söndag 6 februari 2011

Alarmerande siffror men svensk media tiger

ISLAMISERING I måndags presenterade Politiskt Inkorrekt nyheten om en undersökning gjord av den ansedda amerikanska faktabanken och tankesmedjan Pew Research Center där man med vetenskapliga metoder kunde påvisa att andelen människor i världen som bekänner sig till den islamska tron kommer att ha ökat från 1,1 miljarder för 20 år sedan till det dubbla år 2030. Vad gällande Europa kunde man redovisa att Franrike och Belgien kommer att vara två länder med hög andel muslimer, cirka 10 procent, tätt följt av Sverige.

Politiskt Inkorrekts gode vän Affe på Affes Statistikblogg bestämde sig för att gräva lite djupare i siffrorna som presenterades på Pew Forum. Att Sverige om 20 år kommer att ha fördubblat sin muslimska befolkning är ju något som tämligen lätt går att få fram, men eftersom Affe är en skicklig analytiker av statistiskt material framkom även siffror som är ordentligt alarmerande.

Siffrorna i rapporten anger att det idag skulle finnas cirka 451 000 muslimer i Sverige. Den siffran skall man direkt ställa sig tveksam till då detta är uppgifter som sannolikt inte stämmer. Redan för tio år sedan redovisades cirka 400 000 muslimer i Sverige, och sedan dess har ju som bekant inflödet varit massivt. Men Affe utgår från de siffrorna, så det gör vi också.

Den enda tidning som Affe kunnat hitta som skriver om denna rapport är kristna dagstidningen Dagen och man ställer sig naturligtvis frågan varför en nyhet som i hög grad berör Europa och Sverige och uppenbarligen är av så pass hög dignitet så den platsar hos CNN inte med ett ord verkar ha rapporteras om i svensk gammelmedia.

Vi citerar Affes mycket adekvata slutsat rörande den frågan.

Så varför är det så tyst i övriga svenska media om detta? Varför fylls inte ledarsidor och kolumner med denna nyhet som verkar vara en rak höger mot alla "näthatare" och inte minst "islamofoberna" i SD?

Svaret på den frågan hittar man nog i siffrorna som redovisas för Sverige. Som redan nämnts kommer Frankrike och Belgien enligt rapporten att ha över 10 procent muslimer 2030. Närmare bestämt 10,3 respektive 10,2 procent (mellankolumnen i bilden till höger).

I tredje kolumnen redovisas den beräknade ökningstakten. Där ligger Sverige i topp bland de västeuropeiska länderna med 5.0.

Skillnaden i procentandel muslimer 2010 mellan Frankrike (7,5 procent) och Sverige (4,9 procent) är 2,6 procentenheter. Den skillnaden har 2030 minskat till 0,4 procentenheter. Med andra ord knappar vi in på Frankrike med nästan 0,1 procent varje år. Vilket i sin tur innebär att om den beräknade ökningstakten håller i sig ytterligare några år till efter 2030 har vi omkring 2035 gått om Frankrike. Detsamma gäller även i jämförelse med Belgien som vi går om cirka 2038.

Studera gärna Affes utmärkta och lättöverskådliga grafik direkt på hans blogg.

Vad Affe här leder i bevis, grundat på Pew:s siffror, är att Sverige inom en ganska så nära framtid  kommer att per capita ha flest muslimer i hela Västeuropa. Motsvarar detta verkligen den svenska folkviljan?

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt