tisdag 30 augusti 2011

Valkaparen i Staffanstorp avgår

POLITIK Stefan Möller, moderat som kapade ett SD-mandat i Staffanstorps kommun, har nu valt att avgå. Exakt varför vill han inte uppge.

Det var efter valet i september 2010 som SD fick 717 röster, vilket gav två mandat i fullmäktige. Men då SD inte hade en skyddad vallista eller förtrycka sedlar fick väljarna skriva sina egna förslag. Marcus Engdahl (SD) fick flest röster och erbjöds det första mandatet. Men när man sedan skulle tillsätta det andra mandatet visade det sig att två andra var uppsatta som kandidater: Leif Widmark, ordförande i Staffanstorpspartiet och Stefan Möller, som sitter i partistyrelsen för Staffanstorpsmoderaterna. Ytterligare en fanns med bland förslagen.

Länsstyrelsen ordnade lottdragning och den föll på Stefan Möller, som accepterade platsen. Således en moderat på ett SD-mandat. Marcus Engdahl avstod sedan från sitt mandat och en ny lottdragning skedde. Lotten föll på Leif Widmark, som accepterade och avsade sig samtidigt platsen som ersättare för Staffanstorpspartiet.

Läs om hela historien om Möller och hans tidigare förehavanden här.

På det senaste fullmäktigemötet i juni dök Möller inte upp och meddelar nu alltså att han avsäger sig uppdraget. Trots hans tidigare mycket tveksamma förehavanden sitter han ändå kvar i Moderaternas styrelse i Staffanstorp.

– Det är en ideell förening. Vi har årsmöte i februari, säger Carl Sonesson, ordförande för Staffanstorpsmoderaterna.

– Han satsar väl på sin egen karriär. Jag vet att han jobbar mycket kvällar så det kanske inte gick att kombinera, säger Sonesson.

Vad som nu kommer att hända med SD-mandatet är oklart.

Skånskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt