söndag 12 september 2010

Arabiska vänsterextremister skar in hakkors i pannan på sverigedemokrat

24-årige David von Arnold överfölls när han kastat soporna av vad som tros vara två beväpnade vänsterextremister. De tog sedan med sig kontanter och en dator och försvann från platsen.

– Männen misstänks för olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot, säger Skånepolisens informatör Calle Persson till Sydsvenskan.

David von Arnold är aktiv i SDU och kandiderar för SD i kommunvalet i Malmö och i landstingsvalet. Han utsattes tidigare i år för ett mordförsök när en knivbeväpnad man i centrala Malmö överföll honom efter ett besök på Mediegymnasiet där ägg kastats på honom.

Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist säger till Sydsvenskan att han utgår från att brottet har ett politiskt motiv.

Media mörkar och ljuger
Nyheten om att flera SD-kandidater finns med i Expos åsiktsregister slås upp betydligt större än våldsdådet mot von Arnold i samtlig större svensk press. I Expressen ägnar man hela ledarsidan åt att fördöma Åkesson, men nämner inte med ett ord dådet mot von Arnold. I artikeln om överfallet tonar journalisten Claes Carlson ned händelsen rejält:

”Han blev bland annat rispad med en kniv på halsen och huvudet.”

I normala fall har det såklart ett stort nyhetsvärde att en partiföreträdare överfalls och utsätts för ett så grovt våldsdåd. Att gärningsmännen dessutom skär in hakkors i pannan på sitt offer är direkt hämtat Quentin Tarantinos film Inglourious Basterds, och skulle inte all media ha mörklagt nyheten så hade den förmodligen hamnat i internationella mediers bevakning av det svenska valet.

Sverigedemokraterna skriver i ett pressmeddelande:

Under fredagen anordnade Sverigedemokraterna ett torgmöte i centrala Malmö. Ca 500 vänsterextremister saboterade mötet med bl a äggkastning, raketer och anlagda bränder. Senare under kvällen dök ett par av vänsterextremisterna upp vid lägenheten till sverigedemokraten David von Arnold, som kandiderar till kommun och landsting. Genom knivhot tvingade de sig in i lägenheten för att där under ca 20 minuter tortera David med kniv, bl a genom att rispa Davids hals och skära ut en svastika i pannan på David. Vänsterextremisterna, som talade ett arabiskt-liknande språk och genom svenska på brytning hotade David för att han deltagit på torgmötet som de tillsammans med sina vänsterkollegor varit med om att förstöra, passade även på att stjäla Davids dator och pengar innan de försvann.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider