort…"

Artiklel 1
Artikel 2

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Öppet brev till Brandos

ÖPPET BREV Politiskt Inkorrekt uppmärksammade igår skoföretaget Brandos.se, vars grundare och ägare Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto vädjade till de av sina kunder som röstade på Sverigedemokraterna att inte handla av dem i framtiden.

Reaktionen lät inte vänta på sig. Vi är många som är förvånade, förbannade och bedrövade över att två unga miljonärer skriver en betydande andel svenskar på näsan enkom för att de utnyttjade sin lagstadgade rätt att lägga sin röst på ett demokratiskt parti som sedermera invaldes till riksdagen.

Dock visade det sig att plånboken var viktigare än principen, då affärsmännen redan efter ett par timmar tog bort såväl sitt hemmasnickrade budskap som länken till videon från Brandos hemsida. Men frågorna hopar sig, och vi har ett antal som vi öppet vill ställa till Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto.

Tycker du Karl-Johan Pantzar, som bor i en mångmiljonvilla i Gamla Enskede, ett av Stockholms mest välmående och segregerade områden, att du har en klar bild över alla de problem många av oss, som kanske bor i mindre attraktiva förorter, har mött som en direkt konsekvens av Europas mest extrema invandringspolitik?

Anser du Fredrik Juto, som bor på Narvavägen, en av Nordens mest exklusiva bostadsadresser, att du har rätt att sätta dig till doms över den svensk som bor i en lägenhet på Rasmusgatan i Malmö – ett område mitt i staden som plågas av kriminella invandrargäng som dagligdags uppträder hotfullt mot infödda svenskar som vågar sig in i området?

Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto, har ni överhuvudtaget läst Sverigedemokraternas valmanifest? Om så är fallet, vilket vi starkt betvivlar, vad i detta valmanifest är, i era ögon, att betrakta som främlingsfientlighet (till skillnad från en rättmätig kritik mot den förda invandrings- och integrationspolitiken som övriga riksdagspartier understundom utpekar som misslyckad)?

Ert företag säljer skor inte bara till den svenska befolkningen, utan har expanderat till ytterligare sex europeiska länder:

  • Danmark – Brandos.dk (Dansk Folkeparti, 13,8 procent i senaste valet till Folketinget och stödparti till regeringen)
  • Norge – Brandos.no (Fremskrittspartiet, 23 procent i senaste valet till Stortinget 2009)
  • Finland – Brandos.fi (Sannfinländarna, 4,1 procent i senaste riksdagsvalet)
  • Tyskland – Brandos.de (den växande Pro-sammanslutningen, exempelvis Pro-Köln, som för övrigt utstått ett flertal attacker från såväl islamister som nynazister och vänsterextremister)
  • Nederländerna – Brandos.nl (PVV (Frihetspartiet), 15 procent i senaste valet till House of representatives, tredje största parti)
  • Belgien – Brandos.be (Vlaams Belang, 12 procent av rösterna i valen till underhuset och senaten)
  • Har ni även riktat en motsvarande uppmaning till den delen av befolkningen i dessa länder som är kritiska till den inhemska invandringspolitiken, dvs. att inte köpa skor av er? I konsekvensens namn måste så vara fallet, inte minst mot bakgrund av att ett flertal av de folkvalda partierna i de berörda länderna betraktar Sverigedemokraterna som ett liberalt parti i jämförelse.

    Men om ni inte har gjort det, varför anser ni att endast svenskar, som trots allt är utsatta för den mest extrema invandringspolitiken i jämförelse med dessa länder, ska hörsamma er uppmaning att inte handla skor av Brandos?

    Vi erbjuder er, om ni så önskar, att kostnadsfritt översätta er videouppmaning till dessa länders respektive språk, för att därefter förmedla budskapet till de rätta kanalerna så att det får en bred spridning på samtliga era marknader.

    Ni har även ägarintressen i andra bolag, exempelvis ticket2.com, enligt egen utsaga norra Europas största marknadsplats för evenemangsbiljetter. Gäller er uppmaning även kunderna till dessa bolag, dvs. om man sympatiserar med Sverigedemokraterna så ska man inte handla biljetter via Ticket2?

    Som ni ser, frågorna är många, och vi på redaktionen ser fram emot ett svar från er. Med er tillåtelse kommer vi publicera svaret på Politiskt Inkorrekt. Kontaktuppgifter till PI finner ni ovan.

    PrintFriendly Share/Bookmark



    Ursprungsartikel
    Källa: Politiskt Inkorrekt

    torsdag 23 september 2010

    Ohly vill motarbeta SD med en gemensam flykting- och asylpolitik

    RIKSDAGEN Lars Ohly är på krigsstigen och föreslår att de rödgröna och alliansen ingår en överenskommelse om en gemensam flykting- och asylpolitik som är motsatt Sverigedemokraternas.

    Sverigedemokraterna skriver i invandringspolitiska program med att påpeka att de ser en helhet i frågor om invandring, bistånd, nationalitet och flyktingar. Den historiska och nuvarande politiken menar de på ett allvarligt sätt hotar den svenska nationella identiteten och sammanhållningen i landet. Därför vill man bland annat skärpa kraven på medborgarskap, avskaffa permanenta uppehållstillstånd, införa obligatoriska dna-tester på asylsökande och begränsa invandringen av personer från "kulturellt avlägsna länder" till ett minimum.

    Detta får Ohly att se rött. Men även på närliggande områden borde de tidigare sju riksdagspartierna komma överens om någon form av gemensam hållning i det fall de, som Lars Ohly föreslår, vill markera avståndstagande mot Sverigedemokraterna.

    Fredrik Reinfeldt vill inte kommentera det.

    DN

    Ohly håller tal efter valutgången

    Lars Ohly visade sann färg i detta valtal. Två minuter in i klipper säger han detta!

    ”Vi måste nu bygga utomparlamentariska rörelser för att förhindra en sådan politisk utveckling. Det är vår främsta uppgift, det är det vi ska arbeta med!”

    Han säger rakt ut att de skall bygga upp militanta organisationer och sätta stopp för alla oliktänkande!

    Se även posten: Lars Ohlys mörka förflutna

    PrintFriendly Share/Bookmark



    Ursprungsartikel
    Källa: Politiskt Inkorrekt