torsdag 19 augusti 2010

S-gruppledare tycker det är bra med att ta emot färre asylsökande

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Sven-Erik Österberg, ser stopp för heltäckande slöja på lärare som ett mycket bra förslag, och att färre asylsökande ska få stanna som ett ganska bra förslag.

Det framgår av Österbergs svar på SVT:s och Sveriges Radios Valpejl-enkät. Ett svar som enligt interna partidokument ska användas som underlag när S-kandidater besvarar enkäten.

SvT har intervjuat honom och han säger sig inte vilja se någon lagstiftning kring heltäckande slöja i klassrummet men välkomnar om skolor själva sätter stopp:

-Det finns situationer där jag tycker det är väldigt olämpligt att man bär heltäckande slöja, och dit hör skolan, säger Österberg.

När det gäller förslaget att Sverige bör låta färre asylsökande stanna förklarar han det så här:

-Invandringen fungerar väl totalt sett, men det finns orter med stora bekymmer. Får vi då ett mindre tryck har vi också möjlighet att göra det bättre.

Kalle Larsson, antirasistisk talesman hos Vänsterpartiet, vill inte kommentera Österbergs åsikt men framhåller att Vänsterpartiet vill se en rödgrön politik som öppnar för ett ökat flyktingmottagande.

- Finns det en spricka hos de rödgröna om integrationen?

-Vi har lite olika uppfattningar och behöver snacka oss samman för att föra en gemensam politik.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter