onsdag 31 augusti 2011

Åtalad efter knivdådet på sin dotters bröllop

BLODBAD I juli var det iranskt bröllop på Trollenäs slott utanför Eslöv i Skåne. Ett 80-tal var inbjudna och allt var upplagt för festligheter. Brudens 32-årige storebror, mamma och andra släktingar var givna som gäster. Den enda som var inbjuden under protester från storebror och mamman var brudens pappa: Feri Ahmad Ghara Mohammadi, född 1959 – som har en mångårig konflikt med sonen. När sonen var 17 år attackerades han av pappa Feri Ahmad med både köttyxa och brödkavel och hotade att skära sonen i bitar.

Vid bröllopsfesten hade man just genomfört vigseln när pappa Feri Ahmad Ghara Mohammadi tar fram en gömd kniv och hugger sonen svårt i magen där tarmarna till och blottades enligt vittnen från cateringpersonalen. I tumultet blir en kvinnlig gäst skuren i armen och själv får gärningsmannen kraftiga slag i nacken av folk som försöker stoppa vansinnesdådet. Kaos är rätt ord. Man slet sönder delar av den ovärderliga inredningen när det var som värst. Pappan greps och sonen fördes till sjukhus för operation samt ytterligare några till med varierande men lindriga skador.

Idag åtalades Feri Ahmad Ghara Mohammadi för försök till mord på sonen och grov misshandel gällande kvinnan vid Lunds tingsrätt.

Blodbad på bröllopsfest

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt