tisdag 12 april 2011

Expressens Thomas Mattson försvarar inkonsekvent publicering

MEDIA I dag gick Expressen ut med den braskande nyheten att SVTs barnprogramledare och chefredaktören för barn- och ungdomstidningen Kamratposten, Ola Lindholm, är misstänkt för att ha varit knarkpåverkad. Två poliser haffade honom när han var på en fotbollsmatch och tvingade honom att avge urinprov. Trots att det tar två veckor inan man kan få svar på om provet var positivt, går Expressen ut med namn och bild på den kände(!) programledaren.

I ”Medievärlden” ger chefredaktör Thomas Mattsson sin förklaring till att man redan publicerar namn o bild:

”– Om publiceringen har jag ingen annan kommentar än att vi nyhetsförmedlar att en känd tv-programledare och chefredaktör togs av polisen på allmän och offentlig plats, att brottsmisstanken är relevant att rapportera om och att den här personen getts många möjligheter att komma till tals och förklara sin inställning, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.”

Ulrika Saxon är vd för Bonnier Tidskrifter som ger ut Kamratposten. Hon säger:

– Jag tycker att det är fruktansvärt att man hänger ut en människa som bara har fastnat i en rutinkontroll på det här viset.  Jag har pratat med Ola. Han är förstås förkrossad.

Ola Lindholm förnekar narkotikaanvändning.

Om det vore en utländsk man eller kvinna skulle Expressen 1) Inte gått ut med det alls 2) Publicerat, avidentifierat och pixlat hårt.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt