onsdag 17 augusti 2011

SD inte välkomna till manifestation för terrordådens offer

Hans Karlsson (S)

SKAMLIGT Nu har det hänt igen – Sverigedemokraterna nekas delta i en manifestation för de norska terrordådens offer. Sist handlade det om ungdomsförbunden som höll en ceremoni på Sergels torg i Stockholm, nu gäller det Hallsbergs kommun.

– Vi vill göra det här som ett stöd för terroroffren i Norge. Det här är en markering mot främlingsfientlighet. Vi frågade de partier som vi tidigare samarbetat med när det gäller att motarbeta rasism och alla ville vara med, säger kommunfullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S). 

Även Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johansson, som PI skrivit om flera gånger tidigare, kommer att finnas på plats.

– Det här är en viktig fråga. Det som hände i Norge var ju en attack mot demokratin och om Hallsbergs kommun bestämmer sig för att manifestera mot det är det en självklarhet för mig att vara med, säger Ulf Johansson.

Sverigedemokraterna har man dock valt att inte bjuda in, något Karlsson anser vara helt i sin ordning.

– I sitt partiprogram gör de helt klart att de gör skillnad på människor. För mig är det självklart att inte fråga SD när det gäller en manifestation för människors lika värde, säger Hans Karlsson.

Majlis Telemo är Sverigemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallsberg och skulle gärna velat delta i manifestationen.

– Det har vi väl gjort klart många gånger att vi inte tolererar någon rasism. Om alla andra partier är med borde vi också blivit tillfrågade, säger Majlis Telemo.

NA

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt