tisdag 8 mars 2011

Storsatsning mot kriminella gäng i Södertälje

SÖDERTÄLJE I mångkulturella Södertälje ska nu en storsatsning mot kriminella gäng stävja den organiserade brottsligheten i staden som drabbats hårt av skottlossning och mord i diverse gänguppgörelser. Läget bedöms vara så pass allvarligt att stora polisiära resurser på nationell och länsnivå engagerats i Södertälje.

– Vanliga människor känner sig otrygga och så kan vi inte ha det, därför vill vi bekämpa den grova organiserade brottsligheten med alla medel, säger Margareta Linderoth, chef för länskriminalen i Stockholm.

Enligt polisens kartläggning är kriminella nätverk och deras släktingar inblandade i näringslivet, politiken och idrottsföreningar. Företeelser som penningtvätt, indrivningar, övertaganden eller bortjaganden av företag och hot har ökat under den senaste tiden, något som sägs drabba främst invandrare. Då inte många vågar vittna löser man i stället problem genom att anlita kriminella.

– Vi ser att det finns en parallell kriminell samhällsstruktur, säger Gunnar Appelgren, chef för Aktionsgrupp Stockholm.

Skatteverket slog nyligen till mot några Södertäljeföretagare som upptaxerades med miljonbelopp. Fler liknande aktioner väntas under året.

SR · LT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt