tisdag 7 september 2010

Pressmeddelande-Allvarlig attack från våldsvänstern

[Pressmeddelande]

Natten mellan fredagen och lördagen utsattes en före detta Sverigedemokratisk kommunfullmäktigekandidat i Mariestad för en attack av den våldsamma vänsterorganisationen AFA (Antifascistisk aktion). Attacken bestod av en sönderslagen bil, flera knytnävsstora stenar inkastade genom fönstret samt hotelser sprayade med färg på husfasaden.

Marrlis Lundgren från Mariestad skrev i ett tidigt skede på för Sverigedemokraterna som kandidat, men avsade sig senare sin kandidatur av personliga skäl. Trots detta så blev hon och hennes familj natten till lördag utsatt för en mycket allvarlig attack av den demokratiföraktande våldsorganisationen AFA. Det var Marrlis son som fick ta den största smällen genom att hans bil fick alla rutor krossade och det var dessutom in genom hans sovrumsfönster som flera stora stenar kastades. AFA lämnade också bakom sig ett hot riktat till den före detta KF-kandidaten och hennes familj:

"Tänk på familjen, Marrlis! /AFA"

Hotet var sprayat med stora bokstäver på husets fasad.

Distriktsordförande Josef Fransson kommenterar:

- Mina tankar går nu till Marrlis och hennes familj. Eftersom jag själv blivit utsatt för en snarlik händelse så vet jag hur hjälplös man känner sig när man drabbas av de som förkastar demokratin. Jag hoppas och tror att samtliga partier i Mariestad förbehållslöst tar avstånd från denna händelse. Det är viktigt att alla markerar sin avsky för de som inte respekterar allas olika åsikter.

Marrlis Lundgren kommenterar:

- Idag rör sig massor av känslor inom mig. Starkt obehag och rädsla blandas med frustration över att man inte tycks få ha sina åsikter i fred i detta land. Att de ger sig på, inte bara mig, utan också min son gör att detta vidriga tilltag känns extra hemskt.

Sverigedemokraternas valsedel för Mariestad toppas nu av Gabriella Svensson som kommenterar händelsen så här:

- Dessa fascister vill tysta oliktänkande och det är vid sådana här prövningar det är viktigare än någonsin att rakryggat stå upp för demokratin och yttrandefriheten. Låter man sig skrämmas så har de mörka krafterna segrat och det ligger i hela samhällets intresse att ta avstånd från detta våld.

- Fria Nyheter har letat i både lokala som riksmedia men ej hittat någon artikel om detta dåd.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter