fredag 27 augusti 2010

SD-kandidat hotad av Revolutionära Fronten

VÄNSTERFASCISM Sverigedemokraten Isak Nygren, som kandiderar till kommunfullmäktige i Katrineholm, uppmanas i ett hotfullt brev att dra sig ur valet. Avsändare är den våldsfascistiska extremvänsterorganisationen Revolutionära Fronten. Organisationen har sedan tidigare figurerat i mediala sammanhang då SÄPO i maj 2009 meddelade att vänsterfascister från RF arbetade på Migrationsverkets förvar i Kållered och att det hade bidragit till en hög rymningsfrekvens därifrån, samt att information om förestående avvisningar hade läckt till demonstranter.

I brevet som Isak Nygren fick i tisdags står det ”Detta är en varning. Vi delar endast ut en varning. Så tänk noga över vad du gör härnäst. Dra dig ur”. Brevet är undertecknat Revolutionära fronten. Nygren känner sig orolig och tar hotet på stort allvar.

Det är väl bara tur att jag inte blivit överfallen redan. De menar allvar, det vet jag, säger han.

Han förklarar också att han så snabbt som möjligt kommer att polisanmäla hotet – något som polisen också uppmanar till. Fredrik Wallén är presstalesman för polisen i Sörmland. Han säger att det alltid är viktigt att anmäla hot och att polisen har en god beredskap för att hantera den här typen av ärenden och göra bra hotbildsbedömningar.

Katrineholmskuriren

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt