måndag 13 september 2010

Helvetet frös just till is Lars Ohly fördömer SD-överfall

POLITISKA BROTT SD:s undomspolitiker i Malmö, David von Arnold Antoni, överfölls och knivskars i sitt hem i fredagskväll av vänsterextrema. Brottet är oerhört grovt då man ristade in en svastiska i hans panna. Rubriceringarna är olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot. Överfallet har sedan sänt chockvågor. Men de givna, riksdagspolitikerna, har inte unisont fördömt detta vilket fick Jimmie Åkesson att skriva ett öppet brev till samtliga sju partiledare. Nu kom den första responsen: Lars Ohly (V) fördömer attacken.

Vänsterledaren Lars Ohly

-Det går inte att beskriva den avsky jag känner inför detta. Jag bekämpar Sverigedemokraternas politik på alla demokratiska sätt som jag kan, men det finns en klar gräns. Hot och våld får aldrig förekomma och det är vi väldigt tydliga med från Vänsterpartiets sida.

Ännu finns ingen sammanställning över våld och ordningsstörningar under årets valrörelse. Men efter Europaparlamentsvalet i fjol gjorde Säpo och Brå en studie som visade att autonoma vänstergrupper som Antifascistisk aktion (Afa) eller Revolutionära fronten utfört det mesta våldet.

Polisen: ingen är gripen.

-Vi har beslutat att lägga locket på utredningen, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen. -Säger vi något blir det bara politik av det.

TT

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt