måndag 7 februari 2011

Brobyggande i Helsingborg

HELSINGBORG Nu ska det byggas broar för att öka förståelsen för varandra igen. Islamolog Othman Al Tawalbeh och det muslimska studieförbundet Ibn Rushd ligger bakom studiecirkeln ”Tillsammans för Helsingborg” om mångfald och demokrati med muslimska ungdomar som sedan kan anlitas av myndigheter och andra som vill informera sig om nysvenska förhållanden.

Kursen kommer innehålla frågor som berör islam, mångfald, demokrati och integration men även islamofobi och hur man bekämpar rasism. Tanken är att en bredare och mer inkluderande bild av ”den andre” ska förmedlas. Det blir dessutom studiebesök hos Antidiskrimineringsbyrån och kommunen, där man vill se hur de jobbar med integrationen.

Deltagarna är 20 muslimska ungdomar mellan 18 och 25 år, tio av vardera kön. Intresset sägs vara stort och ännu fler deltagare har anmält intresse.

Ett bidrag på 170 000 kronor har utgått från kulturnämnden, som ska gå till föreläsare, kursledare och marknadsföring, reseersättning, administration samt utvärdering.

– De som går kursen blir certifierade. Så vi avslutar med en ceremoni där deltagarna får sina certifikat. Sen kan de bli cirkelledare i muslimska organisationer och föreningar, men också fungera som informatörer hos myndigheter, skolor och andra som är intresserade.

HD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt