måndag 23 augusti 2010

Jimmie Åkesson knockade Schyman

RETORIK PI fick ett tips om en blogg. Mannen bakom, Ingmar Hansson, är såvitt vi förstår det rådgivare till politiker kring strategi och kommunikationsfrågor. Han har i går kväll skrivit en analys kring debatten Åkesson-Schyman.

OBS! Vad gäller vidare diskussioner om debatten på PI ber vi er att undvika personangrepp på båda parter. Vi vill inte se låga uttryck som ”kärring”, ”fylletant”, ”dum i huvudet” mm. Det är bara okunnigt och ociviliserat beteende. Hon må vara rabiat ultrafeminist, vilket givetvis ska ifrågasättas, men hennes person som sådan ska ni respektera oavsett hur fel hon kan tänkas ha. Det samma gäller Jimmie Åkesson.

Inlägget:

”Dagens TV-debatt i Agenda mellan partiledarna för Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ blev en seger för Jimmie Åkesson.

En sak är säker. Alla partiledare som Jimmie Åkesson har mött har haft en tendens att antingen undervärdera honom eller låta sina negativa känslor för Sverigedemokraterna lysa igenom.

Gudrun Schyman gör därmed Maud Olofsson (C) och Mona Sahlin (S) sällskap i det illustra sällskap av garvade veteraner som har förlora sina debatter med den betydligt mer oerfarne Jimmie Åkesson.

Gudrun Schyman gjorde inte mycket rätt. Istället var det Åkesson som lyckades plocka politiska poäng genom att komma med de riktigt konkreta förslagen på hur man skall komma åt problemet med våldtäkter.

Feministen Schyman lyckades t.o.m. med konststycket att låta nästan som om våldtäkter inte var ett så stort problem. Åkesson framstod som den som tog problemet på större allvar!

Hennes argument här var att hävda att det stora antalet våldtäkter berodde på en ökad tendens bland kvinnor att verkligen våga anmäla våldtäkter. Det är säkert sant men i sammanhanget både irrelevant och otaktiskt av Schyman.

Tydligen var det viktigare för Schyman att vara emot Åkesson än att vara emot våldtäkter. Ett synnerligen märlig sits som Schyman försatte sig i.

Vad som satte bilden av debatten var när Åkesson påpekade att han inte lyckats hitta ett endaste konkret förslag på Feministiskt initiativs hemsida som visade på hur partiet vill bekämpa våldtäkter.

Schyman spelade Åkesson i händerna genom att bara tala om våldtäkter och utsatta kvinnor i rent generella termer. Schymans lösningar handlade mer om att åberopa ett långsiktigt arbete med att ändra strukturer i samhället.

Att ett feministiskt parti inte kan komma med konkreta politiska förslag på hur problemet med våldtäkter skall lösas just här och nu fick Schyman att framstå som både elitistisk och verklighetsfrånvänd.

Schymans överlägsna attityd mot Åkesson gjorde inte saken bättre. Inte heller att hon hela tiden avbröt och aldrig lät Åkesson få ordet.

Gudrun Schyman framstod som både otrevlig och oartig. Helt enkelt en mycket dålig insats från en av Sveriges främsta politiska kommunikatörer.”

Skrivet av Ingemar Hansson

Duellen mellan Schyman och Åkesson samt den intensiva debatten finns i den tidigare posten.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt