lördag 27 augusti 2011

SDU:are misshandlade efter torgmöte i Norrköping

PRESSMEDDELANDE Ett femtiotal SDU:are ochett hundratal nyfikna hade samlats för att lyssna på talen medan ett omkring tvåhunda vänsterextremister störde mötet med skrik och oljud. Även ett flertal stenar och ägg kastades.

Efter torgmötet attackerades flera SDU:are när de var på väg tillbaka till sina bilar. Den stora klungan av vänsterextremister hade rundat polisavspärrningen och konfronterade SDU:arna framifrån. Ett flertal unga SDU:are knuffades till marken och blev sedan tilldelade slag och sparkar.

Flera av gärningsmännen greps direkt på plats och det finns vittnen till händelsen som Polisen rubricerar som misshandel. Polisen omhändertog även ett 30-tal våldsamma personer för ordningsstörning.

Förbundsordförande Gustav Kasselstrand kommenterar:

- En katastrofal insats av Polisen som misslyckades fullkomligt med att skydda oss på väg till bilarna. Det är bara att tacka gudarna för att ingen blev allvarligt skadad. Återigen har polisen underskattat vänsterextremisterna och inte klarat av att upprätthålla vår grundlagsskyddade rättighet att hålla torgmöten. Detta visar att Polisen måste ges utökade befogenheter och möjlighet att ta krafttag mot det politiska våldet.

För mer information om händelsen:

William Hahne, pressekreterare SDU
0708-183323

Mynewsdesk

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt