måndag 1 augusti 2011

Muslimer sprayade burqor på annonser

ENGLAND Två muslimer blev kränkta av att se annonser med lättklädda kvinnor på reklamskyltar och sprayade över dem med burqor.

Muslimerna Mohammed Hasnath och Muhammed Tahir, båda 18, blev åtalade i Thames Magistrates domstol i östra London för sex fall av skadegörelse. Nu har dom fallit. De två muslimerna erkände att de hade målat burqor över lättklädda kvinnor i annonser för att de kränkte deras religion.

I ett fall i februari utsattes en affischtavla i en busskur för skadegörelse. De målade över ansiktet på en modell föreställandes en ängel i en reklamannons för deoderanten Lynx. Vandalerna sade att det är syndfullt för en kvinna att inte vara täckt och att de bara gjorde gott.

På andra sidan av affischtavlan målade de också på en annons för filmen Drive Angry med Nicolas Cage.

Domstolen sade att de båda blev tagna på bar gärning efter att några i allmänheten hade ringt polisen.

Åklagaren sade: ”De sade att sättet som kvinnorna hade blivit fotograferade på var mot deras religion. De sade att det var en synd i islam för en man att titta två gånger på en kvinna som inte är täckt.”

Hasnath sade till domstolen: Om någon tittar på vår fru eller mamma eller dotter med dåliga avsikter så skulle vi inte gilla det, så vi försökte bara göra gott.”

De fick böter på £283 (cirka 2909 kronor) var och tolv månader villkorligt.

En häktningsorder utlystes för en tredje person som inte dök upp till rättegången.

Tahir kommer från den ökända stadsdelen Tower Hamlets i östra London. Tower Hamlets var en av flera områden som förra veckan utsattes för en kampanj där islamister utropade utropade shariakontrollerade zoner. Kvinnor har i Tower Hamlets tidigare hotats med våld om de vägrar att använda slöja.

Daily Mail
The Sun
PI

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt