söndag 13 februari 2011

Somalier får betald ledighet för att träffa barnen utomlands

SOMALIER Sedan mars 2010 råder det anhörigstopp för somalier i Sverige. Främst handlar det om hundratals barn som inte har giltiga pass eller identifieringkort då Somalia inte har ett fungerade passystem. Sedan dess har mängder med somalier gråtit ut i media att de inte får ta hit barnen. Migrationsverket via regeringens beslut lutar sig åt att det måste gå att identifiera en person om denne ska komma in i landet. Men det accepterar inte somalierna.

Nu har socialnämnden kommit på ett sätt att låta somalierna i Falköping återförenas med sina barn om än för en kort period. Man har helt enkelt beviljat 80 somalier tio dagars betald ”ledighet”, eller mer korrekt bibehållen introduktionsersättning, för att åka utomlands och träffa barnen. Sex somalier har hittills nappat på erbjudandet. Resan får de betala själva.

Nu har tre överklagat socialnämndens beslut däribland Sverigedemokraten Arild Svensson, som sedan årsskiftet är ordinarie ledamot i socialnämnden i Falköping.

PI har fått ett tidningsurklipp tillsänt om överklagandet. Vi vill dock ha urklippet från 27 januari i Falköpingsposten som handlar om socialnämndens beslut.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt