lördag 21 augusti 2010

Ännu ett mord på tonårsflicka

UPPVIDINGE En 17-årig flicka hittades mördad i skogen nordost om Lindshammar vid midnatt natten till fredagen. En 36-årig man sitter nu gripen för mordet.

Mordoffret

Johanna *Jonna/Gurkan* Gurgu, född 1992, från Sölvesborg

Föräldrarna anmälde henne saknad under torsdagskvällen. Några timmar och en massiv polisinsats senare hittades hon död i ett skogsområde utanför Lindshammar.

Under kvällen kom flera tips som indikerade att flickans liv var i fara och klockan 18.30 inleddes en omfattande insats där tre polismyndigheter deltog i sökandet. Hund- och fotpatruller samt helikoptrar med värmekameror. Polisen arbetade under flera timmar med utgångspunkten att flickan fortfarande var i livet och personal från ytterligare två län var på väg för att hjälpa till. Men de hann inte fram.

– Det var en hundpatrull från Kronoberg som hittade henne i ett skogsparti några kilometer utanför Lindshammar. Hon var redan död, säger Robert Loeffel på Kronobergspolisen.

Då hade klockan just passerat midnatt och den 36-åring som misstänks ha mördat flickan satt frihetsberövad sedan flera timmar tillbaka. Han greps redan vid 19.30-tiden i Gäddemåla, ungefär fyra mil från fyndplatsen. Den misstänkte mördaren och den mördade flickan var inte släkt med varandra men de kan eventuellt ha varit bekanta med varandra. Polisen vill däremot inte gå in på hur denna bekantskap kan ha uppstått.

Den misstänkte gärningsmannen

Andreas Stefan Johansson, född 1974-01-02, från Norrhult

SMP

På Johannas olika bloggar framgår det att hon var mycket modeintresserad, festgalen och själv en aspirerande fotomodell. Därför är det inte helt omöjligt att Andreas Stefan Johansson, som bara såg sex framför sig, fått kontakt med henne över nätet och utgett sig för att vara ”modellagentur” och därmed lockat henne till ”fotografering”, där allting gått överstyr.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt