tisdag 21 september 2010

SD hackat äldre medlemsregister utlagt

HACKERATTACK Ett äldre register har lagts ut på en ny fejkad SD-sajt. Listan omfattar över 5.700 personer som visat intresse för eller blivit medlemmar av Sverigedemokraterna. SD:s pressekreterare Erik Almqvist säger att listan som innehåller både personuppgifter, telefonnummer och adresser har funnits på en tidigare hemsida. Den fejkade sidan har en slogan: "hitta en kompis nära dig" och kompletteras med en karta till de registerades bostäder. Intrånget är polisanmält. Almqvist menar att syftet med publiceringen är att skrämma partiets sympatisörer.

Sidan är skriven i Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Wargs namn och sidans ip-adress leder till företaget PRQ:s servrar. PRQ, som tidigare ägts och drivits av Svartholm Warg har tidigare huserat The Pirate Bay och tillhandahåller i dag Wikileaks servrar. PRQ har gjort sig kända för att hålla hårt på sina kunders anonymitet.

Erik Almqvist bekräftar att de känner till att sidan registrerats i Svartholm Wargs namn men säger att han inte vill uttala sig närmare i frågan. Att informationen som lagts ut på nätet funnits tillgänglig kallar han är en miss från deras sida, men samtidigt säger han att det finns ett eget ansvar när man lägger ut personlig information på internet.

Även SD:s sajt är hackad, uppger partiet. Under tisdagen har både partiets och tidningen SD-Kurirens hemsidor legat nere och partiet säger att det inte kan komma åt webbsidorna.

IT-experten Joakim von Braun säger att förövaren gjort sig skyldig till en rad brott. Brott mot Vallagen, brott mot PUL. Lagen säger dessutom att politisk information och facklig information är bland de två saker man ska värna mest om. Han är också kritik till SD:s bristande IT-säkerhet och säger att SD borde ha skyddat sig bättre med tanke på att partiet blivit attackerade tidigare under valrörelsen.

SVT

PI lägger inte ut länken eller något mer om uppgifterna på sidan. Det räcker med att andra sprider den och därmed försätter människor i fara.

Däremot om vi får veta vilka som ligger bakom fejksajten och hackningen kommer dessa att hängas ut obönhörligen!

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt