lördag 27 februari 2010

William Petzäll (SD) Motion om svenskfientlighet (2010-02-25)

Video:



Motion om svenskfientlighet. William Petzäll (SD) ville i en motion att skolorna i sitt värdegrundsarbete ska uppmärksamma och motverka svenskfientliga attityder. Kommunstyrelsen anser att det är oförenligt med lagen och med skolans styrdokument att särskilja en grupp i arbetet mot diskriminering. Kommunfullmäktige avslog motionen med röstsiffrorna 72-1.

tisdag 23 februari 2010

Shariapoliser i Indonesien spöstraffar offentligt

Video:



Offentligt spöstraff - det är priset för de som bryter mot den religiösa lagen indonesiska Aceh. Agenda har följt den fruktade shariapolisen.

Sändes: 2010-02-21

söndag 21 februari 2010

Rosengårdslärare rädda för hot och våld

Video:



I fyra av Rosengårds skolor i Malmö beskrivs läget som akut av huvudskyddsombudet och Lärarnas riksförbund.

Oron bland elever och lärare på Apelgård-, Rosengård-, Värner Rydén- och Örtagårdsskolan har nu resulterat i en anmälan till Malmö Stad med direkta krav på åtgärder.

- Hot och våld har ökat. Varken elever eller personal trivs. De är oroliga. Varför har vi elever i skolan? Jo, för att ge dem kunskap. Det får de bara i en lugn och behaglig miljö, säger Ibrahim Özbek, huvudskyddsombud på Lärarnas riksförbund.

Kameraövervakning i korridorerna, ett nytt skoldaghem för yngre elever, fler kuratorer och fyrtio nya lärartjänster krävs, menar förbundet.

- I kristider drabbas de svaga i skolan mest. Vår stadsdel har sin specifika anledning och minsta personalminskning drabbar undervisningen, menar Özbek.

Barn- och ungdomschefen på Rosengårds stadsdelsförvaltning, Jytte Lindborg, välkomnar anmälan och har bjudit in till ett första möte.

- Jag tar de önskemålen på allra största allvar. Jag tycker att det är bra att skyddsombudet reagerar om det är så att man upplever att man har en arbetsmiljö som man inte kan ta ansvar för, säger hon.

- Och tio nya lärare per skola, hur ska ni lösa det?

- Det kan man lösa genom att se över organisationen. Det är där man får börja, menar Lindborg.

-Jag har stora förhoppningar. Vi vill bara att våra elever ska gagnas, avslutar Ibrahim Özbek.

Sändes: 2010-02-18

fredag 19 februari 2010

Årets mediala lögn från Sydnytt.

Video:



Svenska journalister verkar tro att Svenska folket består av idioter.

torsdag 18 februari 2010

Niklas Wykman (M) kallar SD "skitparti" och får applåder av Ung Vänster

Video:



Riksdagspartiernas sverigefientliga och invandringsliberala ungdomsförbund hade nyligen valdebatt och en i publiken ställde frågan hur blocken skulle hantera Sverigedemokraterna som vågmästare i riksdagen. Wykman tar tillfället i akt och spyr ut floskler om "introverta" åsikter samt uppmanar media att skriva mindre om SD.

tisdag 16 februari 2010

Internt valfusk avslöjat inom Piratpartiet

Video:



En person som kandiderat i Piratpartiets interna val har lämnat partiet sedan han ertappats med att manipulera resultaten. Mannen hade registrerat falska medlemmar från en och samma ip-adress som sedan använts i omröstningar.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/in...

måndag 15 februari 2010

Australia: Muslims go jihad funded by you and me: 19 years of welfare

Video:



It's all over. It is happening in Australia, the U.K., the Netherlands, and here.

lördag 13 februari 2010

Få kommuner vill ta emot ensamkommande invandrarungdomar

Video:



Mer än 300 ensamma flyktingbarn bor idag på tillfälliga boenden i Malmö i väntan på att andra kommuner ska ta emot dem. Men många av barnen kommer aldrig vidare eftersom alldeles för få kommuner ännu vill ta emot barnen.

-Vi får signaler från Migrationsverket att upp till 130 barn snart får uppehållstillstånd medan de fortfarande bor kvar i Malmö, säger Katrin Stjernfelt Jammeh (S), kommunalråd i Malmö.

Femtonåriga Atiqollah Eshaqi kom till Malmö i mitten av oktober efter en halvårslång flykt från kriget i Afghanistan. För två dagar sen fick han sitt permanenta uppehållstillstånd från Migrationsverket.

-Jag är lättad och glad, men samtidigt orolig för mina kamrater som ännu väntar på besked från Migrationsverket.

Tanken är att alla ensamkommande flyktingbarn ska placeras i korttidsboenden i ankomstkommuner som Malmö. Därifrån ska de sen snabbt slussas vidare till andra kommuner som kan erbjuda mer permanenta bostäder. Men i praktiken fungerar det inte. Många barn blir kvar i ankomstkommunerna så länge att deras uppehållstillstånd hinner komma. Därmed blir de automatiskt folkbokförda i ankomstkommunen.

I Malmö bor just nu 300 ensamma flyktingbarn och 130 av dem har varit i Malmö i mer än tre månader. Under den senaste veckan har nu sex av dessa barn fått permanenta uppehållstillstånd, PUT, trots att de ännu inte tilldelats en ny bostadsort.

- Och vi får signaler om att ytterligare upp till 130 barn i Malmö inom en snar framtid får sina tillstånd, berättar Katrin Stjernfelt Jammeh (S), kommunalråd.

Hon påpekar att när Malmö accepterade att bli ankomstkommun var läget helt annorlunda.
-Vi skulle ta emot ett fåtal barn under någon vecka. Idag har vi 300 ensamma barn varav många har varit här länge.

-Fler kommuner måste ta emot barnen. Det blev en debatt i samband med att Vellinge fick ett boende. Men sen har det blivit väldigt tyst. Var är alla platserna?

Malmö behöver nu sannolikt ordna fram ett hundratal permanenta bostäder. Det är inte lämpligt att låta barnen bo kvar för länge på olika korttidsboenden, som det omdiskuterade vandrarhemmet i Hököpinge i Vellinge.

- Det är inte bra för språkutvecklingen att bo tillsamman med många som talar det egna språket, påpekar Lene Cordes, chef för barn och familjeomsorgen i Malmö. Det är bättre om de bor i mindre boenden.
Atiqollah har hört mycket om Malmö under sina tre månader på korttidsboende i Västra Hamnen. Men just nu är han mest glad för att kunna börja sitt nya, svenska liv.

-Nu blir det också lättare att lära sig svenska. Jag har haft så mycket oro innan att det har varit svårt att lära sig.

http://svt.se/2.33782/1.1885256/fa_ko...

Sändes: 2010-02-11

torsdag 11 februari 2010

SÄPO ska granska militanta islamister

Video:



Regeringen begär nu att Säkerhetspolisen ska specialgranska den våldsbejakande radikala islamismen i Sverige. Beslutet fattades vid torsdagens regeringssammanträde och innebär att Säpo får ett nytt uppdrag.

Regeringen vill att Säkerhetspolisen gör en nationell heltäckande kartläggning av den militanta radikala islamismen. I uppdraget ligger också att granska radikaliseringsprocesserna i de här miljöerna och att föreslå strategier och motåtgärder.

En rapport ska överlämnas till regeringen i december.

Sabuni: Personer rekryteras
- Det finns indikationer på att personer rekryteras till våldsbejakande radikal islamism i Sverige. Vi behöver en helhetsbild av situationen, säger integrationsminister Nyamko Sabuni (Fp).

Bakgrunden till regeringens beslut är återkommande uppgifter om hur ungdomar rekryteras till radikala islamistgrupper plus rapporter från Säpo om personer bosatta i Sverige som reser till träningsläger för terrorister eller deltar i regelrätta våldshandlingar utomlands.

Framväxten av grupper med extrema åsikter och som använder sig av våld och hot om våld utgör ett hot mot det demokratiska samhället, menar integrationsministern.

Särskilt utsatta för radikalisering och i nästa steg rekrytering av dessa grupper är ungdomar som känner att de befinner sig i ett utanförskap, anser hon.

http://svt.se/2.22620/1.1885365/sapo_...

Sändes: 2010-02-11

onsdag 10 februari 2010

Sverige 2049 (MUSLIMER!)

Video:



Vilken framtid vill du ha?

måndag 8 februari 2010

Regeringen skickar svenskar rakt in i döden i Afghanistan.

Video:



Två svenskar dödade i Afghanistan februari 2010.

söndag 7 februari 2010

Vad skriver studenterna i Lund på universitetsbloggen?

Video:



Vad skriver studenterna i Lund på universitetsbloggen?

Svd:
"Inskränkningarna är anmärkningsvärda, anser Gunilla Jarlbro som är professor i medie- och kommunikationsvetenskap på universitetet:

- Att man inte får diskutera politik och religion låter konstigt. Det är som att inte diskutera samhällsfrågor."

http://fas.motpol.nu/?p=2553

lördag 6 februari 2010

Muslimska taxiförare blockerade Oslo

Video:



I en protestaktion under natten till idag blockerade ca tusen muslimska taxiförare centrala Oslo genom att parkera sina bilar där. Man protesterade mot att norska Dagbladet tryckt karikatyrer av profeten Muhammed. Dagbladet hade i onsdags karikatyrer av Muhammed på sin förstasida, som illustration till en text om att säkerhetspolisen hade länkat till omstridda teckningar på sin hemsida.

Läs mer här: http://politisktinkorrekt.info/2010/0...

fredag 5 februari 2010

Folkpartist vill avskaffa Sverige

Video:



Den extremistiske Folkpartisten Birgitta Ohlsson Klamberg vill avskaffa Sverige. Hon vill avskaffa demokratin helt och hållet och har minst sagt bisarra politiska uppfattningar. Om inte hon är en tvättäkta extremist av värsta slag, så finns det ingen extremism.

Så här skrev hon 2001:

Avskaffa Sverige!

Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.

De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen?

Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen.

Fenomenet har avigsidor. Nationalism är en barnsjukdomen, mänsklighetens mässling, yttrade Albert Einstein 1924. Einstein var övertygad världsfederalist, en idé från antiken som förklarar att människor är medlemmar av en universell gemenskap.
Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.

Fredstanken är central inom världsfederalismen likaså tron på internationell rätt och vårt gemensamma ansvar för att mänskliga rättigheter tillgodoses överallt.

Albert Einsteins liknelse mellan nationalism och barnsjukdomar är träffande. De är bägge svåra att kurera. Vi kan vara oense om vilka medel som ska användas i kampen. Men vi vet att i bägge fallen väntar något friskare i slutändan. Världsfederation är inte en utopi utan ett mål för praktisk politik. Kanske är jag en naiv världsförbättrare. Men den politiker som inte vågar tro på visioner, så även avlägsna sådana borde istället syssla med rörmokeri.

Birgitta Ohlsson,
förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet (LUF)

tisdag 2 februari 2010

Sahlin och Ohlys vision (Del 2)

Video:



En samling bilder från denna tråd: https://www.flashback.info/showthread...

Kan detta vara Sveriges framtid? ...
Den som lever får se.
Har du talang i Photoshop? Då får du gärna hjälpa till i ovanstående tråd :)

Nu hjälper vi (s)(v)a(mp)arna med valaffischer! ;-)

Musik: Basil Poledouris - Hymn To Red October (Theme track to the movie "Hunt For Red October")