torsdag 19 augusti 2010

17-årig flicka brutalt våldtagen av moskébyggare

En 17-årig tysk flicka tog en nattpromenad längs stranden i en turkisk turistort. Då passade flera byggnadsarbetare på att våldta henne.

Händelsen inträffade endast fem dagar före hennes 18-årsdag. De misstänkta gärningsmännen var alla byggnadsarbete som jobbade med att bygga en ny moské alldeles i närheten.

Det var klockan halv fyra på morgonen som flickan attackerades och våldtogs. Under utredningen har myndigheter använt sig av filmer från övervakningskameror, filmer som visar de misstänkta gärningsmännen och ledde polisen till moskébygget. Fyra av de muslimska våldtäktsmännen greps vid platsen för den påbörjade moskén, medan två andra greps på annan ort.

Då våldtäkten inträffade på en turistort ser myndigheterna allvarligt på händelsen, i och med att turismen inbringar så mycket pengar. Man satsar hårt på civila poliser och övervakningskameror. Vid fällande dom väntar långa fängelsestraff.

Enligt tidningen Der Tagesspiegel är sexuellt våld mot kvinnor vanligt i Turkiet och kvinnor kan generellt sett inte lita på polisen och det turkiska rättssystemet. Man hade inte reagerat lika kraftigt om offret varit inhemskt, menar tidningen.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider