söndag 27 mars 2011

Lokal folkpartist vill ha fri invandring

HAVERI Lars Henric Ekstrand (FP), professor emeritus och internationell forskare i invandrarfrågor, framhåller sina verklighetsfrånvända drömmar i en debattartikel i Trelleborgs Allehanda. Liberalen påstår också, utan att uppvisa några källor, att ”attityderna till invandring håller sakta på att mjukas upp”.

Ekstrand skriver bland annat:

Varför inte släppa all invandring helt fri, med undantag för kontroll mot relevanta brottregister! Visum-, arbetstillstånds- och asylprövning skulle avskaffas.

Förmodligen skulle man kunna ha kvar nuvarande generösa bestämmelser att man får ta med sig sociala förmåner om man återutflyttar, men frågan finge liksom en rad andra frågor utredas närmare.

Mycket mänskligt lidande skulle undvikas. Vi skulle slippa problemen med gömda flyktingar och flyktingbarn. Man skulle slippa väntetider, "förvar" med ibland märkliga inslag, överklaganden, byråkrati och juridik. Migrationsverket skulle kunna bantas till en bråkdel och migrationsdomstol samt migrationsöverdomstol kunde avskaffas.

Framför allt skulle vi slippa plågsamma utvisningsärenden med utdraget lidande för dem som så småningom utvisas. Vi skulle slippa omänsklig familjesplittring och mycket annat elände. Individer skulle slippa utvisas till en miljö med tortyr och annan misshandel. Barn skulle slippa skickas till vad som ofta är ren misär.

Med fri invandring blir det inte fler juridiska ärenden än att det vanliga rättsväsendet skulle klara av dem. Stora summor skulle sparas. Vi skulle bättre kunna ta hand om högutbildade invandrare. Kirurger och civilingenjörer skulle slippa köra taxi, med flera liknande anomalier.

TA

 



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 26 mars 2011

Jan Kallberg om riksdagspartiernas framtid

POLITISK ANALYS Jan Kallberg, som PI publicerat några gånger, har analyserat riksdagspartiernas framtid betitlad ”Borgerligheten tappar greppet inför 2014″.

Axplock

Moderaterna

Reinfeldt har gjort det Bohman aldrig skulle ha gjort – han har jagat bort sina egna kärnväljare. Antagligen har Reinfeldt även skapat den moderata soffliggaren eftersom borgare nu känner att de saknas betydelse att rösta på moderaterna eftersom man får någon mittparti-miljöpartivälling tillbaka.

Moderaterna saknar charm. Det Moderaterna vunnit på är en urusel motståndare – det kan förändras snabbare än Moderaterna. Reinfeldt har garanterat att borgerligheten står utanför regeringsmakten ett par valperioder. Det är rent matematiskt. Efter att ha krossat allianspartierna måste Moderaterna ta runt 40 %. Det kommer aldrig att inträffa.

Ingen har sagt det rent ut men det är fakta på marken. Invandringen kommer att driva politiken åt vänster, särskilt de grupper som lever på offentliga medel, och med den snabba naturaliseringsprocessen i Sverige för medborgarskap, så kommer 2000-talets massinvandring att redan 2014 ha ett direkt inflytande med de avgörande 2 – 3 % på topp. Moderaterna kan även drabbas av manfall om FP eller KD manövrerar in bland deras kärnväljare men de tror jag inte de har stake att göra. Moderaterna går samma väg som Svenska Kyrkan – man tror att daglig pragmatik är bättre än ideologi. I längden blir det visionslöst, man tappar den trogna basen och man förlorar inflytande.

Socialdemokraterna

Socialdemokraterna står inför det största hotet sedan kommunisterna bröt sig ur 1917. Det är dags att göra samma sak igen. Vänsterfalangen och sekterismen kommer att kosta SAP inflytande om man inte begränsar det. Juholt är en temporär lösning men han kan vara temporär fram till åren före valet 2018. Valet 2014 är viktigt för SAP men det viktigaste är att få partiet på rätt köl för decennier.

Galningarna måste ut ur partiet. Lekstugan är över. Klarar man detta i kombination med att Juholt skjuter in sig på det territorium som är vidöppet i svensk politik – äkta folklighet – att gå runt med WCT-overall och prata med folk på husvagnscampingar istället för att som Sveavägseliten gå på kändisfester är man åter i territoriet 40 %. SAP måste ignorera VP och MP. Man är ingen spelare om man måste fråga andra.

SAP måste bli energivänligare och stödja industrin, eftersom dess arbetarväljare inser att om fabriken läggs ner är de på gatan, och tona ner saker som inte ger något som bara prata bidrag och integration. SAP framstår idag som ett parti för missanpassade, kverulanter och misslyckad immigration på bidrag. Go figure! Skall man vara statsbärande måste man visa att man kan bära statsansvaret. Det ligger i ordet.

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna har ett enormt dilemma. Vill man få saker gjorda i riksdagen måste man uppträda som folkpartister och pngstvänner i riksdagen och sitta snällt i båten. Deras väljare vill annat. Jag tror Åkesson gör helt fel. Han är för timid och tillbakadragen. Internationellt sett har partier som detta vunnit på utmaning och konfrontation. Jag tror att SD tänker långsiktigt men det bygger på att man har väljare som tänker långsiktigt. Nystartade partier har inga väljare som tänker i decennier.

De tänker – nu vill jag se ändring. SD skulle fälla regeringen 2011/2012 på en fråga som apellerar till deras kärnväljare och som man kan få med sig SAP på. Det räcker med en misstroendeförklaring som SAP hänger på – och fäller Reinfeldt. Oerhört vacker politik. Det finns en förmån med att vara amerikanskt utbildad, man tänker amerikansk politik och det fixar man inte med någon extern konsult som är svensk men varit i Washington 2 veckor. SD fäller regeringen 2012, nyval, man kannibaliserar Alliansen med SAP.

Ut går SD med 10 % av rösterna och SAP med 35 – 38 %. I ettslag har man ritat om hela Sverriges politiska karta. Det skulle även sparka ut C och KD ur riksdagen eftersom de är oförberedda – åtminstone ett av dessa. Man har förändrat spelet.

CONCLUSIO

Reinfeldt har, genom arrogans och ovilja, garanterat en utveckling som innebär att alliansen bryts upp och att borgerligheten tappar greppet. Orden om "tigerekonomi" ekar tomt, om skall göra det eftersom det är dravel, när Moderatenas kärnväljare ser att efter två mandatperioder fortfarande skatten är bland de högsta i världen, att kommunal skatteutjämning tar från välskötta kommuner och ger till misskötta kommuner och att a-kassan fortfarande administeras av facket. Borgerliga väljare tänker själva och Reinfeldt klarar inte testet att övertyga.

Dagens PS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 21 mars 2011

Tack för ert makalösa stöd

FRAMTIDEN Vi vill bara kort framföra ett stort tack till alla engagerade med anledning av Gustafs tragiska bortgång. Det värmer oss innerligt. Men främst är det hans anhöriga som ska ta del av era hyllningar i deras svåra stund.

Vad gäller PI får vi en hel del propåer om att bli skribenter och hjälpa till på andra sätt. Låt oss bara samla tankarna och styra upp läget så ska alla intressenter får svar snarast möjligt. Just nu är det rörigt, milt uttryckt. Håll ut.

Redaktionen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 20 mars 2011

Barbarisk simskola för arabiskt litet barn

VANSINNE En liten flicka eller pojke dras till simbassängens kant av en vuxen arab i vit ”pyjamas”, och troligen är det i Saudiarabien. Araben slår några gånger med handflatan i barnets bakhuvud som för att tvinga den lille närmre den djupa poolen samtidigt som den lille nyfiket böjer sig framåt. Då får barnet en ny handflata och faller i. Resten är ren barbari och fruktansvärd barnmisshandel.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 19 mars 2011

Arvsfonden finansierar Gardell-föreläsning om islamofobi

FÖRELÄSNING Anarkisten Mattias Gardell fortsätter sitt indoktrineringståg om islams förträfflighet och kritiken mot alla som motsätter sig den könssegregerande fanatismen och våldsbejakande ideologin. Om en månad är han i stadsdelen Husby som tillhör islamisttäta Tensta / Rinkeby.

Tisdag 26 april, kl 18.00-21.00 Föreläsning om Islamofobi med Mattias Gardell (professor i religionshistoria, Uppsala Universitet)

Vad betyder islamofobi och vart finner vi dess orsaker? Hur jobbar vi för ett samhälle med ökad förståelse och respekt för allas livs- och trosuppfattningar? Mattias Gardell är omtalad författare och aktivist. Mattias är initiativtagare till Ship To Gaza, och hans senaste bok, Islamofobi, har varit hett debattämne i Sverige sedan utgivning 2008.

Harakat är ett samarbete mellen Megafonen, Rädda Barnen och Röda Korset. Projektet finansieras med medel från Arvsfonden. Information och kontakt: Basar Gerecci tfn 08-507 062 01

Stockholm stads hemsida informerar om ovan och allt bekostas av Allmänna Arvsfonden, dit svenska dödsbo tillförs om det inte finns något testamente. Arvsfonden har valt bort en svensk flagga eller kanske en röd stuga på en äng till förmån för en muslim med slöja. Se ovan skärmdump.

En som redan hållit sin föreläsning i veckan som gått är Masoud Kamali, mannen som kallar alla islamkritiker för nynazister samt förnekat förekomsten av skambrott i Sverige. Wiki

Hur bryter vi segregrationen? Hur skapar vi framgångsrik integration?

Föreläsare: Masoud Kamali, professor i socialt arbete från Mittuniversitetet.

Tisdag 15 mars kl 18.00-20.00 i Husby Träff

 



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Ullenhag och Malmström jämför äpplen och päron

MASSINVANDRINGEN I en debattartikel i dagens GP skriver EU-kommissionär Cecilia Malmström och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) att Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler och att förbättra integrationen således är en av de stora utmaningarna.

Dock gör man det klassiska misstaget att på fullaste allvar jämföra invandring i liten skala av folk från snarliknande kulturer, i det här fallet tyskar, holländare och skottar till Göteborg en gång i tiden, med dagens massinvandring från världens alla hörn – från länder och kulturer man knappt visste existerade och med en sådan fullständigt avvikande och med Sverige icke-kompatibel syn på det mesta i vardagen att det aldrig går att förena med ett modernt, sekulärt och jämställt land som Sverige, något vars konsekvenser vi dagligen läser om i tidningarna även om många gör sitt yttersta för att få det att verka mindre allvarligt. Och åter igen lyfts det påstådda behovet av arbetskraftsinvandrare fram.

Göteborg är ett typexempel på en stad som har byggts upp av invandrare. I stadens första kommunfullmäktige satt, förutom ett par göteborgare, också tyskar, holländare och skottar. De har alla hjälpt till att bygga upp Göteborg. Ostindiska kompaniet och handeln med Kina var mycket framgångsrik, Sverige exporterade järn och trä och importerade porslin, te och siden. Göteborgs-Posten och Göteborgs Kex är några stolta företag som finns tack vare entreprenörer som har invandrat till Sverige. I dag finns det människor från minst 155 olika länder i staden.

Sverige har en tradition av öppenhet mot andra länder för människor, samarbete och handel. Det har gjort vårt land rikare och som liberaler är vi stolta över att vi tagit vårt solidariska ansvar och gett människor som lämnat sina hemländer en möjlighet att stanna och skapa sig ett nytt liv. Samtidigt är det tydligt att integrationspolitiken brustit. Det har resulterat i hög arbetslöshet, sociala problem i storstädernas förorter, bristande skolresultat och diskriminering på arbetsmarknaden. Knappt 30 procent av flyktingar, andra skyddsbehövande och deras anhöriga har ett arbete efter tre år. Det är ett enormt resursslöseri, men problemen handlar om bristande system och strukturer – inte om dem som invandrar.

[...]

De integrationsutmaningar som finns i Sverige återfinns i övriga Europa – trots en i många länder skenande arbetslöshet behöver vi ökad invandring. Göteborg, Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler. Givet att sysselsättningsutvecklingen står sig beräknas EU:s arbetsföra befolkning minska med 50 miljoner de närmaste 50 åren. Svaret på den komplexa utmaningen är inte att resa murar kring Europa utan snarare att förklara behovet av arbetskraftsinvandring och att öppna fler lagliga vägar till Europa. Samtidigt måste vi också se till att de människor som kommer ges möjlighet till arbete, egen försörjning och en ordentlig chans att bli en del av del av vårt samhälle.

[...]

Det ska aldrig råda några tvivel om att Sverige står upp för ett öppet och tolerant Europa. Den som har brutit upp och lämnat sitt land för att söka en bättre framtid i ett nytt land har redan visat på enorm vilja och drivkraft. Hon eller han vill inget hellre än att arbeta, bidra och göra rätt för sig. Hon eller han har i grunden precis samma behov som alla vi andra oavsett om vi bor i Göteborg, Gdansk eller Grenoble.

De länder som lyckas med integrationen i dag kommer att vara morgondagens vinnare. Därför är det en av Europas viktigaste utmaningar. Men om integrationen ska bli en framgångsfaktor såväl lokalt som globalt räcker det inte att Europa är en bra plats för några att leva på, Europa måste bli en bra plats för alla att leva på.

GP



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Riksåklagaren överklagar koppleridom till HD

ÖVERKLAGANDE Riksåklagaren (RÅ) Anders Perklev har beslutat att överklaga kopplerimålet från Malmö där en 14-årig förståndshandikappad flicka utnyttjades i en kopplerihärva till Högsta domstolen (HD). Hovrätten friade sju män (zigenare från Ungern) och sänkte straffet för två män i domen som kom den 18 februari.

Pressmeddelandet:

Riksåklagaren har överklagat hovrättsdomen i det mål som gäller en ung flicka som haft samlag mot betalning i Malmö. Riksåklagaren yrkar att en av de åtalade männen döms för våldtäkt mot barn, eftersom han anser att mannen – som hade samlag med den då 14-åriga flickan flera gånger – har haft skälig anledning att anta att flickan inte fyllt 15 år. Malmö tingsrätt dömde mannen för våldtäkt mot barn, medan hovrätten ogillade åtalet och menade att mannen inte hade varit i så hög grad oaktsam i förhållande till flickans ålder att han kunde dömas för brottet.

Enligt bestämmelserna i brottsbalken (6 kap. 13 §) finns det inget krav på full kännedom om den unga personens ålder. Syftet med bestämmelsen, skriver riksåklagaren, är att gärningsmannen "inte ska kunna undgå ansvar genom att hänvisa till att han inte haft säker kännedom om barnets verkliga ålder". I det här fallet menar riksåklagaren att det funnits en så pass stor osäkerhet om flickans ålder att mannen borde ha avstått från samlag med henne.

– Det är viktigt att det finns en tydlighet i hur frågan ska bedömas. I det här målet har domstolarna kommit till olika bedömningar på i stort sett samma material. Det saknas direkt vägledande rättspraxis om hur bestämmelsen ska tillämpas och därför har jag överklagat hovrättsdomen i den delen, säger riksåklagare Anders Perklev.

Övriga delar av domen överklagas inte. Högsta domstolen är en renodlad prejudikatinstans och omständigheterna är sådana att målet i övrigt inte bedöms lämpligt för en prövning där. Det är främst frågor där det finns behov av vägledande uttalanden för rättstillämpningen som lämpar sig för prövning i Högsta domstolen. Det innebär att det inte är ett tillräckligt skäl för överklagande att det finns anledning att göra en annan bedömning än hovrätten i och för sig.

Överklagandet till HD (pdf), diarie nr ÅM 2011/1558

Tidigare post om kopplerihärvan

Milda straff i skånsk kopplerihärva med utsatt 14-årig flicka
14-årig flicka sexslav på Rosengård
Zigenare drog rövarhistoria om utlägg vid rättegång
Fängelse för åklagarhot vid kopplerirättegång
Hot och trakasserier fick domare att avgå i kopplerimål



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 18 mars 2011

Reepalu skyller ifrån sig

MALMÖ I veckan besökte representanter från Simon Wiesenthal-centret Malmö och kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) för att själva bilda sig en uppfattning om judarnas situation i den ökända staden. Reepalu får nu hård kritik för att inte ta ansvar för alla invånare i staden och skylla på andra. Reepalu avfärdar dock kritiken och hänvisar till språkförbistring och menar att centrets representanter måste lida av kunskapsluckor.

Det var i december 2010 som centret utfärdade en resevarning för judar som tänkt ta sig till Sverige. Under själva besöket var representanterna fåordiga. I ett brev adresserat till Reepalu talar man dock i klartext:

- Vi är besvikna över de dimridåer Ilmar Reepalu lägger ut om sitt ansvar för sina judiska invånare . Han skyller ifrån sig på andra – att ansvaret ligger hos ”polisen” eller ”i Stockholm”. Även andra minoritetsgrupper känner en otrygghet i Malmö. Representanterna för de muslimska respektive romska grupperna i Malmö är av samma uppfattning som vi rörande Ilmar Reepalus agerande, säger till Skånska Dagbladet Shimon Samuels, ansvarig för internationella relationer vid Simon Wiesenthal Center i Paris.

- Ilmar Reepalu tillåter att utländska konflikter importeras till Malmö och skapar politisk diskurs. Det förvärrar motsättningarna i samhället och ökar potentiella risker, särskilt för de judiska invånarna. Så agerar inte en förtroendevald politiker som tar ansvar för alla sina invånare.

- Status quo är oacceptabelt. I Malmö har vi bland annat träffat polisens enhet för hatbrott och vi har träffat chefsåklagaren – de bara väntar på resurser. Vad gör Ilmar Reepalu? undrar Shimon Samuels.

Reepalu själv är dock nöjd med mötet och avfärdar kritiken om att han inte tar ansvar för stadens alla invånare.

- Det var ett bra möte för nu pratar vi om samma saker. Inte bara den judiska gruppen är utsatt som centrets representanter trodde innan de kom till Malmö. De var skakade över att även muslimer och romer känner sig så utsatta, fastslår Ilmar Reepalu.

- Jag har tillsatt dialogforum där de olika grupperna ingår och vi har en hatbrottspolis i Malmö. Centrets representanter lider antingen av kunskapsluckor eller så har vi en språkförbistring, menar Ilmar Reepalu.

- Och jag har inte den makt Simon Wiesenthal-centrets representanter tror jag har. Jag kan till exempel inte tillsätta polischefen som borgmästaren i Los Angeles kan.

Shimon Samuls, som besökte Malmö tillsammans med rabbin Abraham Cooper, är allt annat än nöjda:

- Dimridåer och bortskyllande. Språkförbistring? Knappast – vi utgår från att Malmö kommuns representanter är kvalificerade vad gäller internationella relationer. För övrigt talar Ilmar Reepalu själv ganska bra engelska. Jag tänker inte gå i polemik med Ilmar Reepalu. Men hur försöker han framställa oss?

- Det handlar inte om hur man tillsätter polischefer i Los Angeles, Paris eller Malmö. Vi förväntade oss oss att en demokratiskt vald borgmästare skulle se som sin plikt att leda och uppmuntra alla politiska beslutsfattare, alla tjänstemän och i alla avseenden vara en ledande kraft för att skydda sin stads minoriteter.

- Om inte Ilmar Reepalu tar sitt ansvar och bidrar till en lösning är han en del av problemet. Det var inte en maktlös politiker vi såg. Om Ilmar Reepalu känner sig så maktlös som han säger sig vara kanske han då borde protestera, menar Shimon Samuels.

Centret begär nu också att staten ska stå för de kostnader den ökade säkerheten innebär, och tar inte Reepalu itu med problemen på allvar hotar centret med att behålla resevarningen.

– De försöker tydligen lägga munkavle på mig. Jag kommer aldrig sluta kritisera staten Israels övergrepp, säger Ilmar Reepalu.

Skånskan · SDS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 17 mars 2011

Migrationsverket fyller på med fler kvotflyktingar

KVOTFLYKTINGAR Som bekant består EU av 27 medlemsländer. Varje år tar hela EU emot ca 6000 kvotflyktingar, där Sverige står för majoriteten med drygt 1 900, Övriga 4 100 fördelas på resterande 26 länder, om ens det.

Nu ska Europas samvete nummer Ett fylla på med ännu flera kvotflyktingar. Migrationsverket ska tillsammans med FN:s flyktingorgan (UNHCR) åka till alla flyktingläger i Libyen och sålla ett par hundra från Somalia och Eritrea och erbjuda dem en plats i Sverige. Närmare beslut om hur många, kommer att fattas först efter resan och i samråd med UNHCR.

Migrationsverket



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kritik mot universitetskursen Tillämpning av sharia i Sverige och EU

KURS OM SHARIALAGAR PI tog upp detta redan för två år sedan. Det handlar om Lunds Universitet och deras kurs Tillämpning av shari’a i Sverige och EU, 7.5 hp. PI skrev om det igen i början av februari detta året då det är tredje gången man har kursen. Sjuttio har sökt, med start i april.

Kursinformation:

Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning. Detta bemöts ofta som krav på att införa hududstraff. Men vad är egentligen shari´a och vad menar olika grupper när de talar om dess tillämpning? Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a. Kursen tar upp den islamiska rättstraditionens utveckling efter islams uppkomst och hur shari´as roll förändrats i de moderna muslimska nationalstaterna. Fokus är på shari´as tillämpning i Sverige och Europa och hur svenska och europeiska domstolar i praktiken tolkar begrepp ur den islamiska rättstraditionen

Sedan detta uppmärksammats av bloggar och andra har kritiken inte låtit vänta på sig. Islamologen Rickard Lagervall håller i kursen och försvarar sig med att det handlar om en kurs om shari’a, inte i shari’a. I ett av de kritiska mailen till Lagervall skriver avsändaren: ”Det oroar mig att ni har en kurs som handlar om att främja en religiös lag som bryter mot de mänskliga rättigheterna”.

Lagervall försöker förminska kritiken och menar att det är inte våldsdelarna av sharia som ska läras ut utan mer om familjerätten och mötet mellan islamisk rättstradition och det europeiska rättssystemet.

SDS

Frågan är varför man alls håller en kurs i det islamiska shari’a i Sverige, en numera sekulär stat som vilar på kristna traditioner och inte minst har en tydlig lagstiftning inom alla områden.

Shariadomstolen på Rosengård

Häromdagen tog vi även upp en 9 år gammal nyhet men likafullt högaktuell.

Imamen Adly Abu Hajar på Islamic Center i Malmö tillika moderat politiker och lärare på Rosengårdsskolan avslöjades 2002 med att vara ytterst ansvarig för shari’adomstolen på Rosengård kallad ”Högsta Rådet för Muslimer i Skandinavien på Rosengård”. Där avgör han det kursen handlar om, familjetvister och skilsmässor. Något som går emot svensk lagstiftning. När dess existens kom fram i ljuset fick Hajar och "domstolen" massiv kritik från många håll, alltifrån arabiska kvinnoföreningar till en del journalister. Men sedan dess har det varit tyst. Ingen verkar våga röra i det. Varför?

Han har även uttryckt sitt stöd för sharia i en tidningsintervju.

"– Den bästa islamiska staten är Sverige! Säger kommunpolitikern och imamen Adly Abu Hajal (M). Alla viktiga, grundläggande principer finns här.

England

Hur många shari’adomstolar som finns i England vet väl ingen men det handlar om minst 100 vid detta laget. Och muslimerna jobbar hårt för att köra över det brittiska rättssystemet och införa sina egna domstolar. Och den som tror att alla engelsmän är emot dessa domstolar tror väldigt fel. Englands toppdomare Lord Chief Justice Lord Phillips har uttryckligen givit shari’adomstolar sitt gillande och välsignelse liksom en ärkebiskop. Föga förvånande har det kritiserats hårt av andra.

Läs artiklarna

Telegraph
Daily mail
Daily mail
BBC



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 16 mars 2011

Bilmordet gav sju års fängelse

BILMORDET På kvällen den 26 november 2010 stod en röd Golf utanför restaurangen Curry House på Scheelegatan, ett kvarter från polishuset på Kungsholmen, i centrala Stockholm. I baksätet befinner sig David Karlberg, född 1988, från Uppsala och tidigare friad från ett dödande knivdåd. David hade bestämt träff med den knivdödade mannens lillebror, en nu 18-årig yngling från Göteborg. 18-åringens motiv till träffen var att han ”ville höra min brors sista ord från den som var med när han dog.” Det slutar med att David skjuts till döds inne i bilen.

Inför träffen anade David oråd och satte på sig en skyddsväst samt tog med sig några kompisar. 18-åringen mötte upp med osäkrat handeldvapen, en CZ99, och hävdade sedan under rättegången att David ville de skulle åka iväg och att han försökte dra in 18-åringen i bilen. Då fick 18-åringen panik och sköt i självförsvar. Totalt avlossades sexton skott varav sju skott träffar David i huvudet och ansiktet från nära håll, ytterligare sex i höger arm och slutligen tre i bröstet. Han dör direkt.

Varken åklagaren eller rätten trodde på 18-åringens version om självförsvar. Åklagaren sa att det var ett planerat överlagt mord, som hämnd för storebroderns död. 18-åringen stod också fast vid att han agerat på egen hand, trots att åklagarsidan pekat på flera luckor i hans historia.

Stockholms tingrätt dömde

  • Khodor Khalill, född 1993-01-23 och från Angered, för mord till fängelse 7 år. Han är tidigare ostraffad. En annan äldre bror i 25-årsåldern är också kriminellt belastad och har kopplingar till det kriminella gänget ”Angereds tigrar”

Rätten bedömer straffvärdet till 18 års fängelse, med tanke på den hänsynslöshet som visats i agerande. Men på grund av gärningsmannens ringa ålder sätter Stockholms tingsrätt ner strafflängden till två femtedelar, vilket alltså ger sju år.

GP

Knivmordet

Den 17 februari 2008 befann sig den nu dödsskjutne David Abraham Karlberg narkotikapåverkad tillsammans med Khodor Khalill storebror Zollfikhar ”Zozo” Khalil, född 1990, på en gångstig nära Sirusgatan i Bergsjön i Göteborg. Under oklara omständigheter urartade en lek med morakniv dem emellan. Zollfikhar ”Zozo” Khalil fördes med livshotande skador till sjukhuset där han opererades akut men avled en vecka senare den 26 februari 2008 efter att man stängt av respiraton.

David Abraham Karlberg åtalades för mord alternativt grov misshandel med vållande till annans död men tingsrätten friade honom från alla brottsmisstankar efter en tre dagar lång rättegång.

Tingsrätten skrev i domen om skuldfrågan

"Det har inte framkommit någon omständighet som tyder på att David Abraham Karlberg haft anledning att uppsåtligen sticka en kniv i Zollfikhar Khalil. Tvärtom var de väldigt goda vänner. Den misstänkte stannade kvar på platsen och försökte stoppa blödningen, vilket ter sig svårförklarligt om han av oaktsamhet eller misstag orsakat skadan”

Vad talar för att David är gärningsman?

”Det faktum att David hade kniven på sig i kombination med hans förvirrade uppträdande samt märkliga uttalanden i samband med att polisen hörde honom på plats är naturligtvis oerhört besvärande för honom. Hans förklaring till hur han fick kniven i besittning är underlig, liksom hans förklaringar beträffande kniven när han tillfrågades av polis.”

Vad talar emot att David är gärningsman?

”Det har inte framkommit någon omständighet som tyder på att David haft anledning att uppsåtligen sticka en kniv i ”Josef”. Motivbild saknas alltså helt. Josef har själv inte på något sätt vare sig för vittne, polis eller ambulanspersonal gjort någon antydan om att David skulle ha orsakat skadan. I stället har han i ambulansen upprepat ”de kommer att döda mig”, vilket knappast kan syfta på David. Davis fingeravtryck fanns inte på kniven.”

Zozo var vid tiden för hans död åtalad för rån, övergrepp i rättssak och olaga hot. Bland annat sysslade han med ”bötning”, vilket är en relativt ny form av utpressning eller rån som förekommer bland unga runt om i Sverige och är vanligt på invandrartäta skolor.

Expressen - en längre historik



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Nigel Farage ifrågasätter diktatorisk fotosession

EU UKIP:s ledare Nigel Farage motsätter sig en europeisk inblandning i Libyen och ifrågasätter en fotosession med Europeiska rådets ordförande, Herman Van Rompuy, och landets diktator Gaddafi.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Före detta tillförordnad vd för Aftonbladet friad för olaga hot

FYLLA Aftonbladets före detta tillförordnade vd läskade sig lite för mycket för ett drygt år sen och hamnade i handgemäng med polisen som hans dödshotade. Nu har domen kommit.

I januari 2010 omhändertogs Pontus Gustafsson, då tillförordnad vd för Aftonbladet och utvecklingschef på Schibsted till nyligen, för fylla på nöjeskrogen Ritz i Örebro. I samband med gripandet hotade han att döda en av polismännen om denna klippte av hans armband, som han uppmanats att ta av sig, vid avvisiteringen. Den utsatta polisen ska dock inte ha tagit hotet på allvar, anmälan gjordes i stället av en kollega.

Under rättegången tidigare i mars återgav båda polismännen samma historia, som inte ifrågasattes av Gustafsson, vars advokat menade att åtalet borde ogillas då hans klient inte riktat sitt hot mot någon särskild och polisen inte tagit det på allvar.

Tingsrätten valde att gå på försvarets linje och friar Gustafsson. De påpekar att hotet mot polismannen inte var allvarligt menat.

Medievärlden



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 15 mars 2011

Indraget TV-spel resulterade i hot på asylboende

STAFFANSTORP En 16-årig pojke på flyktingboendet Flintevångsgården reagerade med att hota en i personalen och slå sönder en stol i torsdags när han inte fick spela TV-spel. Förbudet var en konsekvens av att han skolkat samma dag.

Händelsen utspelade sig på eftermiddagen då 16-åringen ilsknade till på en 30-åring i personalen på Flintevångsgården. När personalen sa att han inte fick spela TV-spel blev han rasande och skrek till 30-åringen att lämna rummet annars skulle han börja slåss. Kort därpå slängde han en stol så att den gick sönder och polis larmades.

16-åringen är misstänkt för olaga hot och skadegörelse.

Flintevångsgården

I juni 2010 rapporterar samma tidning att gården fått klartecken från Socialstyrelsen att starta flyktingboende till hösten.

SDS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Tuffare tider för kriminella gäng i Södertälje

Video:



De kriminella gängen i Södertälje, Syrianska brödraskapet och X-team, krigar inte bara mot varandra, deras verksamhet påverkar hela samhället. De kriminella driver företag och till och med kommunala tjänstemän råkar illa ut.

Senast i förra veckan utsattes en av de kommunala alkolholinspektörerna för ett allvarligt hot.
Det är åtskilliga tjänstemän på kommunen som riskerar hot eftersom de arbetar emot de kriminella företagen.
Särskilda skyddsåtgärder
På kommunen är man van att ta till särskilda skyddsåtgärder för att personalen ska vara säker.
Och nu ökar trycket på de kriminella företagen i Södertälje. I en speciell satsning tillsammans med polis och brandkår ska kommunen granska restauranger och festvåningar, så att de arbetar lagligt. Man ska också försöka få bort de illegala spelklubbarna som florerar i olika lokaler.
Kartläggning
Och medan kommunen skärper tillsynen håller Skatteverket på och kartlägger de kriminella pengarna.
När det gäller Södertälje är det ett tiotal personer på Skatteverket som granskar de kriminella företagen.

http://svt.se/2.33538/1.2354554/kriminella_gang_paverkar_hela_samhallet?lid=p...

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Ensamkommande till Älvsbyn

ÄLVSBYN Efter att kommunstyrelsen beslutat om att det nya boendet för så kallade ensamkommande flyktingbarn ska ligga i ett lägenhetshus på Brostigen har 13 handledare anställts för de 15 ungdomarna. Intresset för handledarplatserna sägs ha varit stort.

Först lutade det åt att boendet skulle ligga i Vidsel men kommunstyrelsen beslutade att det skulle placeras i tätorten. Övervåningen i ett lägenhetshus på området Stigarna fick äran att inhysa nytillskotten.

- Det är under ombyggnation. Målet är att de ska ha ett eget rum, säger Mikael Olofsson, enhetschef för boendet.

Renoveringarna beräknas vara klara i april och planen är att de första ungdomarna ska anlända den 1 juni.

PT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 14 mars 2011

Hjälp oss finna Al Qaidas nya tidning för kvinnor

GOOGLA OCH FINN PI brukar finna det mesta men denna gången går vi bet och behöver nu er hjälp därute. Per Gudmundson på SVD är vidtalad så ni får skynda er om ni ska hinna före honom.

Al Qaida har en tidning som heter Inspire, fylld av ond bråd död. Men nu har de även släppt det första numret av ett ”livstilsmagasin” för kvinnor kallat ”Al-Shamikha” vilket betyder ungefär ”den majestätiska kvinnan”. Första numret är 31 sidor tjockt och omslaget föreställer en kvinna i niqab, som poserar med ett maskingevär. Tidningen innehåller etikettråd, tips om hur du hittar rätt man och hur du får den perfekta hyn. Det sista uppnås till exempel genom att alltid bära slöja utomhus. Dessutom finns reportage där tidningen träffat kvinnor som lever ihop med martyrer, och redaktören hyllar självuppoffring.

Ingen av nedanstående länkar till någon nedladdningssida:

Jihad Watch
Independent
Daily Mail
Public Intelligence – har tidigare publicerat Inspire

Hjälp oss därför finna detta första nummer av Al-Shamikha. Maila oss eller länka under denna post.

Tack på förhand
Redaktionen

Inspire

Inspire, nr 4, finns här
Info om första numret



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Miljöpartiet: Genuspedagoger i Stockholms alla förskolor

TRAMS För att uppnå jämställdhet behöver samhället bryta föreställningarna om vad som är manligt och kvinnligt, tycker Miljöpartiet som vill åtgärda det genom att placera så kallade genuspedagoger på samtliga förskolor i Stockholm. När man inte trodde att det kunde bli tramsigare så påminns man om att det är i Sverige 2011 vi lever, här och nu är ingenting omöjligt – bokstavligt talat.

- Bristen på jämställdhet syns redan i förskolan – pojkar och flickor bemöts olika. En pojke som gillar rosa riskerar mobbing, tjejer som klättrar i träd kallas pojkflicka och pojkars språkutveckling begränsas genom att vuxna tilltalar pojkar och flickor olika. Därför behövs tidiga satsningar. Politiken ska skapa förutsättningar för ett samhälle där vi utgår från individ och inte förlegade föreställningar om kön, säger Per Bolund (MP), oppositionsborgarråd Stockholms stad.

- Miljöpartiet vill ha utbildade genuspedagoger i Stockholms alla förskolor. Det är en viktig satsning för att ge alla barn samma möjligheter tidigt i livet. Viktigt är att föräldrarna görs delaktiga i arbetet. I den gröna budgeten för Stockholm stad satsar vi sju miljoner på genuspedagoger i förskolan och fem miljoner på genuspedagoger i grundskola och gymnasium, säger Per Bolund (MP).

MyNewsdesk



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Krisigt för KD och C

OPINIONSMÄTNING United Minds är inte ensamma om att släppa en opinionsundersökning i dag. Även Metro i samarbete med YouGov släpper en som visar ett helt annat läge – varken Kristdemokraterna eller Centern skulle klara riksdagsspärren.

Metro



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 13 mars 2011

Slöjinsvepta somalier ska integreras genom basket

HINDER FÖR INTEGRATION Om en tonårig katolsk tjej från valfritt land får asyl i Sverige behöver inte hon integreras. Hon är redan det. Språket är egentligen det enda som hindrar henne från jobba, plugga och smälta snabbt in i landet. Och inte heller finner man hennes familj i något ghettoliknande område. Utanförskap är ett okänt begrepp i ett sådant sammanhang. Och förhoppningsvis mycket snart är hon ute i samhället, tar i hand, trivs och finner sig till rätta som skattebetalare på ett jobb i det nya landet. Håller ni läsare med oss?

Annat är det med många kristna och muslimer från MENA-länder där den gemensamma nämnaren ofta är skamkulturens barbariska traditioner, med tjejerna hårt hållna av familjen och släkten. Lägg därtill islams kvävande könsapartheid, slöjor/heltäckande, analfabetism, klanmentalitet, patriarkala män, unkna åsikter m m och det är bäddat för utanförskap med bidrag i ett kriminellt ghetto tillika ett parallellsamhälle, där Allah går före allt annat. Hur många miljarder det kostar samhället vet ingen eller så är det en väl förborgad statshemlighet. Integration finns alla fall inte ens på kartan. Håller ni läsare med oss?

Men staten vill inte ta till sig det omöjliga med ovan utan försöker istället hitta genvägar. Sedan ett år tillbaka försöker man via Ungdomstyrelsen fånga upp kvinnor och unga och sätta dem i kontakt med föreningslivet. Ungdomstyrelsen fick 12 miljoner kronor att fördela till olika projekt landet runt.

Det heter:

Syftet med bidraget är att stimulera till ökat deltagande inom föreningslivet bland ungdomar och kvinnor som inte tidigare varit aktiva inom civilsamhällets organisationer. Projektet siktar in sig på att fånga upp föreningslösa barn och ungdomar i socialt utsatta områden och få dem mer aktiva.

Totalt fick 21 olika projekt dela på miljonerna. IFK Trollhättan är den förening som fått mest, 876 000 kronor, som ska gå till aktivera boende i flyktingtäta Kronogården och Lextorp. Projektet är döpt till Ung fritid och har pågått snart ett år. Nu har man sökt nya medel till kommande år. Runt 500 unga har gått med i Ung Fritid där idrott och kulturaktiviteter ingår.

Basketträning för somaliska slöjor

Bild
Bild

I en gympasal springer åtta unga tonåriga somaliska tjejer i slöjor omkring med basketbollen. Totalt är gruppen 16 somaliska med slöjor. De har varit i Sverige mellan sex månader och tre år och kontakten med det västerländska, genomorganiserade samhället gör kulturkrockar oundvikliga. Att man vill behålla sina slöjor på sig under träningen utgör dock inget hinder.

– Här måste vi mötas halvvägs och kompromissa från båda håll. Hur det går med slöjorna om man vill gå vidare och delta i organiserat seriespel vet vi inte än. Vi är inte där än, säger Patricia Daoud.

Det krävs också mycket information för att nå ut och förklara vad svenskt föreningsliv är.

– Information och integration går hand i hand. Vi måste ha föräldrarna med oss, det går inte annars, det är väldigt viktigt påpekar Daoud.

Birgitta Åkerlund, utvecklingsledare på kultur och fritidsförvaltningen:_

– Det här är en metod som fungerar och ger stor flexibilitet. Många osynliga hinder finns, så det är väldigt viktigt att ha förankring i området. Det krävs för att kunna fånga upp de här unga tjejerna som aldrig varit i kontakt med basket tidigare.

TTELA

Förbundets basketregler

Patricia Daoud sa ”Hur det går med slöjorna om man vill gå vidare och delta i organiserat seriespel vet vi inte än. Vi är inte där än”.

Islams klädregler har redan stött på stora problem tidigare. PI skrev detta i maj 2010:

Muslimsk 15-åring "kränkt" av basketregler

Enligt de hårda reglerna inom basketförbundet får man inte ha T-shirts på planen, inte ens av medicinska skäl. Laget kan visserligen ett lag välja att spela med tröjor under sina linnen, men då måste dräkterna vara enhetliga. När det gäller tävlingar på förbundsnivå är man ännu striktare i regelverket. Man måste helt enkelt följa de internationella reglerna.

Under ungdoms-SM i Huskvarna deltog en 15-årig muslimsk tjej från Bankeryd, som garanterat även hade slöja. Men hon nekades vara med i en match. När flickan skulle kliva in på planen blåste domaren av spelet. Anledningen var att hon bar på en tröja under sitt basketlinne och inte vill visa axlar och armhålor – enligt islams krav. Domaren förklarade att hon inte kunde låta henne spela om flickan inte tog av sig tröjan.

Nu är detta anmält till DO. I ett brev till Diskrimineringsombudsmannen förklarar flickan att hon känner sig oerhört kränkt. "Jag har mått jättedåligt, inte kunnat koncentrera mig, jag känner mig kränkt, arg och mår psykiskt dåligt", skiver hon. Enligt henne själv mådde hon så dåligt så att hon till och med slutade med basket.

Men enligt Waldo Teppans, tävlingsansvarig hos basketförbundet, är man stenhård på reglerna. Domaren i det här fallet gjorde rätt att tillfälligt blåsa av matchen, och menar att domaren gjorde formellt inget fel.

Om DO stämde förbundet och även vann målet vet inte PI.

Regler om spelardräkt

Under våren 2010 skärptes basketförbundets regler om spelardräkter.

Regel 4.3 – Speldräkt
Bestämmelsen om att T-shirt kan bäras under speltröjan, om skriftligt läkarintyg utfärdats, slopas. T-shirt under speltröjan är ovillkorligen förbjuden.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Ensamkommande intar Fyrtornet

KUNGSBACKA Efter nästan ett helt års försening står nu äntligen det nya boendet Fyrtornet för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Kungsbacka färdigt. I veckan anlände de första gästerna.

Inför ankomsten ska diverse TV-apparater och en välkomstskylt upp.

– Det viktigaste är att de ska känna sig trygga och bli sedda och bekräftade. Vi försöker tänka att det här ska vara ett hem även om det är en onormal situation, säger ungdomshandledaren Marie Markskog.

I början av februari kom bostadsmodulerna på plats och i veckan flyttade personalen in. Vissa svårigheter uppenbarade sig inledningsvis med att hitta en plats för boendet i närheten av Kungsbacka närsjukhus.

Varje gäst kommer att få en egen kontaktperson. Vid ankomst tar personalen kontakt med skola, ordnar med en hälsoundersökning och tar reda på om de är i behov av psykologhjälp eller andra slags insatser.

– Den stora utmaningen handlar om att få dem att må bra. Barnen har varit med om mycket, de har skilts från släkt och familj och några vet inte om de får stanna i Sverige, säger Mia Christiansson, föreståndare på boendet.

På Fyrtornet ska både asylsökande och de som fått permanent uppehållstillstånd bo.

Boendet har orsakat viss kontrovers, men kommunen har tidigare tagit emot ensamkommande utan några problem, säger Staffan Hallström, förvaltningschef för gymnasie- och vuxenutbildningen.

– Det har ringt föräldrar som undrar hur det ska bli i skolorna nu, men de har ju inte ens märkt att barn som kommit hit gått där.

Protesterna sägs nu ha avtagit och personalen på boendet vittnar om ett genomgående positivt bemötande från Kungsbackaborna, som tillsammans med diverse föreningar erbjudit sin hjälp.

– Det är också många som ringer och vill jobba här, säger Mia Christiansson.

Korta fakta

Enligt avtalet mellan kommunen och Migrationsverket ska sju platser för ensamkommande finnas i Kungsbacka. Här ska pojkar mellan 13-15 samt flickor mellan 13-17 år tas emot. Boendet har sju heltidsanställda och är bemannat dygnet runt. Kostnaderna står staten för, det vill säga skattebetalarna.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

danska Politiken skriver lite mer

MEDIA Lena Sundström är en flitig twittrare. Oftast består inläggen av föga intressanta kommentarer och journalisthumor av den sämre sorten. I bland dyker dock en och annan guldklimp upp, som denna.

Jo tack Lena, vi vet, det brukar förhålla sig så att såväl danska som den samlade europeiska pressen ofta förtäljer mer om vad som verkligen skett och vem/vad som är inblandad än vad du och dina kollegor lyckas klämma fram. Något Politiken är ett utmärkt exempel på.

I Sverige får vi mer information och en betydligt mer sanningsenlig bild om läget i vårt eget land via utländsk media.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 12 mars 2011

Frånskild svensk medborgare fast i Saudiarabien

SAUDIARABIEN En palestinsk kvinna med svenskt medborgarskap i den suadiarabiska staden Jeddah uppges ha vänt sig till the National Society for Human Rights kontor i Makkah för att be om hjälp med att hitta logi och lämna landet efter att hennes palestinska man skilt sig ifrån henne och strök henne ifrån hans ”iqama”, uppehållstillstånd.

Trots att kvinnan, som är i 30-årsåldern, har svenskt pass kan hon inte få tag på ett utresevisum för att lämna landet utan att samtidigt ha ett uppehållstillstånd. Utöver passet har hon inga andra dokument eller handlingar. Således har hon tvingats stanna kvar hos vänner i Jeddah sedan skilsmässan. Situationen förvärrades av att hennes numera före detta man även tipsade passpolisen om att hon rymt.

Utlänningar som anklagas för att rymma ifrån deras understödjare riskerar diverse straff under saudisk lag, inklusive fängslande och deportation. Deras fingeravtryck tas också för att förhindra dem från att återvända inom en femårsperiod.

NSHR har inte lyckats att identifiera kvinnan men uppger att hon vädjat om skydd och hjälp med att komplettera hennes process för att lämna landet.

Den svenska ambassadören Jan Thesleff säger till Arab News att ambassaden behöver få fler uppgifter om fallet. Han har uppmanat NSHR att be kvinnan kontakta honom.

- Om hon är svensk medborgare är vi skyldiga – och glada – att ge henne att hjälp hon är berättigad till.

NSHR å sin sida säger att de inte kontaktat ambassaden då kvinnan enbart vädjat om hjälp med att hitta logi och pappersarbetet nödvändigt för att hon ska kunna resa ur landet. Vidare säger de socialdepartementet uppgett att hon kan tilldelas en plats på ett kvinnoboende trots att hon inte uppfyller kriterierna. Något kvinnan dock har refuserat och i stället velat bo kvar med vänner medan hennes situation reds ut.

NSHR har på nytt krävt att kvinnor i liknande situation ska tilldelas logi. Utländska kvinnor gifta med saudiaraber eller utlandsarbetande som skils och sparkas ut har inga släktingar eller liknande att vända sig till. Även hembiträden hamnar inte sällan i dessa situationer.

Enligt statistiken slutar ett av tre äktenskap i Saudiarabien i skilsmässa. 42 procent av gifta kvinnor mellan 20 och 30 skiljer sig.

Arab News



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Alexander Bard tycker till om rasism

INTERVJU Den milt utryckt provocerande och udda men begåvade liberalen Alexander Bard var morgongäst i SVT och tyckte bland annat till om rasism.

”De värsta rasisterna bor inte i Hällefors och röstar på Sverigedemokraterna. De värsta rasisterna i Sverige bor i Bromma och röstar på Folkpartiet. Det är de FARLIGA rasisterna.”



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Alexander Bard: "De värsta rasisterna bor i Bromma och röstar på Folkpartiet"

Video:



Alexander Bard talar om rasism i Gomorron Sverige och säger bland annat:

"De värsta rasisterna bor inte i Hällefors och röstar på Sverigedemokraterna.
De värsta rasisterna i Sverige bor i Bromma och röstar på Folkpartiet. Det är de FARLIGA rasisterna."

Sändes: 2011-03-09

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

fredag 11 mars 2011

Skilsmässa enligt sharia godkänns inte av Förvaltningsrätten

NEKAD MUSLIM Förvaltningsrätten säger nej till en muslimsk kvinna i Halland som vill få sin skilsmässa registrerad hos Skatteverket. Skilsmässobeviset från en afrikansk shariadomstol godkänns inte av svenska myndigheter. Enligt Förvaltningsrätten kan man inte godkänna skilsmässan eftersom den inte är officiellt registrerad av myndigheterna i landet hon kommer ifrån, skriver Hallands Nyheter.

PI fick tipset av en läsare men ingen direktlänk. Artikeln efterlyses således.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Mordet på Elin Krantz: Åtal idag

MORD 27-åriga Elin Krantz hade varit ute i Göteborgsnatten en lördag kväll i slutet av september med en väninna. De tog spårvagnen hem. Men Elin kom aldrig hem den natten. Med på den resan fanns även en etiopier som försökte få kontakt med tjejerna. Elin hittades sedan mördad på måndagskvällen i ett svårtillgängligt skogsområde med snår och klippskrevor intill spårvagnshållplatsen vid Temperaturgatan.

Tack vare övervakningsbilderna från spårvagnen kunde civilpolisen på tisdagskvällen gripa Ephrem Tadele Yohannes, född 1987-12-19.

I dag lämnar kammaråklagare Stina Lundqvist in åtalet mot honom för mord och grov våldtäkt. Han nekar till brott.

Elins skador var omfattande och intialt trodde polisen att hon slagits ihjäl med någon form av tillhygge som sten, kniv, flaska, batong eller liknande. Polisen har tidigare sagt att han kan ha använt endast sina händer, genom grovt våld mot huvudet för att sedan ha strypt henne.

Äldre länkar

Expressen
GP
PI: Mordet på Elin

Domstol

Göteborgs tingsrätt, mål B 14240-10



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 10 mars 2011

Zigenare stjäl på bibliotek

VELLINGE För drygt ett par veckor sen kom två män in på biblioteket i Vellinge och skaffade lånekort med vilket de lånade några spel med. Vid ett par andra tillfällen lånades även några cd-skivor och filmer. Trots att personalen reagerade på att männen uppträdde konstigt och uppgav en adress som även den var misstänksam kunde de inget göra. Sydsvenskan utelämnar vissa detaljer i sin rapportering.

Det totala värdet för de 22 tv-spelen, tre filmerna och fem cd-skivorna männen lånade uppgick till cirka 15 000 kronor. När lånetiden gick ut återlämnades aldrig sakerna och biblioteket gjorde då en polisanmälan, som nu dock lagts ned.

Johan Sundqvist, förundersökningsledare i Trelleborg, säger till Sydsvenskan att ärendet har en civilrättslig karaktär och att det blir väldigt svårt att bevisa ett brott även om de har haft brottsligt syfte eftersom biblioteket har avtal med dem genom lånekortet. Biblioteket har dock möjligheten att stämma dem i en civilrättslig process och kräva männen på pengar och sedan gå vidare till Kronofogden.

– Min uppfattning är att biblioteken måste ha regler så att de inte hamnar i sådana här situationer. Är det så att man misstänker något får man avstå från att låna ut.

Biblioteken i hela Vellinge kommun ska nu införa nya rutiner för att förhindra att något liknande sker igen. Ett första steg är att en begränsning på antal utlånade tv-spel införs, numera får endast ett spel åt gången lånas ut. Man tittar också över utlåningen av filmer och cd-skivor. Bibliotek i Ystad och Malmö har också råkat ut för samma sak.

Detaljer Sydsvenskan glömde

De två männen, zigenare hemmahörande i Malmö, presenterade sig som polska byggnadsarbetare och hävdade att de var inhyrda arbetare hos en villaägare. Spelen sålde de vidare.

Bibliotekspersonalen förstod direkt att spelen inte skulle återlämnas men var matklösa på grund av ett tandlöst regelverk.

Biblioteket har inte för avsikt att ersätta de stulna spelen, således går det hela ut över hederliga biblioteksbesökare, och polisen väljer alltså att inte agera trots att man vet vilka det rör sig om. En civilrättslig process har inte biblioteket råd med att föra.

SDS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Regeringen vill ge invandrartäta områden fördelaktigt företagande

SVENSKT HAVERI Som om det inte var nog med alliansens flirtande med illegala samt deras generösa nya migrationspolitik genom flirten med MP vill man nu ”införa ett system med skattelättnader för företag i stadsdelar med utbrett utanförskap, så kallade nystartszoner.”

Bakom detta står Anders Borg, Finansminister, Maud Olofsson, Närings- och energiminister och Erik Ullenhag, Integrationsminister.

Nystartszonerna ska syfta till att öka sysselsättningen i områden som i dag har markant högre arbetslöshet än andra. Utredaren ska lämna förslag på hur sådana områden ska kunna väljas ut och hur olika avgränsningar ska se ut. Företagande och jobb är en nyckel till integration och tillväxt. Därför är det vår förhoppning att lägre kostnader för att verka och anställa i nystartszonerna ska leda till att fler får jobb och att fler företag startas. De förbättrade villkoren för företag i nystartszonerna ska vara likvärdiga oavsett i vilken form verksamheten bedrivs. Det är genom sänkta skattekostnader, i form av nedsatt bolagsskatt, sänkta socialavgifter och sänkt fastighetsskatt, som drivkrafterna för att driva företag och anställa ska öka.

Läs hela
Merit Wager kommenterar



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

S-politiker åter misstänkt för planerad hederskidnappning

STOCKHOLM Den socialdemokratiske kommunpolitikern från Tensta i Stockholm Abdo Goriya, 53, greps i maj 2010 misstänkt för att ha planerat att kidnappa och föra bort en syrisk diplomats dotter. Han släpptes sedan ur häktet men var fortfarande misstänkt för stämpling till människorov. Nu tas förundersökningen upp igen. Bakgrund Den påstådda planen på att kidnappa dottern avslöjades när Säpo telefonavlyssnade den syriske diplomaten i jakt på bevis för att denne ägnade sig åt olaglig underrättelseverksamhet. De båda männen pratade då om att fadern ville föra sin dotter tillbaka till Syrien. Bakgrunden var att diplomatens 18-åriga dotter hade en kärleksrelation med en skolkamrat. Diplomaten upplyste sin dotter om att det var en dödlig synd. Han tvingade henne att stanna hemma och misshandlade henne flera dagar i sträck. Diplomaten, Syriens chargé d'affaire i Sverige, Dr Mohammad Bassa Imadi utvisades sedermera medan dottern och den indiske pojkvännen gavs polisskydd i Sverige. Abdo Goriyas nekar till brott. Hans version är att han medlade mellan fadern och dottern sedan han kontaktats av en organisation som arbetar mot hedersrelaterade brott. Trots brottsmisstankarna deltog Abdo Goriya  aktivt i valet 2010. Efter frihetsberövandet avsade sig han sig sina förtroendeuppdrag men blev sedan en av toppkandidaterna på valsedlarna och kandiderade till fullmäktige i Stockholms stad.

Domstol

Attunda tingsrätt, mål nr B 4049-10 (förra årets mål nr)



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 9 mars 2011

Bostadsrättsförening diskriminerar?

HELSINGBORG Under ett års tid har Mattias Hammelfelt försökt sälja sin bostadsrätt. Trots tre potentiella köpare som bankerna bedömt som kreditvärdiga har bostadsrättsföreningen sagt nej i samtliga tre fall. Mattias misstänker nu diskriminering på grund av köparnas utländska efternamn.

2008 köpte Mattias sin bostadsrätt och för ett år sedan flyttade han vidare till sin tjej och ville sälja sin lägenhet. Men det gick inget vidare då bostadsrättsföreningen nekade tre köpare på raken.

Såväl mäklaren som Helsingborgs dagblad undersökte saken men hittade inga  betalningsanmärkningar. Det utländska efternamnet hade de dock gemensamt.

- Jag tror att det rör sig om diskriminering. Det var en artikelserie i Helsingborgs Dagblad för några år sen om diskriminering i just det här området. Folk med udda efternamn får inte flytta in. Det var till och med tal om att inte ens danskar skulle släppas in, säger Mattias Hammelfelt.

SVT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Tysk inrikesminister: Islam hör inte till tysk livstil

UPPROR Tyskland nytillsatte inrikesminster Hans-Peter Friedrich har rört upp känslorna bland politiska opponenter och bland muslimer. Med anledning av förra veckans terrormord på amerikanska soldater på Frankfurts flygplats tog han till orda vid en presskonferens och sa bland annat:

Islam in Germany is not something supported by history at any point.

Mailonline

Flygplatsmorden

Mer om jihadisten Arid Uka och här



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Mona Sahlin ny ledamot i Expos styrelse

EXPO På måndagen höll Expos styrelse sitt årsmöte där Michael Lundh valde att lämna sin plats, som nu tas över av Socialdemokraternas avgående partiledare Mona Sahlin.

– Vi är oerhört glada över att från och med nu ha Mona Sahlin i vår styrelse. Mona har ett gediget engagemang i de frågor vi jobbar med. Hennes långa erfarenhet från det politiska livet kommer att bli stor hjälp i vårt arbete med att lyfta och belysa frågor om rasism och främlingsfientlighet, säger Charles Westin, ordförande för Stiftelsen Expo

– Kampen mot rasism och främlingsfientlighet har alltid varit central för mig, det känns naturligt att nu fortsätta den i Expo, säger Mona Sahlin.

MyNewsdesk



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 8 mars 2011

Svenska kyrkans förste imam invigs

ISLAMISERAD KYRKA PI skrev häromdagen om imamen som anställts av den kristna Sofia församling i Stockholm. Imorgon invigs han i Svenska kyrkan. Platsen är Fryshuset. Det handlar om islamologen Othman Al Tawalbeh, född i Jordanien. Han har åtta års universitetsstudier i islamologi och – en fil mag – magisterexamen i sharialagarna och enligt Othman Al Tawalbeh är "islam är för alla tider, alla samhällen." PI grävde fram alla hans tvivelaktiga kopplingar i den förra posten.

Pressmeddelande, Fryhuset:

Välkommen till Fryshuset imorgon tisdag 8 mars kl.11.00. då svenska kyrkans förste imam Othman Al Tawalbeh börjar sitt arbete på Fryshuset.

Othman Al Tawalbeh anställs av Sofia församling för att stötta Fryshusets verksamheter och ungdomar. Han kommer att samverka med Fryshuskyrkan som sedan många år arbetar med andliga och existentiella frågor och värderingar bland unga människor. Det är ingen slump att Fryshuskyrkan och Othman Al Tawalbeh inviger sitt samarbete på den internationella kvinnodagen 8 mars.

"Jämställdhetsfrågor är bland de områden jag kommer att prioritera i mitt arbete som går ut på att träffa unga människor och ge dem stöd i deras utveckling. Jag kommer att ägna mig särskilt mycket åt ungdomar inom Fryshusets sociala verksamheter såsom Lugna Gatan, United Sisters, Brobyggarna, Exit, CIDES, Passus och Elektra. Jag kommer även att jobba med interreligiös dialog för att öka toleransen mellan människor och minska grogrunden för extremism. Självklart vill jag ge en sannare och mer nyanserad bild av islam än den bygger på extremism. Jag vill ge en bild som bygger på fred, rättvisa och solidaritet, förklarar Othman Al Tawalbeh.

Välkommen till invigningen av Svenska kyrkans förste imam på Fryshuset

Tid: tisdag 8 mars kl.11.00.
Plats: Fryshusets foajé
Mårtensdalsgatan 2-8.

För mer information kontakta Katja Wåhlström tlf 0739 50 22 02 email katja@fryshuset.se



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Misstänkt för delaktighet i självmordsdådet gripen

SJÄLVMORDSBOBMAREN En 30-åring man har gripits i Skottland misstänkt för att ha hjälpt Taimour Abdulwahab (från Irak) med attentatsförsöket, där Taimour sprängde sig själv till döds under julruschen i Stockholm den 11 december 2010. Den gripne uppges vara utländsk medborgare och greps strax efter klockan sex i morse i Whiteinch, ett område i Glasgow, uppger tv-kanalen STV i Skottland. Den gripne misstänkts för terroristbrott och hålls under terrorlagstiftningens Terrorism Act 2000.

Säpos pressmeddelande:

En person gripen i Skottland misstänkt för brott enligt Terrorism Act 2000

Polismyndigheten i Strathclyde, Skottland har idag gripit en person misstänkt för att ha medverkat till brott enligt Terrorism Act 2000. Utredningen hittills visar att det kan finnas en koppling mellan den gripne personen och terroristbrottet i Stockholm den 11 december, något som det fortsatta utredningsarbetet i Skottland får utvisa. Det är polismyndigheten i Strathclyde, Skottland som ansvarar för förundersökningen kring gripandet.

Gripandet i Skottland är ett resultat av den skotska polisutredningen och samarbete mellan Skottland och Sverige inom ramen för internationell rättslig hjälp samt väl fungerande samarbete mellan åklagare och polismyndigheterna. Säkerhetspolisen hänvisar frågor om gripandet och utredningen i Skottland till den polismyndigheten i Strathclyde, Skottland. Säkerhetspolisen hänvisar frågor kring Sveriges internationella rättshjälp i fallet till förundersökningsledare Agnetha Hilding Qvarnström, Åklagarkammaren för säkerhetsmål.

Media

STV
Sky news
BBC

Självmordsbomben

Poster

PI
PI
PI
PI
PI
PI



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Ser du mönstret?

GAMMELMEDIA Såväl Aftonbladet som Expressen brukar som bekant hävda att de inte mörkar uppgifter i fall där invandrare råkar vara misstänkt gärningsman. En snabb titt på dagens Expressen får en dock att undra hur det är fatt med den policyn. Ser du mönstret?



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Storsatsning mot kriminella gäng i Södertälje

SÖDERTÄLJE I mångkulturella Södertälje ska nu en storsatsning mot kriminella gäng stävja den organiserade brottsligheten i staden som drabbats hårt av skottlossning och mord i diverse gänguppgörelser. Läget bedöms vara så pass allvarligt att stora polisiära resurser på nationell och länsnivå engagerats i Södertälje.

– Vanliga människor känner sig otrygga och så kan vi inte ha det, därför vill vi bekämpa den grova organiserade brottsligheten med alla medel, säger Margareta Linderoth, chef för länskriminalen i Stockholm.

Enligt polisens kartläggning är kriminella nätverk och deras släktingar inblandade i näringslivet, politiken och idrottsföreningar. Företeelser som penningtvätt, indrivningar, övertaganden eller bortjaganden av företag och hot har ökat under den senaste tiden, något som sägs drabba främst invandrare. Då inte många vågar vittna löser man i stället problem genom att anlita kriminella.

– Vi ser att det finns en parallell kriminell samhällsstruktur, säger Gunnar Appelgren, chef för Aktionsgrupp Stockholm.

Skatteverket slog nyligen till mot några Södertäljeföretagare som upptaxerades med miljonbelopp. Fler liknande aktioner väntas under året.

SR · LT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 7 mars 2011

Reza är en ensamkommande vuxen man

LÖGNAKTIG ENSAMKOMMANDE PI börjar tro att media och personalen på boenden driver med oss. Sveriges Radio Värmland har ryckt ut till Filipstad och ett boende, då kommunen toppar listan över flest antal ensamkommande som avviker efter negativa besked om asyl. Minst 348 ensamkommande har de senaste två åren stuckit från boenden landet runt och befinner sig i landet illegalt. Se grafik.

Gissa min ålder

Men det är inte alla dessa försvinnanden som vi hakar upp oss på, även om det är skrämmande och värd sin egen post. Utan det är bilden på den ensamkommande Reza, tillsammans med en naiv från personalen, vi reagerar på.

Reza från Afghanistan är inhyst i boendet i Filipstad och påstås vara under 18 år. Vi påstår att han är en vuxen man. En lögnaktig vuxen man.

Se bilden



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Jan Helins bostad attackerad på söndagskvällen

BROMMA På söndagskvällen häftade en grupp personer upp plakat på Aftonbladets chefredaktörs hus med budskap som kan härledas till tidningens selektiva nyhetsrapportering under åren.

Det var vid 21-tiden som mobben dök upp vid Helins hus och började sätta upp plakaten, där bland annat något i stil med ”här bor en man som försvarar vitpixling” och hänvisningar till händelserna i Husbybadet stod, berättar Diana Sundin vid västerortspolisen. Händelsen har rubricerats som hemfridsbrott.

Familjen upptäckte att något skedde utanför och rusade ut och skrek åt dem att försvinna.

Helin själv vill inte säga något om händelsen.

Dagens Media



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kyrkor attackerade och nedbrända i Etiopien

ETIOPIEN Enligt Ethiopian Fellowship of Evangelical Churches och amerikanska ambassaden i landet ska 28 kyrkor under de senaste dagarna ha bränts ner. Bakom attackerna ligger muslimska grupperingar som också uppmanat till att döda kristna.

Även bostadshus ska ha gått samma öde till mötes och minst tre dödade rapporteras.

- Detta sker i ett muslimdominerat område, där det på senare tid varit en ganska stark väckelse och många muslimer har blivit kristna. Det är naturligtvis mycket provocerande bland muslimer och det har också bidragit till starka spänningar, säger Erik Johansson, EFS missionssekreterare.

Johansson säger att han nu hoppas på att myndigheterna kommer att göra sitt yttersta för att förstärka skyddet för de kristna i området.

Uppgifter finns också om att polisen ska ha förhållit sig avvaktande till attackerna och att gripa in.

Dagen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 6 mars 2011

Halal holidays könsförtryckande semester

KÖNSAPARTHEID När det inte kunde bli värre med det könssegrerande islam finns nu även Halal holidays – möjligheten för alla muslimska familjer att semestra utan att kvinnor ska göra avkall på kravet om slöjan eller heltäckande klädsel. Inte ens när det är 35 grader varmt. Och alla patrikala muslimska män är nöjda med att upprätthålla moralpaniken fullt ut.

Läs hela artikeln hos BBC. PI fick tipset redan för ett halvår sedan då den publicerades, men bättre sent än aldrig.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 5 mars 2011

Insändare: En inbjudan till statsminister Fredrik Reinfeldt

INSÄNDARE Du Fredrik sade i höstas att du tänkte bege dig ut på vägarna och besöka orter där Sverigedemokraterna har störst sympatier, för att där lyssna igenom orsakerna till detta. Jag vet inte om din turnébuss krånglar, men jag har inte fått den stora äran att höra dig knacka på min dörr. När detta sker, om det sker, ska jag med glädje förklara varför jag som förut röstade på Moderaterna, övergav partiet inför valet 2006 och inte tänker lägga min röst på partiet så länge du står vid rodret.

Jag som hade så stora förhoppningar på Alliansen. Trots att jag valde att rösta på SD 2006, så trodde jag innerst inne att detta var en engångsföreteelse i protest mot det som hände i Sverige. Jag bedrog mig, ack vad jag bedrog mig. Det som din regering nu åstadkommer kan inte ses som annat än ett misslyckande. Visst, vi har en stark tillväxt och en god ekonomi, men vi brottas ännu med en hög arbetslöshet och framför allt i ungdomsgrupperna. Utanförskapsområdena har ökat i takt, integrationsproblemen likaså och välfärdens tre kärnområden vård, skola och omsorg tvingas till ständiga nedskärningar och tappar mark jämfört med de flesta europeiska länder. Nu har du dessutom allierat dig med Miljöpartiet, ett parti som vill bedriva Europas kanske mest extrema invandringspolitik och tillsammans med dem gjort en uppgörelse som helt kommer att urholka flyktingpolitiken och detta till en kostnad av 1,7 miljarder rena pengar.

Hur mycket den fria vården och skolgången för papperslösa kommer att kosta skattebetalarna lär väl också det förbli en hemlighet, men eftersom ingen vet hur många som kommer att utnyttja den lär min egen gissning förbli att siffran i slutändan bli högre än så. Samma dag som detta förmedlas till svenska folket går din allianskamrat Göran Hägglund ut och kräver att taket på frikortet i vården höjs med 400 kronor av kostnadsskäl och i lokaltidningen SN berättas om nedskärningarna i Försäkringskassan och även dessa av kostnadsskäl. Detta är bara ett par exempel på de nedskärningar som gjorts och planeras inom välfärden, men du har fortfarande mage till och hävda att invandringspolitiken inte påverkar vår vardag och den välfärd vi finansierar med världens högsta skatter?

Jag tänker i denna artikel inte ens nämna den avsky du visar allt det som vi i Sverige under årtionden, kanske århundraden, samlats runt och lärt oss älska. Jag pratar givetvis om de traditioner, de seder och den kultur du förvägrar oss att vara stolta över. Jag tänker nöja mig med det konstaterandet att du förmodligen är den enda statschef som så öppet tar avstånd från det som man i andra länder samlas runt och är förtroende med. Tänk att jag i alla år inbillat mig att vi går till val för att rösta fram politiker som i första hand vill värna sitt eget land och dess medborgare. Nu vet jag bättre!

Om denna vägturné som du proklamerat inte blir av så har jag ett bättre alternativ som jag hoppas du nappar på. Härmed skickar jag dig en inbjudan om att följa med mig på en resa genom det Sverige du sällan eller aldrig upplever. Nu pratar jag inte om förorterna där du i sällskap med media och beväpnade säkerhetsvakter gör täta besök. Jag menar heller inte det fashionabla villaområde där du bor och frotteras med andra ekonomiskt oberoende medborgare. Nej, jag pratar om det Sverige där hårt beskattade svenskar lever och kämpar för att få sin vardag att gå ihop.

Här kommer du bl.a. att få höra berättelsen om min frus gammelmormor som gick bort för två år sedan. Under hennes sista år i livet kämpade hon med diverse sjukdomar som kostade stora pengar att hålla under schack. Pengar som hon trots ett hårt arbetsliv bakom sig inte hade råd att betala, utan fick vända sig till sina barn och barnbarn efter hjälp. Tänk om hon fortfarande var i livet och fick höra att människor som inte ens har rätt att vistas i Sverige får samma vård som hon betalade 1000-tals kronor för, helt gratis. Banne mig om inte hennes sista livsgnista hade lämnat hennes spröda kropp.

Du skulle också få höra mina egna föräldrar berätta om sin vardag. Mina föräldrar som sedan ett antal år tillbaks är pensionärer och går under kategorin fattigpensionärer. De hade inte förmånen att kunna köpa ett eget hus, utan kämpade med ekonomin för att ge oss barn en bra uppväxt. En så bra uppväxt en lågavlönad arbetarfamilj kan ge sina barn. Idag kämpar de med ekonomin och kan inte unna sig det där lilla extra ens under ålderns höst. Som de flesta äldre människor, kanske alla, så tvingas även mina föräldrar uppsöka läkare och tandläkare med jämna mellanrum. De har länge undrat över baktanken med att illegala flyktingar, eller papperslösa som du väljer att kalla dem, ska erhållas gratis vård fastän de inte betalat in en krona till den välfärd som mina föräldrar och alla i deras situation finansierat med miljontals kronor under sina levnadsår. När de fick se dig stå i tv med ett leende och förklara för svenska folket att Sveriges regering av humanitära skäl tänker frångå svensk lagstiftning och ge gratis vård till illegala flyktingar så kände de att luften gick ur dem. De sista orden är deras egna och inte mina, men var finns egentligen din humanitet när det gäller dina egna och hårt beprövade medborgare?

Under denna resa tänker jag också presentera dig för en kvinnlig bekant som blev arbetslös för dryga sex år sedan. Hon har inte funnit ett jobb då hon inte tillhör kategorin högprioriterade. Hon är kvinna, hon är svenska, har passerat 45 år och har ingen yrkesutbildning att falla tillbaka på. Jag vill tillägga att hon också är en ensamstående mamma med två söner i åldrarna 18 och 23. Bägge hennes söner saknar arbete även de och tvingas därför bo hemma i den trånga trerummare där de har varsitt sovrum medan deras mamma bäddar åt sig i vardagsrummet.

Förstår du verkligen deras ilska när de som slåss med ekonomin får höra om den generositet du visar mot människor som vistas illegalt i landet. Inte nog med det så står du också för en politik där din regering ger ensamkommande flyktingpojkar egna och möblerade lägenheter. Det har också förekommit experiment i vissa kommuner där invandrare har erhållit gratis körkort för att på det viset lättare kunna söka jobb och få jobb där körkort erfordras. Att de sedan läser i tidningar om att flyktingar och personer med invandrarbakgrund sätts i fokus när det gäller arbetsmarknaden samtidigt som arbetslösa svenskar uppmanas att söka jobb utomlands, hjälper inte deras tro på välfärdsstaten Sverige, tvärtom.

När du nu sålt ut vår välfärd för att blidka Miljöpartiet förstår jag äntligen ditt innersta syfte. Att regera och njuta av maktens sötma är mer värt för dig än att värna om de fattigpensionärer som verkligen byggt upp detta land, de arbetslösa ungdomar som borde vara landets framtid och alla de som betalat in 100 000-tals kronor till sin egen välfärd men som nu ser den sakta tyna bort till förmån för ditt mångkulturella experiment.

Jag röstade en gång på ditt parti, men vis av den vetskap om att du lett in partiet på en väg som prioriterar svenska medborgare lägre än nykomna från fjärran länder, kommer jag inte ens att överväga en röst på Moderaterna så länge ditt namn är förknippat med partiet.

Stefan K



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Maria Wetterstrand chattade med TV4:s tittare

CHATT Som bekant har Alliansen gjort upp med Miljöpartiet om en än mer vettlös migrationspolitik. Här kan man läsa Ramöverenskommelsen. Språkröret Maria Wetterstrand (MP) chattade därför med TV4:s tittare – och hennes svar påvisar ingen som helst verklighetsanknytning. Får vi också påminna om att illegal betyder med ej laglig rätt att vistas i landet.

Chatten:

(en del frågor/svar ej medtagna, se länk nedan för fullständig chat)

Annika: Hur kan du stå för en sådan här överenskommelse och se alla hårt arbetande människor i ögonen? Är makten för dig så viktig att du allierar dig med Alliansen?

Maria Wetterstrand: Jag vet inte ur vilket perspektiv du kritiserar överenskommelsen. Men bara för att vara tydlig så är det Miljöpartiet som drivit väldigt hårt att människor som behöver ska ha rätt till vård, och att barn ska ha rätt till skolgång oavsett skälet till att de eller deras föräldrar befinner sig i Sverige. Det är medmänsklighet. Ingen lever gömd för att det är roligt.

Oskar: Hej Maria, vad tycker du om Finlands invandringspolitik?

Maria Wetterstrand: Jag tycker att den är usel. Men inte fullt så hopplös som för 20 år sedan.

Karl: Hej, Mycket bra idag, men varför inte gå hela vägen och ge amnesti åt alla pappeslösa?

Maria Wetterstrand: Miljöpartiet vill genomföra en engångsamnesti för papperslösa. Det är en mycket utsatt situation att leva illegalt i ett land, och jag är övertygad om att mycket få väljer att göra det om de inte har väldigt starka skäl. Regeringen är dock stark motståndare mot amnesti och vi har därför fokuserat på att driva igenom andra frågor.

Johan: Hej Maria. Jag är säker på att SD komma stiga i opinionen efter detta. Man bemöter inte SD genom att införa ännu slappare migrationspolitik. Vad anser du om detta?

Maria Wetterstrand: Jag vet inte vad du menar med ”slappare” migrationspolitik. Det här öppnar upp för en mer human asyl- och migrationspolitik. Jag är övertygad om att det bästa sättet att möta främlingsfientlighet är att stå rakryggad för öppenhet mot omvärlden och ett humant synsätt på flyktingar och invandrare.

Sven-Erik: Hur finansierar ni reformen

Maria Wetterstrand: Det är inte bestämt i uppgörelsen och det är fullt möjligt att regeringen och Miljöpartiet kan har olika finanseringsförslag eftersom vi gör separata budgetar. I alla fall är inget annat överenskommet så långt. Regeringen har dock åtagit sig att finansiera det i sin budget, vilket förstås är viktigt.

Znippe: Hur kan ni som parti gå med på att låta hårt arbetande svenskar både svenskfödda och med invandrar bakgrund, betala för skolgång och vård till personer som uppehåller sig olagligt i vårt land? Miljöpartiet pissar på sina väljare! Sista gången min röst var på er! !

Maria Wetterstrand:
Det är Miljöpartiet som har drivit igenom de frågorna, de fanns i vårt valmanifest inför valet.

Oroad: Hur ska ni göra när de bott här ett tag? Kommer ni verkställa utvisningarna? Eller kommer ni köra på ”humanitära skäl” ? Isåfall så är det ju helt meningslöst att ha lagar och regler överhuvudtaget!

Maria Wetterstrand: Vi har en reglerad invandring i Sverige och utsikterna att förändra detta är små och inget vi konkret heller driver. De regler som gäller ska följas, med respekt för människor och ett värdigt bemötande, även mot de som får avslag på ansökan.

André: Kunde inte de här hundratals miljonerna istället lagts på de äldre, sjukvården och skolan?

Maria Wetterstrand: Jo, självklart. De kunde också läggas på att bygga nya JAS-plan eller bygga fler motorvägar. Sverige är ett av världens rikaste länder. Vi ska vara ett land som erbjuder en fristad för människor som flyr undan förtryck och förföljelse. Vi ska också vara öppna för att människor kan komma hit och arbeta. Det är vad Miljöpartiet har drivit i förhandlingarna med regeringen. (i övrigt driver vi också ökade anslag till inte minst sjukförsäkringen)

Alexander: Hej Maria!Kan papperslösa börja jobba,om det finns arbetsgivare??När??

Maria Wetterstrand: Vi har under tidigare mandatperioder samarbetat med regeringen om att öppna upp Sverige för arbetskraftsinvandring. Huvudregeln är dock att man måste söka arbetstillstånd från sitt hemland. Vi skulle gärna se ökade möjligheter att söka arbetstillstånd på plats här i Sverige, vilket skulle underlätta för många.

kai: Förstår att ingen lever gömd för att de är roligt, men skall man sända budskapet ut i världen kom till sverige här får ni vården gratis spelar ingen roll om ni får stanna eller inte. Skall sverige vara hela världen samvete, känns så ibland, redan nu är de ju problem inom vården har för lite resurser och man måste stri för att få rätt vård i dagens sverige de är den krassa sanningen

Maria Wetterstrand: Faktum är att de flesta länder i vårt närområde har mindre restriktiva regler när det gäller vård för papperslösa. Det finns inget som tyder på att någon ”massturism” för att söka vård där. Själv skulle jag tveka väldigt inför att lämna mitt hemland, min familj, mina vänner och allt jag äger för att resa till ett land på andra sidan jorden där jag inte känner någon, inte kan språket och inte förstår samhället – bara för att få gå till sjukhus eller tandläkare. Det är helt andra orsaker som är avgörande för att människor tar sådana svåra beslut att lämna allt de känner och äger.

Calle: Om det visar sig att SD växer efter denna uppgörelse, är ni beredda att ompröva er politik samt dagens uppgörelse med borgarna?

Maria Wetterstrand: Vi kommer definitivt inte att ompröva vår politik. Om Sverigedemokraterna blir starkare så finns det ju bara ännu större behov av någon som verkligen står upp för öppenhet, mångfald och en human asyl- och migrationspolitik. Det är alltid en risk att gå in i uppgörelser, men när vi gör det så är det för att vi planerar att hålla dem.

shukri: hej marie ! hur kommer det med somalier som inte kan styrka sin identitet ?

Maria Wetterstrand: Vår uppgörelse innebär att vi ska lägga förslag om gör det lättare för familjer att återförenas, även somaliska familjer som idag har svårt p g a att Sverige inte godkänner identitetshandlingarna.

Stefan: Du tror inte det finns en möjlighet att detta kommer utnyttjas väldigt mycket? Om en invandrare som fått PUT söker tandvård, tror du verkligen inte personen kommer strunta i sitt leg för att få gratis vård? Någon måste alltid betala.

Maria Wetterstrand: Alltså, det kommer inte att vara mer generösa villkor för papperslösa än för andra. Så det kommer inte finnas någon poäng att låtsas vara papperslös. Annars skulle det naturligtvis finnas en sådan risk som du nämner.

Ola: Hej Maria! Vill bara tacka för att ni fokuserar på sakfrågan och inte det politiska spelet mellan blocken. Bor själv i ett litet samhälle och är granne med en verksamhet för ensamkommande flyktingbarn som fungerar alldeles utmärkt och jag ser och förstår hur oerhört tacksamma dessa barn är för den chans vi ger dom.

Maria Wetterstrand: Ja, det är alltid svårt med uppgörelser, särskilt som vi tyckt väldigt illa om moderaterna i de här frågorna genom åren. Men i det här läget som Sverige är i nu, med främlingsfientlighet inne i riksdagen, så tycker vi att vi måste göra vad vi kan för att påverka i rätt riktning i verkligheten. Tack för ditt stöd.

Tony: Tycker du inte att det varit bättre med 2 extra miljarder till miljösatsnigar?

Maria Wetterstrand:
Jag anser att Sverige som ett av världens rikaste länder har råd att både lösa miljöproblem och ge människor en fristad undan förtryck och förföljelse.

moderator:
Kom ihåg att chatten är modererad. Får ni inte svar på era frågor kan det bero på att de aldrig skickas till Maria Wetterstrand.

Stig Yngve: Hur kan det komma sig att de regeringen + miljöpartiet kan strunta i de lagar ni själva varit med om att införa, nämligen lagen om rätten att inte vistas i landet efter en avvisningsdom. Vet ni vad ni håller på med? Kan jag som medborgare strunta i lagen?

Maria Wetterstrand: Det är inte olagligt att vistas i Sverige utan papper. Ej heller att hålla sig undan från polisen eller ens att gömma flyktingar. Däremot är det en av de värsta situationerna att leva i eftersom du ofta står helt utan rättigheter. Jag tror inte att människor väljer detta frivilligt. Inte ens om de får rätt till sjukvård. Tänk dig själv att leva utan papper i ett annat land, utan rätt till social trygghet, utan möjlighet att arbeta vitt, utan möjlighet att ta lån eller få ett kontrakt på en lägenhet. Jag säger det igen. Det är inget man gör för att det är kul. Och nej, du som medborgare bör inte strunta i lagen. Inte jag heller.

Peter: Hur ska de få jobb, när många som bott här i hela sitt liv inte lyckas komma in på arbetsmarknaden??

Maria Wetterstrand: Det finns mycket att göra för att fler ska kunna få jobb och för att förbättra möjligheterna för att människor som invandrar ska komma in snabbt i samhället och på arbetsmarknaden. Jag tror faktiskt att det är bra med arbetskraftsinvandring i det avseendet, eftersom de länder som har både en generös asylpolitik och generösa regler för arbetskraftsinvandring klarar integrationen bäst.

Peter: Hej! Jag undrar varför människor som fått avslag på sin asylansökan och som vistas olagligt i landet, ska få gratis vård? Samtidigt som som alla svenska medborgare ska betala för samma vård?

Maria Wetterstrand: Nej. Samma regler ska gälla för både de som har uppehållstillstånd och för de som är papperslösa, tycker Miljöpartiet. Rätten till sjukvård är universell och bör gälla oavsett ditt skäl till att vara här i landet. Uppgörelsen med regeringen säger att det ska öppnas upp för ”fler grupper än idag”.

Stefan: Inte mer generösa villkor för papperslösa? Så papperslösa ska betala fullpris för sina tänder precis som jag och du? Vart får en papperslös sina pengar ifrån?

Maria Wetterstrand:
Håller med dig. Det är inte lätt att leva papperslös, särskilt inte om du behöver vård. Jag tycker inte Sverige kan låta människor dö för att de inte har pengar, oavsett orsaken till att dessa människor lever i Sverige.

Nedhal: Hur ser du på Sverige om 10 år ur flyktingpolitiens vinkel?

Maria Wetterstrand: Jag hoppas att Sverige fortsätter att stå upp för öppenhet, mångfald och en human asyl- och migraitonspolitik. Det behövs sådana länder och jag är övertygad om att det är bra för Sverige. De länder och platser i världen som historiskt varit mest framgångsrika är de platser där människor från olika länder, olika kulturer och med olika bakgrund kunnat mötas och leva tillsammans.

Kungen: Hur kommer det sig att vissa partier inte vill ha öppen invandrig samtidigt så såg jag att sverige åker runt i välrden och uppmanar folk till att komma hit (så detta på tv då de var i holland) skulle det inte vara bättre om man lägger de pengarna på de invandrare som redan finns i sverige?

Maria Wetterstrand:
Det kan tyckas lite konstigt, men Sverige behöver faktiskt arbetskraft. Vi behöver också fler kreativa och företagssamma människor som vill lägga sin företagsverksamhet i Sverige och som därmed kan skapa jobb och utveckling. Samtidigt finns många arbetslösa, men inte med den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Därför behövs både satsningar på utbildning, men också öppna gränser för arbetskraft. Dessutom tycker jag det är bra om människor i större utsträckning kan röra sig över gränser, rent generellt. Bäde hit och härifrån.

Marco: Hur ser miljöpartiet på det svenska medborgarskapet? bör det avskaffas? för det verkar ju inte längre betyda annat än rösträtt, och vem vill rösta på tokiga politiker som fattar tokiga beslut?

Maria Wetterstrand:
Miljöpartiet anser att medborgarskapet är viktigt och betydelsefullt.

Lennie Norberg: Detta måste betyda att ingen längre behöver legitimera sig när de söker vård, eller hur?

Maria Wetterstrand: Nej, det betyder det inte. För de allra flesta kommer ingenting att bli annorlunda. Det finns landsting redan idag som låter människor få vård även om de inte har uppehållstillstånd här. Det görs då i en särskild ordning och är, rent byråkratiskt, något krångligare.

Oscar: Hur många barnsjukhus i afrika skulle man varje år kunna bygga i afrika för de 1,7 miljarder detta beräknas kosta?

Maria Wetterstrand: Ingen aning. Men jag lovar att Miljöpartiet inte kommer att finansiera den här satsningen från biståndsbudgeten. Och jag hoppas det även gäller regeringen.

margit: Kan ni inte ge pengar till långtidsarbetslösas utbildning istället?

Maria Wetterstrand: Jo, det kan vi göra. Men jag anser inte att det ska göras istället. Jag anser att Sverige har råd att både erbjuda människor utbildning och ge en fristad för människor på flykt.

Annika: Maria…vi har inte råd med allt…..var finns den guldgruva som ni tycks ha gömt då det ska finnas pengar till allt och alla……Vakna

Maria Wetterstrand: Miljöpartiet de Gröna lägger inga budgetförslag som inte går ihop. Vi lägger inte ut mer pengar på löpande utgifter än vi tar in. Inte heller i detta fall. Just nu har Sverige ett rätt stort utrymme i statsbudgeten för nya satsningar p g a att ekonomin går bra. Jag tycker det är rimligt att satsa en del av de pengarna på de som har det allra svårast. Redan i tidigare budgetar, i svårare ekonomiska lägen ,har Miljöpartiet alltid valt att prioritera de som har det sämst ställt.

Eva: Passar du bättre ihop med alliansen än med S och V?

Maria Wetterstrand: Nej, inte generellt. Egentligen inte heller i de här frågorna. Men det är alliansen som är regering nu och därför de man måste samarbeta med om man vill ha direkta förändringar i förd politik. Dessutom är jag orolig att de annars kanar ner i ett mer främlingsfientligt träsk så småningom. Vi stärker istället de positiva krafter som finns där som vill ha en bättre och mer human asyl- och migrationspolitik.

Orolig: Varför inte erbjuda en folkomröstning för sådana här förslag, som uppenbarligen drabbar svenska skattebetalare? Eller vågar ni inte pga ett självklart nederlag i en sådan fråga?

Maria Wetterstrand:
Jag är för att man ska kunna ta medborgarinitiativ till folkomröstningar. Då är det inte vi politiker som bestämmer vilka frågor folk ska eller inte ska rösta om.

Less: Hur kan du säga att Sverige är ett rikt land när statskulden är på 1114 miljarder kr?

Maria Wetterstrand:
Sverige har en mycket låg statsskuld jämfört med de flesta jämförbara länder.

Orolig: Tycker detta förslag är oerhört beklagligt…Tänk på våra egna medborgare istället, som kämpat i tiotals år med uppbyggnaden av välfärden i landet.

Maria Wetterstrand: Jag är så trött på det här ”tänk på XXX istället”. Som om vi inte skulle ha råd att både erbjuda sjukvård till de 9 miljoner som bor här med uppehållstillstånd och de få som av olika skäl lever här utan papper! Det finns inte någon motsättning i detta.

Stefan: Hur mycket av din lön skänker du varje månad och hur många ensamkommande barn tar du hand om? Alltså hur föregår du med bra exempel?

Maria Wetterstrand: Jag skänker inte min lön just till ensamkommande flyktingbarn och har just nu ingen möjlighet att erbjuda dem ett rimligt omhändertagande i mitt hem. Jag anser att samhället genom skattemedel ska ta hand om ensamkommande flyktingbarn och hjälpa dem att finna bostad.

Evert: Maria vad tycker du om cencuren här, blir du inte som Kadaffi ovetande om verkligheten.

Maria Wetterstrand: Nej, jag anser att jag driver den politik jag gått till val på och som varit en orsak till att folk röstat på mig och mitt parti. Jag tycker dessutom att det är en väldigt grov anklagelse att rikta mot någon överhuvudtaget.

fintnir: När vi har platser som Rosengård, Bergsjön, Ronna, Fittja, Hammarkullen, Angered, Landskrona, Tensta, Rinkeby etc är det inte bättre att vi tar hand om de platserna innan vi fyller på med nya, angående att du är för fri invandring. Mvh.

Maria Wetterstrand: Det finns mycket att göra för att göra dessa platser säkrare, mer trivsamma och för att folk som bor där i större utsträckning ska få jobb. Men jag anser att vi måste göra det samtidigt som vi är ett land som kan hjälpa människort som är på flykt eller som söker sig hit för att bidra genom sitt arbete eller studier.

mrsmart: Hej Maria, Kommer det inte blir problematiskt för de som är illegala invandrare/papperslösa att gå till sjukhus eller skola då denna myndighet enligt regelverket skall anmäla dessa personer så att de kan utvisas?

Maria Wetterstrand: Det finns ingen skyldighet att anmäla dessa personer.

Nyhetskanalen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt