torsdag 10 mars 2011

Regeringen vill ge invandrartäta områden fördelaktigt företagande

SVENSKT HAVERI Som om det inte var nog med alliansens flirtande med illegala samt deras generösa nya migrationspolitik genom flirten med MP vill man nu ”införa ett system med skattelättnader för företag i stadsdelar med utbrett utanförskap, så kallade nystartszoner.”

Bakom detta står Anders Borg, Finansminister, Maud Olofsson, Närings- och energiminister och Erik Ullenhag, Integrationsminister.

Nystartszonerna ska syfta till att öka sysselsättningen i områden som i dag har markant högre arbetslöshet än andra. Utredaren ska lämna förslag på hur sådana områden ska kunna väljas ut och hur olika avgränsningar ska se ut. Företagande och jobb är en nyckel till integration och tillväxt. Därför är det vår förhoppning att lägre kostnader för att verka och anställa i nystartszonerna ska leda till att fler får jobb och att fler företag startas. De förbättrade villkoren för företag i nystartszonerna ska vara likvärdiga oavsett i vilken form verksamheten bedrivs. Det är genom sänkta skattekostnader, i form av nedsatt bolagsskatt, sänkta socialavgifter och sänkt fastighetsskatt, som drivkrafterna för att driva företag och anställa ska öka.

Läs hela
Merit Wager kommenterar



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt