söndag 22 augusti 2010

Geert Wilders besöker Ground Zero den 11 september

NEW YORK Den 11 september kommer en protestaktion mot moskébygget vid Ground Zero att äga rum i New York. Förutom Newt Gingrich, tidigare kongressledamot i representanthuset 1979-1999, samt talman från 1995 till sin avgång, kommer även Geert Wilders, partiledare för nederländska och islamkritiska Frihetspartiet (PVV) att tala.

Demonstrationen anordnas av SIOA och FDI. The Freedom Defense Initiative grundades av SIOA:s Pamela Geller och Robert Spencer som Kent Ekeroth från Sverigedemo-kraterna bjöd in till Almedalen.

Ground Zero-moskén är egentligen inte bara en moské, utan helt ett muslimskt center med namnet Cordoba Initiative även känt som ”Park 51″. Ledaren för Cordoba Initiative, imam Feisal Abdul Rauf, är medlem i CFR, Council on Foreign Relations. Cordoba Initiative’s samarbetspartner är bland annat American Socity for Muslim Advancement.

Cordoba Initiative är en referens till tiden då staden var muslimsk, där judar och kristna var dhimmis, dvs slavar under muslimerna. Cordoba intogs år 711 av en muslimsk armé. Cordoba blev sedan ett muslimskt kalifat, som ingick i Al-Andalus, det arabiska namnet som muslimerna gav de områden man kontrollerade på Iberiska halvön. Politiskt består den av Spanien, Portugal, Gibraltar och Andorra.

Den republikanske borgmästaren i New York, Michael Bloomberg, som tidigare välkomnat moskébygget, är inte oroad över bakgrunden hos imamen som står bakom moskén.

På Politically Incorrect finns en video från Fox News där vi bland annat hör Newt Gingrich utveckla sina åsikter i frågan. Det framkommer dessutom att imamen vägrar stämpla Hamas som en terrorist-organisation, samtidigt som han försöker lugna New York-borna genom att intyga att han aldrig skulle ta emot pengar till moskén från terroristgrupper.

Gingrich säger dock att ingen vet var pengarna som ska finansiera moskén kommer ifrån och att det inte handlar om religionsfrihet utan om en politisk akt att placera en megamoské i närheten (två kvarter från Ground Zero) där nära 3000 personer dog i en terroristattack i islams namn. Han menar att islamister världen över nu kommer kunna säga:

Amerikanarna är så dumma att de låter oss bygga en moské här efter att vi förstört två av deras mest magnifika byggnader. Det visar hur svaga och ignoranta de är.

Eftersom muslimerna ständigt kritiserar alla som är emot deras bisarra krav och anför intolererans samt krav på tolerans, har nu en herre bestämt sig för att utmana muslimernas snack om tolerans. I enlighet med fri amerikansk företagsanda tänker han nämligen öppna en muslimsk gaybar jämte den kommande moskén, helt enkelt för att testa dem i praktiken.

CNN – het debatt

Video

Bill Whittle: Ground Zero Mosque Reality Check:

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt