onsdag 29 september 2010

Våldtäktsman lös i Luleå?

BROTT Omkring halvtvåtiden på tisdagen den 28 september fick personalen på äldreboendet Sundsgården i centrala Luleå ta hand om en chockad kvinna. Kvinnan kom springande de tvåhundra metrarna från området nedanför gamla lärarseminariet och kollapsade framför ett arbetslag från äldreboendet.

Kvinnan som är i tjugoårsåldern var väldigt chockad och både skakade och hyperventilerade enligt ögonvittnen. Anställda på boendet tog hand om henne i Sundsgårdens personalrum. Kvinnan har uppgivit att en person hotat att tillfoga henne såväl kroppsskada som genomföra våldtäkt. Enligt de första uppgifterna ska missdådaren haft en s.k. bandana över ansiktet och vara 185 cm lång.

Området där kvinnan överfölls är en lummig liten oas som tidigare tillhörde det numera nedlagda lärarseminariet. Där finns en bl.a. en fågeldamm och sittbänkar samt tilltagande växtlighet, platsen är belägen vid stranden av Skurholmsfjärden. Förbi dammen går en cykel- och gångväg som trafikeras flitigt morgon och kväll. I anslutning till området finns höghus med bostadsrätter. Dammen ligger ca 200-300 meter från Sundsgården och drygt 800-900 meter från Rättscentrum, där bl.a. polisstationen i Luleå finns.

Polisen har med hundar avsökt området vid fågeldammen utan resultat. Enligt polisen var kvinnan så chockad att det varit svårt att få en sammanhängande bild av händelsen.

Kuriren.nu

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt