torsdag 26 augusti 2010

Flera skjutna under onsdagen

I Stockholm, Eskilstuna och Malmö sköts människor ned på öppen gata under gårdagskvällen. I Borås opererades under natten till igår en man för skottskador i Bålen. Även i Uddevalla förekom skottlossning under eftermiddagen igår.

Östermalm
Dagens Nyheter rapporterar idag om en man som ska ha sjutits ned på Östermalm i Stockholm under gårdagen. Händelsen ska ha inträffat på Sibyllegatan i närheten av Strandvägen vid sjutiden. Den skjutne mannen är i 30-årsåldern och kom ut ifrån ett café när en okänd person sköt honom. 30-åringen träffades av skott i båda benen. Många människor blev vittnen till de dramatiska scenerna i hjärtat av Stockholm.

Polisen ansåg under gårdagen att utsikterna var ganska goda att hitta den skyldige. Polisen har inte offentliggjort några ytterligare uppgifter i ärendet.

Eskilstuna
En maskerad gärningsman sköt en man i armen utanför Årby Pizzeria i centrala Årby, ett mycket invandrartätt bostadsområde i Eskilstuna. Larmet kom till polisen tio minuter i sju igår. Gärningsmannen sägs ha lämnat platsen på moped efter skottlossningen. Den skjutne mannen fördes med ambulans till Mälarsjukhuset för vård.

Polisen rubricerade under kvällen händelsen som ”försök till mord” och utredningen övertogs av jouråklagare. Offret träffades av två skott, men undgick livshotande skador.

Borås
En man ska ha skottskadats i Borås under tisdagen. Händelsen ska ha inträffat på Våglängdsgatan och rubriceras av polisen som dråp- eller mordförsök. Pressjouren på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg meddelade igår att den skottskadade mannen under natten genomgått operation med anledning av två skottskador i bålen. Operationerna hade lyckats och läget var då stabilt.

Polisen hade under gårdagen ingen misstänkt eller gripen för händelsen och inget vapen hade återfunnits. Den tekniska undersökningen fortsatte under dagen.

Malmö
Strax efter klockan sju igår sköts en man i foten på Serenadsgatan i Malmö i samband med ett bråk. Gärningsmannen flydde enligt vittnesuppgifter därefter från brottsplatsen i en personbil. Den skjutne mannen fördes med ambulans till sjukhus för vård och platsen spärrades av för teknisk undersökning. Senare greps en 22-årig man misstänkt för misshandel i samband med bråket, det är dock oklart om han är skyldig till skottlossningen.

Uddevalla
I centrala Uddevalla iakttog vittnen en äldre man som cyklade runt med ett gevär hängande över styret. I en gångtunnel vid sjukhuset ska mannen ha avlossat ett skott. Mannen greps senare av polis och ett gevär togs i beslag i mannens bostad.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider