torsdag 21 april 2011

Bussmannen fälld för nytt sexbrott

BUSSMANNEN Två kvinnor drabbades i maj och juli månad 2009 av den så kallade "bussmannens" oönskade närmanden då de åkte buss från centrum ut mot väst­ra Karlstad i Värmland. Värst drabbades en 22-årig kvinna. Mannen satte sig bredvid henne på bussen och började tafsa. När hon gick av följde mannen efter och kvinnan överfölls och slogs till marken.

Där fick hon ta emot flera slag och blev dragen i håret. En annan passagerare, en 28-årig kvinna, fattade misstankar mot mannen och följde efter 22-åringen. När hon kom fram till platsen flydde mannen.En dryg månad senare utsattes 28-åringen för sexuella närmanden – av samme man. Händelsen fick stor uppmärksamhet i media och efter några månader kunde bussmannen gripas.

Han dömdes till ett års fängelse för försök till sexuellt tvång och sexuellt ofredande. I början på sommaren 2010 blev han villkorligt frigiven från sitt fängelsestraff.

Dömd på nytt

Straffet avskräckte inte bussmannen. I november greps han åter för nya för nu misstänks han för ytterligare sexbrott, efter ett krogbesök på restaurang Score i centrala Karlstad. Där uppmärksammade en av vakterna att mannen tafsade på tjejer. När mannen tog en av kvinnorna mellan benen ingrep vakten. Det blev tumult och mannen handfängslades och togs omhand av polis på grund av fylla. Morgonen därpå kontrollerades hans straffregister och han anhölls och häktades av åklagare misstänkt för sexuellt ofredande. Han åtalades sedermera för sexuellt ofredande och våldsamt motstånd.

Karlstad tingsrätt dömde

  • Moulay Abdelmajid Alaoui Ouafai, född 1977-10-05 och från Marocko, för sexuellt ofredande och våldsamt motstånd till böter 6 000 kronor.

Åklagaren hade yrkat på 5 000 kronor i skadestånd till den kränkta kvinnan. Ouafai nekar till brott. Han är mantalsskriven i Karlstad där han bor med sin 38-åriga hustru.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt