måndag 29 augusti 2011

Gynekologernas råd till invandrarflickor borde inte förvåna

MÅNGKULTURELLT HAVERI Bahareh Andersson, kvinnorättsaktivist vars texter vi uppmärksammat ett par gånger tidigare på PI (här och här), skriver åter igen förnuftigt och klarsynt på Newsmill – denna gång angående debatten om gynekologer som tipsar invandrarflickor om att sticka sig själva i underlivet för att blöda på bröllopsnatten.

Vad kan vi annars förvänta oss? Vi bor i ett land där bland annat en riksdagsledamot för moderaterna, Waberi, tillåts stifta lagar och sprider värderingar om inte bara spännande maträtter och färgglada kläder, utan även med kvinnofientliga åsikter. /…/

Han sitter som i riksdagens försvarsutskott, mannen som vill leva i ett land där sharialagarna råder som han sa i SVT-dokumentären ”Slaget om muslimerna” av journalisten Evin Rubar. Talibanerna kämpar för samma sharia-drömland och Sverige har sina soldater i Afghanistan som riskerar livet för demokrati. Var står Waberi, på talibanernas sida eller på svenskarnas sida? Han talar som en taliban men är en svensk riksdagsman. Så kära läsare, blir ni verkligen överraskade när en gynekolog råder en skräckslagen 17-årig tjej att sticka sig i slidan? Den blodiga tygbiten på bröllopsnatten kan rädda livet på henne.

Vad jag menar med att rädda livet på flickan är att hon är en av de ungefär 70 000 ungdomar i Sverige som lever under hedersförtryck och hederskultur. Liknande värderingar präglar Waberis islamiska skola. Vi ska inte glömma att i det mångkulturella samhället som vi lever i så gör gynekologen detta med full sympati. Gynekologen tycker helt enkelt att detta är det bästa för flickan. Det är inte genekologen i fråga som ska få skulden däremot är detta ett tecken på att hur våra politiker med sin tystnad mer och mer godkänner en kyskhetskultur i vårt samhälle.

Detta är bevis på en misslyckad integrationspolitik. En dag bestämmer vi oss för att bekämpa våld i hederns namn och spenderar många miljoner av skattepengar åt detta. Nästa dag skänker vi skattepengarna till vissa progressiva invandrarorganisationer med skadliga sedvänjor och kulturella och religiösa tankar som strider mot FN:s mänskliga rättigheter. Waberi sitter som ordförande i en av dem. Sverige har godkänt de djupa traditionella normer och värderingar som begränsar särskilt barn och kvinnors individuella rättigheter. Resultatet av detta är som Ann-Charlotte Marteus beskriver i Expressen 2008. Hon menar att av respekt för andra kulturer ska så kallade mödomshinnerekonstruktioner ”förstås” vara skattesubventionerade. Hon konstaterar:

Aborter, kejsarsnitt och estetisk plastikkirurgi kan genomföras av sociala eller psykologiska skäl – med andra ord på ‘svensk, kulturell indikation’. Nu är Sverige mångkulturellt.”

[...]

Newsmill

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt