torsdag 30 juni 2011

Mona Sahlin orerar på festival

MONA Som PI kunde rapportera i maj deltog Mona Sahlin, numera i Expos styrelse, i dag  på Peace & Love-festivalen där hon deltog i en debatt tillsammans med Lisa Bjurwald och Jonathan Leman, även de från Expo, under den något märkliga rubriken ”Vill du också ha ett folkmord?”.

- Grunden för ett folkmord är när vi säger vi och dom, men även bristen på civilkurage. Om vi inte vågar ha mer civilkurage att ingripa mot extremism, så kan vi inom en tioårsperiod ha ett mycket större rasistiskt parti i vårt parlament som skulle kunna påverka Sveriges utveckling, inte mot ett folkmord, men mot att Sverige skulle bli mycket trängre och mycket farligare att leva i framför allt för muslimer och romer.

Det handlade mycket om Sverigedemokraterna och övriga partiers antidemokratiska hållning gentemot partiet.

- Sverige har utmärkt sig genom att de stora partierna både till höger och vänster har varit hyfsat tydliga när det handlat om de rasistiska argumenten, och hanteringen av Sverigedemokraterna. Men hur länge håller det? Vi har en minoritetsregering, vi har en opposition som inte verkar vilja göra upp över blockgränserna. Hur länge klarar man det här kaoset som Sverigedemokraterna blivit så duktiga på att utnyttja. Vi får se om den här tydligheten håller i sig. För i Danmark gick det väldigt fort, säger Mona Sahlin.

- Det var en period i Sverige när det första en flykting av Myndighetssverige fick möta var Socialkontoret och inte Arbetsförmedlingen. Men under 1960-talet var det arbetskraftsinvandring som rekryterades av exempelvis Ericsson för att komma hit och jobba. Nu pratar vi om krigstraumatiserade flyktingar, om analfabeter från Irak eller Afghanistan. Det går inte att jämföra, slog Sahlin fast.

Dala-Demokraten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SDU svarar LSU:s demokratiföraktande ordförande

DEMOKRATIFÖRAKT Seher Yilmaz, ordförande Sveriges ungdomsorganisationer (LSU), skrev häromdagen i en debattartikel i SvD där hon öppet visade sitt förakt för såväl demokratin som väljarna genom att utestänga Sverigedemokratisk ungdom (SDU) från medlemskap.

Igår gick svarade SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand på hennes debattinlägg:

Hur kan LSU, som säger sig värna demokratin, neka oss medlemskap samtidigt som man välkomnar organisationer som har en viss trosbekännelse eller etnicitet som krav för medlemskap. Till skillnad från dessa har SDU en öppen medlemsantagning. Den som delar våra åsikter är välkommen att bli medlem.

I och med beslutet att stänga ute SDU kan LSU rimligen inte längre kalla sig partipolitiskt obundna. Att de i sitt idéprogram kritiserar det faktum att unga ofta är exkluderade från "viktiga arenor och processer" är löjeväckande nu när de själva exkluderar unga.

SVD

LSU är till största del projektfinansierat. Det innebär att vi söker samarbeten och finansiering för enskilda projekt och verksamheter som har ett givet syfte och som sker under en begränsad tidsperiod. Huvudsakliga projektfinansiärer är Allmänna arvsfonden, Sida, Forum syd och Ungdomsstyrelsen. Vi får även ett grundbidrag från regeringen.

LSU

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Zigenare bluffade till sig 22 bilar för 3 miljoner kronor

FÄNGELSE Den ökände zigenaren Lasse Bergino, tidigare Lasse Bessik, från Malmö, lurade Toyotas återförsäljare i Falun på 22 bilar om ett värde uppgående till drygt 3 miljoner kronor. För pengarna löste han ut guldbälten han hade pantsatta på pantbanken i Malmö och köpte även två rolexklockor.

Åtalet

Lasse Bergino har under tiden 14-25 september 2009 i Falun genom vilseledande fönnått företrädare för *Företaget* att till honom överlåta 22 personbilar till ett sammanlagt värde av 3 040 000 kronor. Vilseledandet har bestått i att Lasse Bergino givit sken av att han skulle betala för bilarna trots att han saknade såväl vilja som förmåga till betalning. Lasse Bergino har i samband med köpet betalat 150 000 kronor av vilket belopp *Företaget* förmåtts återbetala 125 000 kr. Förfarandet har inneburit vinning med 3015 000 kronor för Lasse Bergino och motsvarande skada för *Företaget*

Falu tingsrätt dömde

  • Lasse Bergino, född 1973, för grovt bedrägeri till fängelse 2 år. Lasse Bergino ska utge skadestånd till *Företaget* med 3 015 000 kr jämte ränta på beloppet. Dom meddelad 4 maj 2010.

Svea hovrätt fastställde straffet den 23 juni 2011.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 29 juni 2011

Minnie mouse i niqab retar salafisterna

TRAMS Naguib Sawiris är en av Egyptens rikaste män, med drygt 2,5 miljarder i förmögenhet, och ligger bland annat bakom mobiltelefonoperatören Orascom som är den största privata arbetsgivaren och listad på egyptiska börsen. Han är även koptisk kristen och driver en kampanj att Egypten ska bli sekulärt.

För några dagar sedan postade någon ovanstående teckningar på Mimmi Mus i niqab och Musse Pigg i skägg och palestinasjal på Twitter. Naguib Sawiris fångade upp det och skickade det vidare på sin Twitter. Nu har salafisterna gått i taket och stämt honom då teckningarna ”skändar islam.” De har även uppmanat till bojkott av hans medieföretag och som ett resultat föll aktien på börsen. De har också samlat tiotusentals i hatgrupper på Facebook.

Naguib Sawiris kröp givetvis till korset(!) och bad om ursäkt på sin twitter.

The Blaze
LAtimesblogs
BBC
Forbes

Klassiker – Mickey Mouse must die


Saudi Cleric : Mickey Mouse Must Die ! by Ibn-Khaldun

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Polisen ber om ursäkt för att ha varit för sanningsenliga

Lyssna: Polisen ber utpekade nationaliteter om ursäkt

TRAVESTI Nyligen varnade Södertörnspolisen i Stockholm för inbrottsligor från Chile, Rumänien och Litauen. Något som orsakade ett mindre ramaskri i det politiskt korrekta Sverige. Chilenska riksförbundet var kränkta och krävde en ursäkt, som de nu har fått.

Det var i ett brev till deltagare i projektet grannsamverkan som ska förhindra inbrott och liknande. Där varnade man för en våg av inbrott och att man skulle vara särskilt uppmärksam på folk från Chile, Litauen och Rumänien som setts i området.

– Det är inte bara de som gör inbrott, de kan vara från alla länder, säger Daniela López, en av de chilenare som känt sig kränkt av polisens formuleringar.

Stockholmspolisens ledning ska enligt Ekot vara mycket kritisk till formuleringarna i brevet och Södertörnspolisen ber nu de som känt sig kränkta om ursäkt. Om de har gjort fel eller inte är dock en annan sak och i så fall något Justitieombudsmannen får avgöra.

– Vi har fått reaktioner från personer som känner sig kränkta, så vi kan bara be om ursäkt och förtydliga att vi behöver gå ut med viss information ibland; det är viktigt att den inte tas ur sitt sammanhang. I det här fallet handlar det om tillresta personer, inte personer som bor i landet, säger Hesam Akbari, presstalesman vid Södertörnspolisen.

SR

Relaterat

Oisín Cantwell ojar sig över polisbrev
Utpekande av nationaliteter i polismejl JO-ärende

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 28 juni 2011

Din dotter är en hora och går på disco

ÅTAL En idag 29-årig kvinna från Iran blev bortgift som 12-åring av familjen till en 33-årig landsman som hade fått uppehållstillstånd i Sverige. Kvinnan kom hit som 13-åring och blev gravid nästan direkt. Ytterligare två barn såg världen senare. Hennes familj i Iran håller hårt på skamkulturens vidriga förtryck och så gjorde även hennes make, som samtidigt levde på fel sida om lagen. Han åkte in och ut i fängelset.

29-åringen beskriver äktenskapet som våldsamt och kontrollerande, helt enligt skamförtrycket. Hon fick knappt gå ut och inte prata med vilka hon ville. Hennes räddning kom när hon fick börja en kurs i svenska. Kvinnan träffade då utomstående och det blev en oas helt enkelt. En av dem hon träffade på kursen var en kvinna, Marija Nesic, född 1985.

Marija var till en början mycket förstående och hjälpsam. Hon övertygade 29-åringen att lämna sin kontrollerande man och även flytta till ny lägenhet. Men sedan gick det utför. Marija flyttade i hennes lägenhet där även hennes tre barn bodde. Marijas beteende ändrades och hon blev både hotfull och aggressiv. En vinternatt 2009 tog Marija en kniv och gick in den 14-årige sonens sovrum och väckte honom genom att sätta det kalla knivbladet mot hans strupe. Samtidigt beordrade hon 29-åringen att strippa inför sin son och sedan tvingades hon ut i snön där hon fick stå i tio minuter.

Marija har även ringt upp 29-åringens pappa i Iran och bland annat sagt att dottern är en hora och att hon går på disco. 29-åringen i sin tir känner sig mycket hotad och trängd av Marija och inte minst är hon livrädd att hennes egen familj ska söka upp och mörda henne, med tanke på skamkulturen släktingarna lever efter. Vittnen säger att Marija behandlade kvinnan som en slav. Dessutom säger de att Marija har könsidentitetsproblem och vill byta kön. Hon har presenterat sig som pappa till 29-åringens barn när hon besökt deras skolor.

Marija nekar till brott i förhör. Hon medger dock att pappan fått ett telefonsamtal.

Åtalad vid Norrköpings tingsrätt

  • Marija Nesic, född 1985, för olaga frihetsberövande, grovt olaga hot och olaga hot.

Mål nr B 1313-11

NT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Mångfaldens enfald och rasismens ursprung

OPINION Seher Yilmaz, som PI skrev om tidigare idag, är ordförande för LSU och gick idag ut med att SDU inte är välkomna som medlemmar i deras organisation. Detta motiverar hon med att LSU är för mångfald och därför är det oförenligt med den ‘rasism’ SDU står för. Yilmaz motiverar nekandet av SDU med att de är rasister, utan att förtydliga vad i deras politik och värderingar som skulle vara rasistiska. Yilmaz verkar inte särskilt påläst om vad rasism innebär, och då är det lätt att använda  begreppet felaktigt. Därför skall jag försöka, att på ett koncist sätt, avhandla rasismens ideologi och historia för att sedan motbevisa påståendet om att Sverigedemokraterna och SDU är rasister.

Den moderna rasismen kan härledas till upplysningen och vetenskapernas växande inflytande. Rasbiologin blev etablerad vetenskap under 1800-talet, där man undersökte olika ‘raser’ för att finna kroppsliga och mentala likheter samt skillnader mellan dessa. Forskningen användes för att berättiga den vita rasens överlägsenhet. Sverige ansågs som framstående inom detta fält, och Hitler hämtade fakta från den svenska forskningen på området. Det är därför en väldigt infekterad del av vår historia, och att använda termer om raser och högre stående kulturer, anses av de flesta idag som tabun och direkt felaktiga.

Det man kan se i historien är att det tidigare ansågs som en erkänd vetenskap, att rasismen som ideologi inte endast var en teori, utan efterlevdes både i verklighetens och vetenskapens praktik. Rasismens mörka historia innebär idag att det är katastrofalt att bli kallad för rasist, och bidrar till ett missbruk av begreppet som skällsord i debatter, så som Yilmaz i det här fallet använde det.

Så vilka är de vetenskapliga kriterierna för rasism? Här följer en sammanfattning av Nationalencyklopedins beskrivning av rasism, där den baseras på följande fem förutsättningar:

  1. delar upp människor i raser efter fenotypiska, utseendemässiga, drag
  2. antar att det finns samband mellan fenotypiska drag och mentala, intellektuella drag, så som humör och moralisk karaktär
  3. utgår ifrån att dessa drag är gemensamma för alla i en viss rasgruppering
  4. övertygelsen om att raser går att klassificera i en hierarki
  5. föreställningen om att denna hierarki berättigar högre stående raser att exploatera de lägre stående

Läser man dessa punkter, som enligt NE är grundvalarna inom rasismen, kan man snabbt konstatera att ingetdera stämmer in på Sverigedemokratisk politik. Men, NE lägger även till följande stycke, mer passande vår tidsanda:

Även åsikter och handlingar som inte i alla avseenden motsvarar definitionen ovan kan med viss rätt benämnas rasism, när det rör sig om allmän motvilja mot medlemmar av grupper som definieras genom fysiska, kulturella eller beteendemässiga karakteristika, utan hänsyn till enskilda gruppmedlemmars individuella särdrag. Ofta är dock uttrycket främlingsfientlighet mer adekvat om sådana attityder.

Att de benämner detta aber: ‘främlingsfientlighet’ gör att NE på så sätt tar ställning i debatten genom att använda Sverigedemokraternas motståndares eget modeord. Jag tänker inte uppehålla mig vid problematiken med att ett uppslagsverk är politiskt färgad, men detta stycke kan genom fri tolkning berättiga Yilmaz syn på Sverigedemokraterna som rasister. Citatet går att vinkla till att bli rasism, om man tolkar ‘motvilja mot’ som ‘kritik mot’ olika kulturella och beteendemässiga karakteristika. NE bortser här från grunddefinitionen av rasism, och lägger till sin egen, mer tidsanpassade, formulering.

Det måste få existera en kritisk debatt jämsides med mångfaldens anhängare, när det gäller rasism, särskilt när ordet missbrukas på daglig basis av debattörer. Debatten måste kunna utgå ifrån att invandringskritik och mångfaldskritik inte är likställt med rasism, och att både ideologin rasism och mångfaldsideologin skall kunna diskuteras på ett nyanserat och vetenskapligt sätt. Då gäller det för båda läger att läsa på om rasismens ideologi, och vad det egentligen innebär att vara rasist, och att vara kritisk mot mångkulturella tendenser inte går under rasism. Därmed blir slutsatsen att benämningen av Sverigedemokraterna och SDU som rasister är direkt felaktig.

Maria

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Därför anser jag inte att SD är ett rasistiskt parti

POLITIK Statsvetaren Andreas Johansson Heinö är en flitig debattör på ämnet mångkultur och invandring. Senast kunde vi läsa en av hans alster i Axess magasin under rubriken ”Vi har aldrig haft mångkultur”. Under gårdagen publicerade Johansson Heinö ett inlägg på sin blogg där han förklarar sin syn på Sverigedemokraterna och varför han anser att de varken är odemokratiska eller rasister.

I tidigare blogginlägg har jag, närmast i förbifarten, konstaterat att Sverigedemokraterna varken är ett rasistiskt eller antidemokratiskt parti. Detta har väckt en hel del kritik: i Expressen kallades jag för "segregationsvän"  och diverse bloggare och twittrare har anklagat mig för att vara i bästa fall naiv, i sämsta fall medvetet vilja göra rasismen rumsren. Även i kommentarsfältet här på min egen blogg har det framförts en hel del kritik.

SD upprör. Man kan förstås fråga sig varför jag tycker att detta är en så viktig debatt att driva. Själv kan jag komma på två motiv. För det första vill jag ge en så korrekt beskrivning av Sverigedemokraterna som möjligt. Det är det jag tycker att jag kan bidra med, som statsvetare i den allmänna debatten. Jag tycker också att det är särskilt angeläget med tanke på att alla vi som skriver om partiet (statsvetare, journalister, opinionsbildare) är öppet negativt inställda till dem. Därmed saknas den naturliga balans som annars uppstår när såväl sympatisörer som kritiker skriver om ett parti.

Det andra skälet är att jag tycker att det här med demokrati och rasism är viktigt. Jag ser en fara i att vi urholkar värdet i dessa begrepp genom att kalla allt vi ogillar i politiken för "odemokratiskt" eller allt som andas främlingsfientlighet för "rasism".

[...]

För det första måste man ta partiets ideologi och politik på allvar. SD vill minska invandringen kraftigt men inte avskaffa den helt. De invandrare som kommer till Sverige ska assimileras. De ska lära sig språket, kulturen, tillägna sig svenska värderingar och sedvänjor.

Detta är en politik som vilar på en människosyn som faktiskt är raka motsatsen till rasismens. Den utgår nämligen från att individer kan byta identitet. Att man kan vara född i en kultur men, genom aktiv anpassning, bli del av en annan. Målet med SD:s assimilationspolitik är att alla i samhället ska dela en och samma nationella identitet. Många andra nationalistpartier i Europa definierar nationen utifrån objektiva kriterier. Men Sverigedemokraterna definierar svenskhet enligt följande:

"Svensk är den som av sig själv och som av andra uppfattas som svensk. I praktiken innebär detta ett slags öppen svenskhet, med möjlighet för människor med annat ursprung att tillhöra den svenska nationen"
(Sverigedemokraternas principprogram 2005).

Andreas Johansson Heinös blogg

Relaterat

Vem ska få bli svensk medborgare?

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 27 juni 2011

Ensamkommade till skånskt badparadis

På bilden ser ni de s k ensamkommande ”barnen” i Vellinge. Media har medvetet undanhållit läsarna alla tänkbara ansiktsbilder på dessa men PI fick kontakt med en läsare som tog den exkluvisa bilden när de satt på ett bibliotek.

ENSAMKOMMANDE En tillbakablick: Hösten 2010 gick S-märkta Malmö stad och kommunhuset bakom ryggen på moderatblåa Vellinge kommun och skrev avtal med vårdkoncernen Attendo Care att de skulle driva ett transitboende för ensamkommande i Hököpinge.

Ersättningen var mycket god, drygt 1900 kr dygnet/ensamkommande. Drygt 30 ensamkommande handlade det om. Lokala M-politiker i Vellinge var urförbannade. Men så klev Tobias Billström och Per Schlingman från partiledningen in i bilden och tog fram partipiskan. Helt plötsligt var alla flyktingar välkomna enligt de lokala politkerna. Ett gäng ensamkommande från muslimska länder anlände, demonstrationer för- och emot rasade, en brinnande lövhög utanför huset och spaltmeter i media, bloggar, forum.

Den 8 januari 2010 fick PI ett tips från verksamma inom Vellinge kommun. Våra källor delgav oss då att Sundsgymnasiet i Vellinge hade fått i uppdrag att inrätta en speciell klass inom svenska för invandrare för de mycket uppmärksammade flykting"barnen" från Hököpinge. Programansvarig var en man vid namn Fredrik Aksell,

Under en personalkonferens på skolan delgav han att gruppen av ensamkommande redan hade decimerats. Vissa "barn" visade sig vara betydligt äldre än 18 år. Några skulle skickas tillbaka till Malta respektive Grekland som var första ankomstland inom Schengen. Klassen om ursprungligen 30 skulle dock inte bli mindre för det. Flykting"barnen" ersattes med andra ensamkommande exempelvis somalier istället för afghaner. Fredrik tillade också att några var "rena analfabeter". Dvs. en massiv utbildningsinsats krävdes för att utbilda dem till västerländsk standard.

Denna verklighet vägrade skånska tidningar att delge sina läsare. Roger på bloggen Muslimska Friskolan tog kontakt med Sydsvenskan och försökte intressera dem för uppgifterna. Då blev det kalla handen. Sydsvenskan tänkte inte skriva om nyheten. Tidningen sa att det är självklart att flyktingbarnen från Hököpinge ska läsa SFI. Därför ville de inte skriva om det. Tidningen ville heller inte skriva att flera flyktingbarn ljugit om sin ålder och skickats tillbaka. Sydsvenskan tänkte heller inte kontakta Migrationsverket om saken. Inte heller ville de kontakta Sundsgymnasiets projektledare som avslöjade uppgifterna. Sydsvenskan sa att det blev bloggarnas uppgift att sprida nyheten.

Vidare,

De ensamkommande i Hököpinge hade under vårterminen 2010 en obehörig lärare. Sundsgymnasiet i Vellinge hade då anställt en iransk 29-årig kvinna. Hon talade inte afghanska. I stället för att annonsera efter en afghansk hemspråkslärare tog de den iranska kvinnan. Henne hittade de på kommunens eget Komvux i Vellinge. Där gick hon kurs bland andra invandrare i svenska för att hon inte kunde svenska språket. Hon talade således varken afghanska eller svenska bra nog. Hon saknade dessutom lärarutbildning. Iranskan själv tog gladeligen jobbet eftersom hon då bodde inneboende hos sin släkting i Höllviken. Hon arbetade även deltid på McDonalds i Malmö.

Fler ensamkommande

Nu tar Vellinge kommun över boendet den 1 juli. Och nästa år ska man öppna ännu ett boende, i Falsterbo (Näset) som är ett badparadis och har övervägande moderata och konservativa höginkomsttagare.

Man hävdar även att skattebetalarna i Vellinge kommun inte kommer belastas på något sätt då enligt det enligt moderata är Migrationsverket som står för fiolerna. Dock glömde de nämna att Migrationsverket får sina pengar från staten. Ergo, dina skattepengar.

Sydsvenskan som rapporterar om det nya boendet skriver i en faktaruta om bakgrunden och avslutar med ett förtal av SD:

En trolig följd av debatten var att Folkpartiet fördubblade sina mandat i Vellinge fullmäktige samtidigt som Nya listan fick fyra platser och främlingsfientliga Sverigedemokraterna tre.

SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

16 års fängelse för brutalt studentmord

MORD En kvinnlig 24-årig utbytesstudent, Chen Hao från Shanghai, knivhöggs svårt den 31 mars i stadsdelen Brickebacken i Örebro. Mördaren var en manlig landsman, den 24-årige utbytestudenten Pan Junfeng. Motivet var obesvarad kärlek.

Junfeng ska ha greppat tag om Haos hals och knivhuggit henne ett dussintal gånger efter att ha förföljt henne till en stormarknad den aktuella dagen där hon var för att handla mat. Flera blev vitten till överfallet och gärningsmannen hölls kvar på platsen av ett vittne. Chen Hao avled senare på USÖ av sina omfattande skador. Hon hade fått 25 knivhugg och knivstick, som bland annat träffade bröstkorgen, buken , ryggen, ansikte, armar och ben. Attacken orsakade omfattande sårskador och underliggande mjukdelsblödningar.

De båda tog examen vid Shanghai Lixin University of Commerce's School of Mathematics and Information som klasskamrater 2009 och blev utbytesstudenter samma år för att studera till en magisterexamen på Örebro universitet. Klasskamrater i såväl Shanghai som Sverige uppger att Junfeng hade uppvaktat Hao länge, som inte var med på noterna.

Inför rättegången hade henns familj ansökt om visum för att ta sig till Sverige. De uppgav att de ville se den misstänkta gärningsmannen, Pan Junfeng, utlämnad till Kina och ställd inför rätta där då det inte finns något dödsstraff i Sverige, ett straff som vore det enda rätta enligt familjen.

- Min niece hade en bedårande personlighet och var älskad av sina klasskamrater, lärare och vänner. Många har besökt oss under de senaste dagarna och frågat om de kan närvara vid begravningen. Vi måste ta tillbaka henne, säger Haos moster.

- Jag vill möta den mannen ansikte mot ansikte, titta rakt in i hans ögon och fråga varför han var så brutal mot henne.

Enligt hennes pappa har Pan Junfeng tidigare hotat att mörda henne. Hennes familj har nu fått hem sin dotters kropp.

Pan Junfengs föräldrar beskriver sin sons gärning som "oförlåtlig" och säger sig inte veta hur de ska bemöta sin son. De uppger också att de är villiga att kompensera Haos familj ekonomiskt på något som helst möjligt vis, inklusive att sälja deras lilla lägenhet.

Junfeng har erkänt mordet och uppgett att de inte var ett par.

Junhui Pan har berättat att han var intresserad av kvinnan men inte kände något gensvar och upplevde det som jobbigt och deprimerande. Han har sagt att han en tid hade funderat på att ta livet av henne och sedan sig själv och att de tankarna kom och gick. Dagen då mordet inträffade tog han med en kökskniv och gick ut i Brickebacken. När han fick se kvinnan anföll han henne bakifrån. Han beskriver att det var kaos i hans huvud. Hao Chen var då hon anfölls ute på promenad med en studiekamrat. Kamraten har berättat att de märkte att Pan Junfeng följde efter på avstånd men kom allt närmare. Hon har sagt att han plötsligt angrep och att alla försök att hejda honom var förgäves.

Örebro tingsrätt dömde

  • Junhui Pan, för mord till fängelse 16 år och därefter livstids utvisning. Han ska utge ett skadestånd med 576 400 kronor till den dödas närstående.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 26 juni 2011

Moderat i Växjö: Flyktingmottagandet går back med miljoner

INVANDRINGSHAVERI Växjö har haft ett avtal med Migrationsverket om att ta emot nyanlända 200 flyktingar om året. Men man har tagit emot långt fler än avtalat. 2009 var det 351 och 2010 var det 255. Växjö kommun har därför sagt upp avtalet om flyktingmottagande och nu blir det omförhandling.

Dessutom kräver Växjö kommun regeringen på mångmiljonbelopp. Enligt Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande, går flyktingmottagandet back med minst 35 miljoner om året. Och enligt honom ökar siffrorna hela tiden. Kommunen ämnar därför att skicka en räkning till regeringen.

-Vi måste få ersättning för vad flyktingmottagandet egentligen kostar, säger Bo Frank (M) kommunstyrelsens ordförande.

Enligt Bo Frank har regeringen målat upp en alltför ljus bild av hur lång tid det tar för nyanlända att skaffa sig en egen försörjning. Man tänker nu tillsammans med Södertälje kommun sätta press på regeringen, närmare bestämt integrationsminister Erik Ullenhag (FP) som gästar kommunerna till hösten.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SFI-lärare: Inshallah, vi hade riktig tur med vädret!

MIDSOMMAR Ett par hundra SFI-elever på Swedenborgs Center i Trollhättan engagerades i torsdags, eller möjligen om det var midsommarafton, att klä midsommarstången med efterföljande ”prästens lilla kråka” under tjo och stim. Därefter serverades kaffe och bakelse med jordgubbar och grädde.

Men man kan ju undra vad den SFI-ansvarige och läraren Ulf Hansson tycker egentligen om Sverige, sina landsmän och våra heliga traditioner som svenska folket håller så kärt. Innan dansen höll han ett kort tal där han fjäskade för SFI-muslimerna:

– Välkomna till SFI:s traditionella midsommarfirande. Och "Inshallah", vi hade riktig tur med vädret!

– Midsommar är tillsammans med julen en av de mest traditionella svenska helgerna. Oftast gör man samma sak, träffar samma människor och äter samma mat då som man gjorde året innan.

TTELA

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 25 juni 2011

Asylsökande barn får gratis simskola men pengarna fattas

HEDEMORA Redaktionen får snart en massiv kollektiv hjärnblödning. I Hedemora beslutade kultur- och fritidsnämnden den 20 april att det skulle bli gratis simskola i tre veckor under sommaren för alla mantalsskrivna barn i Hedemora kommun. Men politikerna var inte nöjda med det. Nu har man även beslutat att alla asylsökande barn också ska få delta i gratis simskola.

Simskolan förlängs också till sex veckor och kontraktet med simlärarna förnyas. Kalaset kostar 75 000 kronor – men det finns inga pengar och kultur- och fritidsnämnden har redan ett underskott sedan tidigare. För att finansiera den förlängda simskolan funderar utbildningsförvaltningen på att tulla på de pengar som Migrationsverket tillför avsett för den övriga undervisningen.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Bortom Multikulti - Dick Erixon: "Att sjunga med änglarna"

Video:



Ur AxessTV-seminariet "Bortom Multikulti". Del 3-4 - Multikulturalism och andra begrepp.

Dick Erixon: "Att sjunga med änglarna"

Sändes i AxessTV 2011-04-13.

Detta är ett klipp av del 3. Se alla fyra delar här:
http://www.axess.se/tv/PlayProgram.aspx?id=2443

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Pat Condell om Norges våldtäktsstatistik

VIDEO Mr Condell tar upp ämnet kring Norges våldtäkter – nu med svensk text.

Demofon

Relaterat

Storjakt på våldtäktsmän i Norge
Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik
Aftonbladet orerar om norsk våldtäktsstatistik

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 24 juni 2011

Fotbollsskola för beslöjade muslimer i Borlänge

Fjolårets upplaga

HAVERI Sommaren 2010 invigde det socialdemokratiska kommunalrådet Nils Person (S) något som kallades för Jax internationella fotbollsskola vid Nygårdsskolans idrottshall i Borlänge där studier och samhällsinformationen varvas med fotbollen under tre veckor. Projektet syftade till att öka muslimernas förståelse för det svenska samhället och hur det fungerar och inte minst integreras(!). Och i år har man laddat upp för en sommarskola.

Men det handlar även att bättra på betygen. Förra året hade 64 niondeklassare anmält sig till sommarskolan på grund av att de inte var godkända i något av grundämnena svenska, matte, engelska eller svenska som andraspråk. Totalt handlade det om 122 elever som inte var behörig till gymnasiet om de inte förbättrade sina betyg. Den främsta orsaken var hög frånvaro. Som belöning för att de skolkande muslimerna sommarpluggar får alla en en gratisresa till Gröna Lund.

Fotbollsskolan drivs med stöd från Borlänge kommun, Tunabyggen, Dalatrafik och Swedbank. Intiativtagare är en somalier, Mohamed Gure, som är anställd av Borlänge kommun.

Vid förra årets invigning fanns  kommunalrådet Nils Persson på plats som tillsammans med kommunalrådskollegan Kennet Persson där man symboliskt sköt ett straff i mål. Kenneth Persson talade om integration och mångfald i Borlänge kommun – mao, hundratals analfabeter som går på bidrag utgör den mångfalden.

Årets beslöjade upplaga

DT
DT
DT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Lågt straff för taxichaufför som sexuellt ofredade 8-årig flicka

FÄNGELSE PI skrev tidigare om den 24-årige ”araben” som körde skoltaxi i Sundsvall. Han åtalades för sexuellt ofredande av en 8-årig flicka och försök till våldtäkt av en ung kvinna. Nu har han fått sin synnerligen milda dom.

Sexuellt ofredande

Den 8-åriga flickan blev antastad två gånger av mannen som körde hennes skoltaxi. Vid första tillfället ville han att flickan skulle dra upp hans gylf och spänna fast hans bälte medan de åkte. Då hon inte nådde sa han åt henne att spänna loss sitt eget bälte för att komma åt. Flickan gjorde som hon blev tillsagd men tyckte att upplevelsen var obehaglig och fick ont i magen, därför satte hon sig i baksätet vid nästa tillfälle.

Mannen uppmanade henne då att sätta sig fram och sa "damerna fram". Han ville att hon skulle öppna hans gylf och "känna där". Flickan vägrade varpå chauffören sa att de kunde göra det nästa gång i stället. Han tvingade henne också att lova tre gånger att inte berätta för någon om vad som skett.

Mamman uppger att flickan efter händelserna fått problem med att åka skoltaxi och att hon mått mycket dåligt. Det var även lillflickans föräldrar som polisanmälde honom i maj.

Försök till våldtäkt

Kvinnan befann sig på en fest och tog en taxi tillsammans med en väninna. Efter att ha stigit av fick hon ett sms av chauffören som skrev att han tyckte att hon var vacker och de kom överens om att han senare skulle köra henne vidare till en annan adress. Kvinnan uppgav att hon kunde tänka sig att "strula" med chauffören för att få åka gratis.

Ett skämt, menar kvinnan i förhör och berättar att hon blev rädd då mannen parkerade taxin på en mörk plats och började kyssa henne. Hon drar sig då undan och säger att hon inte vill, varpå mannen försöker övertala henne till oralsex och knäpper upp sina byxor. Han tar då ett grepp om hennes nacke och trycker ned hennes huvud på sitt könsorgan. Under tumultet lyckas dock kvinnan ta sig loss och ut ur bilen. Otroligt nog fortsatte mannen att skicka sms dagen efter. Till slut svarade kvinnan att hon polisanmält honom. Han förnekar samtliga anklagelser och uppger att han mår dåligt av dem.

Så fort taxiföretaget mannen jobbade för fick höra talas om händelsen med den 8-åriga flickan stängdes han av från jobbet.

Sundsvalls tingsrätt dömde

  • Bajram Aliji, född 1987, för sexuellt ofredande och försök till våldtäkt till fängelse 1 månad.

Inget yrkande på utvisning förekom. Tingsrättens resonemang kring det låga straffet går sedan ut på att han förlorade sin anställning och därmed anses det som en förmildrande omständighet.

Sundsvalls tingsrätt, B 1457-11

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Vänsterextremist frias för sin roll i krogdrogarligan

VÄNSTEREXREMIST Detta är en kriminell vänsterextremist – Gustav Feuk, född 1991, från välbeställda Skanör. Förutom att han ingår i AFA Vellinge var han var en av dem som kastade sten mot polisen under Rosengårdskravallerna i december 2008. Han greps, åtalades och friades. Feuk rånade sedan tillsam-mans med sin kompis en homosexuell man under brutala former i mannens hem. Feuk fick tre månaders fängelse. Han dök sedan upp utanför bostaden och hotade mannen på nytt. Feuk greps igen. Feuk har även varit med och vandaliserat en skola i Vellinge kommun. Han har fällts för narkotikabrott och har ett mångårigt missbruk. Listan kan göras betydligt längre..

Krogdrogarligan

I januari 2011 var en kille, Tim, ute på danshak i Malmö. Där träffade han en tjej och de drack drinkar. När Tim var på väg hem träffade han tjejen igen. Hon hade missat bussen. Tim erbjöd då sovplats. Väl i hans bostad tog hon fram egen grogg. Tim drack ett glas – och somnade snabbt. Han hade blivit drogad. Tjejen ringde sina killkompisar, som kom dit och länsade Tims bostad.

Feuk var en av killarna och hela gänget dömdes i våras av tingsrätten i Malmö. Nu har hovrätten friat Feuk då bevisen inte räcker medan de andra får sina straff fastställda.

Gripen på nytt

Men bara två dagar efter att han släppts ut häktet tog polisen honom och en av killarna i krogdrogarligan för ett villainbrott i Höllviken, ett område han väl känner till (Vellinge kommun) då han är uppvuxen i Skanör.  Där har, eller hade, föräldrarna en villa för sju miljoner kr vilket rimmar illa med AFA:a idealsamhälle.

Nu sitter han åter i häktet  för villainbrottet ”eftersom det finns risk att han fortsätter att begå brott har tingsrätten beslutat att behålla honom i häktet i väntan på rättegång.”

SDS
Allt om Feuks framfart (undantaget posten Gothia Cup)

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 23 juni 2011

Kvinna hittad styckad häktad make ljög sig in i landet

STYCKMORD Kvinnan, Maria Oscarsson Diarra, 49 år och från Gotland, hade varit försvunnen i sju månader. För tre veckor sedan hittades hon mördad i ett buskage på Långströmsgatan på Hisingen. Enligt obekräftade uppgifter var kroppen styckad, där både huvudet och andra kroppsdelar saknades. Kroppen var i stark förruttnelse när den hittades.

Idag har maken häktats på sannolika skäl för mord i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren Stina Lundqvist anser att bevisläget bra. Senast den 7 juli ska åtal vara väckt.

Häktad

Adama Diarra, född 1983. Han kom från Elfenbenskusten år 2000 till Sverige på falska premisser. Han uppgav ett annat namn och sa sig vara 30 år men i själva verket var han bara 17 år. Han var då gift åren 2000 och 2001 med en kvinna han träffat i Gambia. Hon misshandlades och Gbg tingsrätt dömde honom för grov kvinnofridskränkning (misshandel) till tio månaders fängelse. 2004 fick han permanent uppehållstillstånd.

Träffade den nu mördade Maria Oscarsson, som han fick en son med. Sonen misshandlades flera gånger av Adama Diarra. I december 2009 dömdes han för barnmisshandel av deras nu 8-årige son till villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar.

Adama Diarra jobbar som tidningsutdelare och är anställd av Göteborgs-Postens distributionsbolag Västsvensk tidningsdistribution (VTD). Något inte GP nämmner. När han inte delar ut tidningar spelar han i sitt reggaeband African Child & The Prophet Unification som givit ut två skivor: ”Muslim rastas” och ”White man propaganda”.

GP
GT

Maria Oscarsson efterlämnar förutom den 8-årige sonen även två döttrar i 20-årsåldern från ett tidigare äktenskap.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Taxichaufför dömd för ofredande av 8-årig flicka

SEXUELLT OFREDANDE Den 8 juni rapporterade vi om en taxichaufför som gett sig på såväl en 8-årig flicka som en yngre kvinna. Domen har nu fallit och straffet blev närmast löjeväckande.

Den 24-åriga mannen antastade den 8-åriga flickan bland annat genom att uppmana henne att öppna hans gylf och ”känna där”. Den yngre kvinnan försökte han våldta genom att köra ut till en mörk plats och där attackera henne. Läs vår tidigare artikel här.

Dom

Bajram Aliji, 870517, döms för sexuellt ofredande till fängelse i en månad samt ett skadestånd på 20 000 kronor till flickan.

Åtalspunkten gällande den yngre kvinnan lämnas utan bifall då rätten inte finner det utrett att Aliji med våld försökt att tvinga henne att utföra oralsex på honom och att det var hon själv som talat om att ”strula” i stället för betalning för taxiresan.

Då företaget Aliji arbetade för fick reda på händelserna med den 8-åriga flickan avskedades han, vilken rätten ser som en förmildrande omständighet.

Sundsvalls tingsrätt, B 1457-11

Media

ST

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Islamofila jihadister stöder terroristorganisationer

OPINION Den enda demokratin i Mellanöstern, Republiken Israel, ska återigen utsättas för provocerande påtryckningar av islamofila personer ur bland annat den svenska "kultureliten". Årets version av "Ship to Gaza" har antagit namnet "Audacity of hope", kanske för att låta påskina att President Obama har givit sitt stöd till flottiljen?

Det är intressant att jämföra Israel med sina lättkränkta och inkapabla grannar i den muslimska världen. Nånannanismen är utbredd bland muslimer, det vill säga att det alltid är någon annans fel att deras länder är förtryckande teokratier med giriga och makthungriga despoter till ledare. Främst skylls deras misslyckanden på Västerlandets kolonialism. Så har de också världens bästa syndabock i form av Israel som sedan sitt bildande har gått från klarhet till klarhet. Så retsamt det måste vara för omkringliggande länder att Israel utan stora naturresurser, men med en befolkning som är helt inställd på att lösa problem, bilda företag, ha en livlig debatt om allt och inget i en parlamentarisk demokrati tillika är passionerat motiverade till att försvara sitt lilla land mot angrepp från stater och terroristorganisationer.

Tänk bara på hur Israel tog hand om sina miljontals flyktingar från den arabiska världen! Även om de kom som analfabeter levande i små judiska enklaver på medeltida nivåer i Jemen, Aden eller Etiopien assimilerades de snabbt.

Hur tog grannländerna emot palestinska flyktingar? Inte alls! Man placerade dem i läger som fortfarande finns kvar på sina håll, mer än 70 år senare. Många palestinier är fortfarande statslösa.

Gör tankeexperimentet att Västerlandet skulle bete sig på sådant vis mot de miljontals flyktingar som under 1900-talets stora folkvandringar sökt sig till våra länder: skulle det ha varit människovärdigt, humant, i överensstämmelse med mänskliga rättigheter? Nej, naturligtvis inte! Men de muslimska länderna har behandlat sina palestinska "bröder" på detta vis utan att världen, FN, Amnesty etc. etc. säger ett pip.

Det enda undantaget från den allmänna regeln att muslimer är gnällspikar som vill att andra ska lösa deras problem är Turkiet som, tack vare att Kemal Atatürk såg till att religionen helt skildes från staten, har haft en fantastiskt god utveckling. Turkiets önskan att bli medlem i EU har sakta men säkert dessutom gjort landet alltmer demokratiskt. När den sittande regeringen tack och lov inte fick kvalificerad majoritet i det senaste valet kanske Erdogan inte lika lätt kan skriva om konstitutionen och göra landet till en muslimsk stat med sharia-lagar. Yttrandefrihet är inget han gillar särskilt mycket och begränsningar har han infört på internet.

Det är magstarkt dock, att Turkiet anser sig tillhöra ett "godare" land än Israel med tanke på att Turkiet ännu inte har erkänt och bett om förlåtelse för folkmordet på kristna armenier under det första världskriget med början 1915. Uppskattningsvis dog 1,5 miljoner kristna armenier uttvingade på dödsmarscher där de fördrevs hundratals mil bort från sina hem utan mat eller vatten. Som vanligt våldtogs kvinnor och barn. Även assyrier och greker utsattes för samma behandling under denna den sista skälvande tiden av det ottomanska imperiets existens.

Madame du Nord

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt