onsdag 15 september 2010

SD: Ännu en mörk dag för demokratin möten inställda

POLITISKA BROTT Alla SD:s planerade torgmöten i Norrköping, Eskilstuna och Karlstad blev inställda under torsdagen efter hot och våld från extremvänstern. Detta efter att polisen meddelat att man inte kunnat garantera talarnas säkerhet.

Under förmiddagen idag fick ett planerat torgmöte med partisekreteraren, Björn Söder, ställas in i Norrköping. I Eskilstuna möttes Björn Söder av en stor samling vänsterextrema motdemonstranter. Även det mötet avbröts på polisens inrådan. Trots poliseskort attackerades det fordon som partisekreteraren och de sverigedemokratiska valarbetarna färdades i på sin väg ut från torgmötesplatsen med sparkar och spottloskor.

Efter lång väntan på klartecken från polisen för att genomföra det planerade torgmötet i Karlstad under onsdagen fick Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson sent på eftermiddagen beskedet att polisen inte avser förhindra vänsterextremisterna som samlats på plats från att störa mötet med bl.a. äggkastning och hot. Polisens meddelande till Sverigedemokraterna är att man måste ställa in mötet.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kommenterar:

- Det är ytterst anmärkningsvärt att vänsterextremister gång på gång under valrörelsen tillåtits hindra oss från att föra ut vårt budskap. Händelserna i Karlstad är tyvärr ytterligare ett i raden av bevis för att vänsterextermisterna och deras våldsmetoder vunnit över polisen och att man inte längre förmår upprätthålla ordningen i landet.

Sverigedemokraterna kommer att anmäla polisen i Karlstad till JO (justitieombudsmannen).

För vidare information:
Pressekretariatet
Tel: 08- 50 00 00 55
E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt