måndag 14 mars 2011

Miljöpartiet: Genuspedagoger i Stockholms alla förskolor

TRAMS För att uppnå jämställdhet behöver samhället bryta föreställningarna om vad som är manligt och kvinnligt, tycker Miljöpartiet som vill åtgärda det genom att placera så kallade genuspedagoger på samtliga förskolor i Stockholm. När man inte trodde att det kunde bli tramsigare så påminns man om att det är i Sverige 2011 vi lever, här och nu är ingenting omöjligt – bokstavligt talat.

- Bristen på jämställdhet syns redan i förskolan – pojkar och flickor bemöts olika. En pojke som gillar rosa riskerar mobbing, tjejer som klättrar i träd kallas pojkflicka och pojkars språkutveckling begränsas genom att vuxna tilltalar pojkar och flickor olika. Därför behövs tidiga satsningar. Politiken ska skapa förutsättningar för ett samhälle där vi utgår från individ och inte förlegade föreställningar om kön, säger Per Bolund (MP), oppositionsborgarråd Stockholms stad.

- Miljöpartiet vill ha utbildade genuspedagoger i Stockholms alla förskolor. Det är en viktig satsning för att ge alla barn samma möjligheter tidigt i livet. Viktigt är att föräldrarna görs delaktiga i arbetet. I den gröna budgeten för Stockholm stad satsar vi sju miljoner på genuspedagoger i förskolan och fem miljoner på genuspedagoger i grundskola och gymnasium, säger Per Bolund (MP).

MyNewsdesk



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt