torsdag 21 april 2011

Åldringar på boende får ingen sill och ägg till påsk

SKANDALÖST PI har tidigare skrivit om nedragningen av påtår till de äldre på ett boende i Hässleholm. I Köping slutade man servera frukostägg även om de fick ge sig där. Och på ett annat boende infördes kravet att sjuka och sköra åldringar fick ta med sig småmynt om de ville ha pålägg, lingon och dylikt. Det skulle plötsligt betalas kontant istället för att läggas på månadshyran.

Nu är åter Hässleholm på kartan. Till påskhelgen har ansvariga för trygghetsboendet Bokeberg valt att inte ta med sill och ägg på menyn, något den äldre gentlemannen Roland Johansson upptäckte.

– Jag tycker att det är bedrövligt, säger Roland Johansson, som hade velat äta sill och ägg tillsammans med de andra på hemmet.

- Det hör påsken till, säger han om att få ägg och sill på påskbordet.

– Titta på äldreboenden runtomkring så får de påskmat.

Kostchefen Lena Widarson:

– Det ingår i buffén för de som äter både lunch och middag, säger hon och menar att det är de som bor på de äldreboenden som finns runtomkring som får en påskbuffé serverad, där ägg och sill ingår.

Men det gäller inte de boende som endast kommer ner för att äta lunch. Där ingår inte buffén utan istället serveras en laxrätt. Om det konstaterar hon kallt:

– Vi har en matsedel som är planerad och den följer vi.

Och det går heller inte att servera åldringarna en tallrik med sillen och äggen.

– Det var inte planerat så.

Lena Widarson säger att hon bara fått synpunkter från Roland och tillägger att man ”ska försöka ordna det till nästa år”.

NSK

Widarson gör verkligen skäl för uttrycket påskärring.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt