tisdag 8 mars 2011

Misstänkt för delaktighet i självmordsdådet gripen

SJÄLVMORDSBOBMAREN En 30-åring man har gripits i Skottland misstänkt för att ha hjälpt Taimour Abdulwahab (från Irak) med attentatsförsöket, där Taimour sprängde sig själv till döds under julruschen i Stockholm den 11 december 2010. Den gripne uppges vara utländsk medborgare och greps strax efter klockan sex i morse i Whiteinch, ett område i Glasgow, uppger tv-kanalen STV i Skottland. Den gripne misstänkts för terroristbrott och hålls under terrorlagstiftningens Terrorism Act 2000.

Säpos pressmeddelande:

En person gripen i Skottland misstänkt för brott enligt Terrorism Act 2000

Polismyndigheten i Strathclyde, Skottland har idag gripit en person misstänkt för att ha medverkat till brott enligt Terrorism Act 2000. Utredningen hittills visar att det kan finnas en koppling mellan den gripne personen och terroristbrottet i Stockholm den 11 december, något som det fortsatta utredningsarbetet i Skottland får utvisa. Det är polismyndigheten i Strathclyde, Skottland som ansvarar för förundersökningen kring gripandet.

Gripandet i Skottland är ett resultat av den skotska polisutredningen och samarbete mellan Skottland och Sverige inom ramen för internationell rättslig hjälp samt väl fungerande samarbete mellan åklagare och polismyndigheterna. Säkerhetspolisen hänvisar frågor om gripandet och utredningen i Skottland till den polismyndigheten i Strathclyde, Skottland. Säkerhetspolisen hänvisar frågor kring Sveriges internationella rättshjälp i fallet till förundersökningsledare Agnetha Hilding Qvarnström, Åklagarkammaren för säkerhetsmål.

Media

STV
Sky news
BBC

Självmordsbomben

Poster

PI
PI
PI
PI
PI
PI



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt