onsdag 2 februari 2011

Alexander Louhichi slår till igen

LOVE & PEACE Den för PI:s läsare sedan tidigare kända och frekvent omnämnda Alexander Louhichi har slagit till igen. I favorittidningen Östran har han fått en debattartikel publicerad med titeln ”Rädsla skapar radikalisering och hat”. Och jo, flosklerna haglar tätare än ölburkarna på en Metallica-konsert.

Louhichi konstaterar inledningsvis att den av Sverigedemokraterna begärda debatten kring våldsbejakande extremism nyligen hållits i riksdagen och att det var föga överraskande att partiledare Jimmie Åkesson ägnade sin tid i talarstolen åt att förkunna sin ståndpunkt om hur man hanterar den radikala islamismen, inte minst då han dagen innan fått en debattartikel publicerad i DN med rubriken ”Dags att studera islamistiska attityder bland ungdomar”.

Louhichis eget recept är den hippieklingande trion förståelse, tolerans och kärlek, vilket islam som bekant präglas av i allra högsta grad…

Men hur ska man bete sig för att minska den ökande extremismen och radiklaiseringen av religiositet? Och vad är det som ökar den extremism vi ser idag?

[...]

Faktum är att extremism är en produkt av orättvisa i samhället.

Varför ökar den högerextrema inriktningen i Sveriges politiska maktrum? Och varför ökar den radikaliseringen av en ny form av politiserad islam idag?

Allt handlar om verkligheter och perspektiv. Orättvisa skapas av en låg grad av förståelse vilket är det första planet i ett fungerande samhälle.

På samma sätt som man måste hantera extremismen i samhället så bör man även slå ner anledningen till varför man valt att radikalisera sig.

[...]

Det enda sättet att att minska den ökande extremismen är att öppna upp för en integrationskampanj där man högt och tydligt förespråkar förståelse, tolerans och kärlek.

Östran

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt