söndag 26 september 2010

Aftonbladet försöker sätta dit SD-politiker med sin gillrade fälla


Mattias Carlsson (till vänster) och Richard Aschberg (bror till Robert Aschberg) försöker sätta dit SD-politikern med en gillrad fälla. PI tror att filmen plåtades av deras fotograf Krister Hansson.

MASSMEDIALA LÖGNER PI fick tipset i veckan om att Aftonbladet försökte lura SD-politiker genom att utge sig för att vara affärsmän som sedan erbjöd ett samarbete mot att politikern fick 100 000 kronor. Meningen var att man sedan skulle konfrontera politikern, en mutfälla helt enkelt enbart för att kompromettera SD som Aftonbladet hatar innerligt. En av dem var SD:s Anders Leander och vi redogjorde för hur det gick till när Aftonbladet sökte upp honom. Sedan dess har tidningen läst vår post många gånger. Gissa om man svor över det på den redaktionen . Detta är sedan satt i system. Vi vet flera SD-politiker de försökt lura, bland annat en ung manlig politiker i Eskilstuna.

I dag kör Aftonbladet sin story om hur de ”lurade” Anders Leander.

Aftonbladet och övriga läser vår gamla post via MediaCreeper

Telefonnumret Aftonbladet ringer ifrån – 076-4035840 – när de försöker gillrar fällorna. Anmäl Aftonbladet till Pressombudsmannen samt polisanmäl. Som en markering.

Mattias Carlssons tvivelaktiga förflutna

Mattias Carlsson har jobbat på Sportbladet sedan juni 2004 – och var den journalist på Aftonbladet som utan bevis anklagade arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna. Det är ännu inte helt utrett om Mattias Carlsson själv har köpt sex av den prostituerade kvinnan men det faktum att hon vände sig till just Carlsson istället för någon annan journalist gör att vi inte kan utesluta att så har varit fallet.

Renmördaren Mattias Carlsson

Mattias Carlsson dödade 2008 11 renar genom att köra på dem när han befann sig i Gällivaretrakten för att rapportera om Caroline Stenvalls försvinnande. Mattias Carlsson färdades i en av marknadens säkraste bilar, en Volvo XC 70, och kunde därför utan egen risk använda tjänstebilen för att döda renarna snarare än att slå ihjäl renarna med knölpåk, vilket också hade varit ett alternativ. Mattias Carlsson fick inte sparken efter renmassakern, som därmed kan sägas ha haft Aftonbladets stöd. Jägaren som tillkallades för att röja upp och minska lidandet hos överlevande renar sade att det var det värsta han någonsin sett när det gäller viltolyckor.

Mattias Carlsson i slagsmål med polisen

När det vänsterextrema nätverket Reclaim the streets – nära kopplat till terrorrörelsen AFA – 2003 höll en icke tillståndsgiven manifestation i Stockholm som sedan urartade i gatukravaller fanns Mattias Carlsson på plats. En polisman upplevde Mattias Carlssons närvaro som så hotfull att han slog honom med batong. Även Mattias Carlssons Aftonbladetkollega uppträdde så hotfullt att polisen var tvungen att slå honom i huvudet med en batong.

Polisen hävdar att Mattias Carlsson var nakenmannen vid Solliden

Aftonbladets journalist Daniel Nyhlén skrev 2005 en artikel om att en naken man med något stort i handen trängt sig in på kungafamiljens sommarparadis Solliden. Enligt Ölandsbladet var den nakne mannen dock ingen annan än Aftonbladets egen fotograf. I Aftonbladets artikel anges Mattias Carlsson som fotograf så det får väl antas att han är den fotograf Daniel Nyhlén skrev sin artikel om.

Ölandsbladet skrev om det:

Polisen i Borgholm fnyser åt historien. Den man som trotsade algblomning och förbudszoner var, enligt polisen, Aftonbladets egen fotograf.

– Visst var det så. Och den där stora saken han höll i sin hand var teleobjektiv, säger Bo Johansson. Polismännen Bo Johansson och Thomas Lönnqvist utgjorde den patrull som på "stort allvar" deltog i jakten på den nakne mannen.

– På Strandvägen, vid platsen för nakenbadet intill Solliden och där fordonstrafik är förbjuden, träffade vi på en parkerad bil det inkommit klagomål om, den hade stått där ett tag. Bilen visade sig vara registrerad på Aftonbladet. Medan vi står där kommer bilägaren gående från nakenbadet, en kille med ett stort teleobjektiv i händerna, och vi förklarade vårt ärende: dels bilen, dels att vi letade efter en naken karl. "Det kan väl inte vara du?", frågade jag och fick "nä, nä" till svar. Vi påpekade att han inte fick stå där med bilen och han svarade att bilen skulle ha hämtats av en kollega, men att det uppstått ett missförstånd.

Polismännen vandrade vidare ner till nakenbadet där de träffade på ytterligare två personer och de förklarade återigen anledningen till besöket, att en naken man setts mellan nakenbadet och Sollidens staket.

– Då svarade en kille att "Det var därborta" och pekade mot Solliden till. "Det var han som just gick härifrån, en man med ett eller två stora teleobjektiv som tog sig ut till stenen därborta och sen satt han och tittade i teleobjektiven mot land", berättade killen för oss.

Inga andra fanns på nakenbadet när polisen anlände och Bo Johansson är säker på sin sak. – Då har fotografen – enligt uppgift naken, det säger bland annat personalen på säkerhetsbåten – tagit sig ut till stenen och därifrån spanat mot kungens brygga och badplats. Det var han som var den nakne mannen! Och han simmade aldrig, det fanns det heller aldrig några uppgifter om.

Så Aftonbladet skrev om sin egen fotograf?

– Det är exakt vad de gjorde, reportern skrev om sin egen
paparazzifotograf! Det är jag helt säker på.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt