fredag 17 september 2010

Nej till muslimska bönestunder vid kommunfullmäktigemöten i Hartford, USA

USA Från Hartford i Connecticut meddelar nu tjänstemän att de inte kommer att inkludera muslimska bönestunder före kommunfullmäktiges möten efter att mest ha upplevt negativ respons från allmänheten över detta förslag.

Denna omsvängning har lett till att den statliga grenen av Rådet för amerikansk-islamska relationer nu planerar för en bönevaka måndag kväll på stadshuset i Hartford i en protestaktion. Vissa kommunfullmäktigeledamöter föreslog att muslimska bönestunder bör inkluderas vid sammankomsterna tillsammans med utövare från andra trosinriktningar med start från september.

Kommunfullmäktige i Hartford hade planerat att gå vidare med de muslimska bönestunderna trots den negativa responsen från allmänheten via e-post. Den lokala tidningen Hartford Courant rapporterade att de i stället beslutade att hålla ett ögonblick av religiös tystnad på fredag. Det islamiska rådet för förbindelser kräver att en imam ska vara tillåten att leda en muslimsk bönestund vid kommunfullmäktiges kommande möte den 27 september.

Google News
IB times
Courant blog
Digital Journal

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt