måndag 11 april 2011

Medeltida rättvisa allt enligt sharialag

INDONESIEN Inför en jublande publik av 200 personer blev Irdayanti Mukhtar, 34, misshandlad med nio slag av shariapolis för att ha varit otrogen med en annan man. Irdayanti ligger i skilsmässa med sin man.

Straffet blev utfört i Al Munawwarah Mosque i Jantho, Indonesien medan publiken skrek ut sitt gillande, fotograferade och filmade hela händelsen samtidigt som dom skrek efter fler slag. Enligt shariadomstolen dömdes hon för att ha varit i närheten av en annan man. Maxstraffet är nio slag och det minsta tre.

Det var grannar till Irdayanti som såg henne umgås med en annan man och stormade hennes hus och drog henne till shariapolisstationen. De ska ha befunnit sig i sovrummet men det är oklart om vad som egentligen pågått. Efter att straffet utförts kollapsade Irdayanti och blev tagen till sjukhus för behandling. Hon var en av fyra personer som blev straffade den här dagen, mannen var en av de andra.

Enligt Ingvild Lyberg, Amnesty Norge, är piskning med käpp bland det grymmaste man kan göra då det sliter upp sår som blir djupare och djupare för varje slag. Det ger sår både fysiskt och psykiskt som aldrig läker. Kvinnan borde förmodligen aldrig ens blivit straffad. Hon påpekar även att det som sker mellan en man och en kvinna i samtycker är privat. Det här var ren tortyr av värsta sort och är inte tillåtet något som helst sammanhang enligt internationell lag.

VG
Daily MailUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt