tisdag 2 augusti 2011

Milda domar för unga halsbandsrånare

ÅLDRINGSRÅN PI skrev tidigare om de hänsynlösa åldringsrånen i Malmö där unga utlänningar siktat in sig på gamla försvarslösa damer, och deras halsband. Efter en tids spaning fångade polisen två av gärningsmännen, 19 och 21 år. Nu har de fått sina – milda – domar.

I förhör sa ynglingarna att de föredrog pensionärer med svenskt utseende då man ansåg att dessa var enkla att råna, "de är svaga och skriker bara på hjälp".

Rånarna valde noga ut stadsdelar med hög andel äldre kvinnor och offren skulle helst vara svenska kvinnor med synliga smycken. De tros ligga bakom flertalet halsbandsryckningar i Bellevuegården, Ärtholmen och Borgmästaregården under juni. Bara en av dem erkände brott, båda lämnade dock snarlika redogörelser.

Polisen kom dem på spåren då fyra civilklädda spanare uppmärksammade dem på en bänk utanför en livsmedelsbutik i ett av de utsatta områdena. De uppvisade ett stort intresse för förbipasserande och i synnerhet kvinnliga pensionärer.

"Det syns tydligt att de båda letar efter något speciellt på människor som passerar. De granskar och pratar med varandra. Ibland skakar en av dem på huvudet och de sitter då kvar", antecknade en polisman.

Spanarna bevittnade hur 21-åringen gick fram till en äldre kvinna som stod och väntade på bussen. Han rörde sig otåligt omkring henne under några minuter och talade med henne, något slags överfall gjordes dock aldrig. Kort därpå greps männen för narkotikabrott, 19-åringen erkände dock snart att de hade för avsikt att råna kvinnan vid busshållplatsen.

Ynglingarna åtalades sedan för fem halsbandsryckningar; två fall av rån, två fall av grov stöld samt ett fall av försök till rån.

Malmö tingsrätt dömde

  • Kamel Hasoun El Kassim, född 1990, för tre av brotten till tre månaders fängelse i kombination med skyddstillsyn.
  • Stefanio Konstantinov, född 1992, för samtliga åtalspunkter till tre månaders fängelse i kombination med skyddstillsyn.

Åklagaren är nöjd med domen och både han och tingsrätten motiverar den låga påföljden med att de två har varsitt ”funktionshinder”, oklart vad. PI har inte domen.

Malmö tingsrätt, B 6601-11

Hur kvinnorna mår kan man bara föreställa sig…

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt