onsdag 15 september 2010

Reinfeldt är inte en värdig statsminister

INSÄNDARE Många bloggar har tagit upp statsminister Reinfeldts tal i Malmö denna dag (14/9) där han på ett icke trovärdigt sätt tar avstånd från det politiska våld som t.o.m. Lars Ohly nyligen gjorde. Annars har ju vänstern och Lars Ohly pekats ut som en dold beskyddare åt dessa extrema och våldsamma vänstergrupper. Väldigt många människor är mycket förvånande att Reinfeldt inte uppvisar det minimum av demokratiskt patos nu i valrörelsens slutskede, som alla trodde om honom (men misstrodde Ohly). Så här står det i Hälsingborgs Dagblad om Reinfeldts tal.

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Den som på ett snyggt sätt uppvisar hat här är statsminister Reinfeldt. Tar man inte avstånd från politiskt våld mot en ung engagerad pojke som överfalls med kniv av två hjärtlösa ligister och som dessutom får ett hakkors inristat i pannan, då är man inte bara odemokratisk, man är dessutom känslokall utöver det normala.

Den som ökar klyftan ”mellan vi och dom” är Reinfeldt, vi är rätt många som kommer att ha mycket svårt att glömma detta uttalande. Allt tal om ”hat och ” vi och dom” är i grunden en reaktion på att ett annat parti vill ha en annan immigrationspolitik. Reinfeldts uttalanden kommer i värsta fall att skada vår demokrati på ett bestående sätt, så allvarligt är det. Sedan står det så här i HD om Reinfeldt syn på SD.

”Han beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa.”

Om Reinfeldt tror att von Arnold tyckte det var i sin ordning att skäras i ansiktet av två ligister för att kunna framställa sig som värnlös måste det vara något fel på vår statsministers känsloliv. Flera retorikexperter som kommenterat Reinfeldts framträdande har gett honom godkänt i debatterna, men samtidigt påpekat att han ger ett känslokallt intryck. Dessa retorikexperters uttalanden kommer plötsligt i ett nytt ljus nu efter de märkliga och odemokratiska uttalanden han gjorde i Malmö i dag.

HD

Robert Stenkvist

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt