torsdag 19 augusti 2010

Centrum mot rasism är mörkrädda

Nyamko Sabuni har gjort sitt som integrationsminister och bör avgå, det säger ordförande för Centrum mot rasism och tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna, Mariam Osman Sherifay, efter avslöjandet om Sabunis nära medarbetare.
- Hon har visat på dåligt omdöme och bör avgå, säger hon.

Mariam Osman Sherifay blir både som muslim och ordförande för Centrum mot rasism bestört när hon ser vad en av Nyamkos Sabunis närmsta medarbetare hade skrivit på sin blogg.

– Jag blir mörkrädd, säger hon och är starkt kritisk till att departementssekreteraren Henrik Emilsson fått jobbet som utredare.
– Det verkar som att man ska ha som merit att hata muslimer för att få jobba där, det visar på en islamofobisk regering.

Fria Nyheter har inga uppgifter på om hon kräver ministerns avgång som muslim, ordförande för CMR eller Socialdemokrat eller en kombination från alla stolar hon sitter på.

– Enligt mig har Nyamko Sabuni gjort sitt. Hon har visat på dåligt omdöme.

Mariam Osman Sherifay tror att uttalandet kommer att göra stor skada för muslimer.
– Muslimska grupper är redan drabbade av ett rasistiskt parti som Sverigedemokraterna. Nu har vi ett regeringsparti med de här åsikterna som följer efter den smutsiga kampanjen mot muslimer, det är fruktansvärt och oerhört häpnadsväckande, säger hon.
– Hos många muslimer finns det redan en bild av Folkpartiet som islamofobisk och det här förstärker den bilden och det skadar hela regeringen, säger hon.

Fria Tider skriver att den skattefinansierade organisationen Centrum mot rasism arbetar enligt egen utsago mot "rasism, diskriminering, främlingsfientlighet, homofobi, antisemitism, islamofobi, antiziganism och afrofobi". En stor del av styrelsen består av afro-svenskar.

Föreningen delar årligen ut "CMR-priset" på 30 000 kronor till personer och organisationer. Bland tidigare pristagare återfinns tidskriften Expo och Mariam Osman Sherifay.

Verksam inom CMR är Mkyabela Sabuni, farbror till Nyamko Sabuni.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter