fredag 22 april 2011

Polisen misstänker anlagda bränder i Hammarby Sjöstad

ANLAGDA BRÄNDER Många boende i Hammarby Sjöstad i Stockholm flyttade nog dit i tron att de skulle förskonas från alltför mycket stök. Nu ser det ut som att de kanske har berikats med mångkulturella tendenser även dom.

Under natten till långfredagen larmades räddningstjänst och polis till åtminstone två platser i stadsdelen. I ena fallet hade en grupp balkongmöbler börjat brinna och en stund senare stod en bil i lågor inte långt därifrån. Räddningstjänsten misstänker enligt SvD att bränderna är anlagda. En person uppges ha hämtats till förhör rörande balkongbranden.

Hammarby Sjöstad (även Södra Hammarbyhamnen) är en tämligen segregerad stadsdel strax utanför Stockholms innerstad, kanske jämförbar med Västra Hamnen i Malmö. Området domineras av nybyggda högt värderade bostadsrätter, men det finns även en del insprängda hyresrätter. Befolkningen är till övervägande delen svenska familjer, många med små barn. Här bor också många äldre par med utflugna barn som sålt villan och inrättat sig för ett bekvämare liv i lägenhet. Inslaget av utomeuropeiska invandrare är mycket litet.

Dock är ungdomsverksamheterna ”Fryshuset” och ”Kulturama” belägna i anslutning till Sjöstaden, vilket ger en tillströmning av ungdomar av skilda etniciteter. Centerpartisten och riksdagsledamoten Fredrick Federley bor i Sjöstaden och blev strax innan valet 2010 överfallen och misshandlad utanför sitt hem på Hammarby Allé. Federley bor inte långt från den spårvagnshållplats som betjänar Fryshuset.

SvD
Expressen
Polisen: Bilbrand
Polisen: Misstänkt mordbrand



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt