onsdag 1 september 2010

TV4 har godkänt ny SD-valfilm

Jan Scherman, VD TV4-gruppen, väntas godkänna SD:s nya valfilm. Foto: Imagine

VALET 2010 TV4 tittar just nu på Sverigedemokraternas nya valfilm och enligt vad resume.se uppger ser det ut som den kommer bli godkänd denna gång. I såna fall kommer den rulla i kanalen som beräknat under perioden 6-17 september. Den ”nya” filmen är en censurerad version av originalfilmen. UPPDATERING: Vid 15-tiden idag fick SD besked direkt från TV4 om att filmen godkänts, rapporterar SD:s pressekreterare Erik Almqvist på Twitter.

Kanalen kommer inom kort att lämna ett besked om filmen får visas eller ej. Enligt vad Resume.se erfar lutar det åt att den nya versionen kommer att godkännas, skriver Resumé på sin hemsida. Till Resumé säger Erik Almqvist, pressekreterare på Sverigedemokraterna, säger:

Jag tycker att det är tråkigt att det förekommer politisk censur i en svensk valrörelse.

– Vi har gjort vårt bästa för att få bort alla element i filmen som TV4, ens med största fantasi, kan uppleva som politiskt stötande. Vi beklagar att politisk censur förekommer i Sverige, men ser nu fram emot att få se vår nya reklamfilm rulla i TV4 den 6-17 september.

Pressmeddelande

Sverigedemokraterna lanserar ny reklamfilm för TV4

Efter att TV4 vägrat sända den reklamfilm som Sverigedemokraterna producerat, har partiet idag tillsänt TV4 en ny reklamfilm. Då TV4 tidigare menat att den ursprungliga filmen brutit mot lagen, har SD nu försökt tillgodose de av TV4 påstådda lagöverträdelserna. Detta har inte varit helt lätt då TV4 aldrig preciserat vad det är i den ursprungliga filmen som varit olagligt.

Erik Almqvist, produktionsansvarig, kommenterar:

- På tvärs med juridisk expertis, och med censurkritik från den danska regeringen som följd, har TV4 nekat oss att sända den reklamfilm som vi avtalat om. Utan precisering från TV4 avseende vad det är i vår reklamfilm som skulle vara lagvidrigt har det varit svårt för oss att anpassa oss efter TV4:s godtycke.

Mer information
Pressekretariatet
08-50 00 00 55
presskontakt@sverigedemokraterna.se

Nya versionen

Se den censurerade filmen, som väntas godkännas av TV4, här:

Nedladdningsbar version

Originalet

Resume.se
TV4 stoppar SD:s valfilm

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt