lördag 6 augusti 2011

Scouter från Sierra Leone försvunna under lägermöte

SCOUTER Under fyra dagar träffas unga scouter från hela världen i Rinkaby som ligger vid Hammarsjöns strand, mitt mellan Kristianstad och Åhus. Under natten till lördagen försvann tolv av dem, samtliga hemmagörande i Sierra Leone i Västafrika . Det är både scouter, ledare/funktionerärer och äldre. Endast en har återvänt till lägret och polisen, som tagit upp anmälan, utreder nu vad som hänt och varför övriga i gänget försvunnit.

Det påminner om Gothia Cup där flertalet ”spelare” från afrikanska länder troligtvis köpte sig platser i fotbollslagen bara för att försvinna spårlöst när de väl landade i Sverige.

Scouternas lägerchef Lasse Karlsson skriver i ett pressmeddelande:

– Vi har arbetat med att förebygga att personer inte kommer hit med andra avsikter än att delta i lägret. Men vi kan förstås aldrig garantera att det inte händer.

Scoutkåren är välkänd för att vara den fredligaste organisationen man kan tänka sig. Men det finns tydligen även kriminella i dessa sammanhang. Under tidig lördagnatt inkom en anmälan till polisen om olaga hot. Det var en 17-åring som knivhotat en 14-åring, oklart varför. 17-åringen greps och är anhållen för olaga hot.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt