torsdag 26 augusti 2010

Sverigedemokraterna.se åter etta på Google

SEO Det var i mitten av mars som webbsidan Sverigedemokraterna<punkt>de dök upp. Målet var att konkurrera ut Sverigedemokraterna.se från Googles förstaplats vid en sökning på termen ”sverigedemokraterna”, vilket lyckades till slut. Efter nästan ett halvårs tid är alltså den riktiga sidan tillbaks i toppen igen.

Anti-SD-sidan uppmärksammades i både SvD och DN, vilket får ses som ganska anmärkningsvärt, eftersom det innebär ett politiskt ställningstagande mot ett demokratiskt valt parti. Många länkade till sidan och till slut lyckades den gå om Sverigedemokraterna.se i placering på Google och inta förstaplatsen, mycket på grund av att SD:s webbsida hackades och i samma veva lyckades man göra en del förändringar vilket gjorde att sidan försvann helt från Googles sökindex.

SD:s webbsidor dömdes ut av SEO-experter, dock inte helt opartiska sådana eftersom den mest framträdande (som bland annat fick uttala sig i media) mycket aktivt deltagit i samarbetet med att SEO-optimera anti-SD-sidan, med målet att den skulle hamna som #1 på Google, samt på annat sätt uttryckt sig tydligt emot partiets politik.

Men sedan några dagar tillbaka är alltså Sverigedemokraternas riktiga webbsida på första plats på Google igen vid en sökning på partinamnet. Dock är det en undersida med ”Våra åsikter”, men framöver väntas även huvudsidan komma tillbaks.

För den som vill fördjupa sig i SEO-tekniska detaljer går mer att läsa på följande blogg. Där poängteras vikten av hur viktiga länkar är. Ju fler sidor som länkar till en webbsida, desto högre rankas den på Google. Ett stort tack därför till alla er som hjälpt till att länka till Sverigedemokraterna.se, så sidan återfått sin rätta placering på Google.

Fotnot: SEO = Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering på svenska.

Relaterat

Sverigedemokraterna agerar mot varumärkesintrång

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt