fredag 5 augusti 2011

Våldtäktsman spårades av polishund

VÅLDTÄKT En 24-årig man har dömts för en rå och hänsynslös våldtäkt i Karlskrona i juni i år.

Det var på kvällen den 11 juni i Galgamarken i Karlskrona som mannen överföll kvinnan bakifrån, tvingade ner henne på marken, slet henne i håret, tog struptag och hotade att döda henne om hon inte utförde oralsex på honom. Han slog henne också i huvudet och bände upp hennes käkar och mun. Han höll fast henne i flera timmar innan hon till slut lyckades fly.

24-åringen greps fem dagar senare och häktades den 18 juni. Han har konsekvent förnekat brott men åklagare Mårten Alvinsson, som yrkat på att mannen utvisas efter avtjänat straff, har ett trumfkort som heter duga i polishunden Rapports Opus som gjort sök på brottsplatsen där han markerade ett spermafynd som vid en analys visade sig komma från 24-åringen.

Utöver polishundens insats finns även bevis i form av ett rättsintyg som vittnar om kroppsliga skador, vittnen som talat med såväl kvinnan som gärningsmannen samt ett vittne som hört vad som pågått.

Hundförare B-G Carlsson som arbetar med Rapports Opus var kallad som vittne till rättegången som hölls den 25 juli. Han berättar för BLT att han själv utbildat hunden under ett års tid och certifierades vid hundskolan i Karlsborg så sent som augusti 2010.

– Det är den enda hunden i södra Sverige som är specialutbildad på att spåra sperma, säger B-G Carlsson.

Blekinge tingsrätt dömde

  • Ibrahim Mohamed Abdi, 870265, somalisk medborgare med tolkbehov på somaliska, till fängelse i tre år och sex månader, skadestånd på 110 000 kronor till offret samt tio års utvisning för våldtäkt.

Målnr B 1561-11

BLT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt