lördag 5 februari 2011

Ynglingar häktade för rån och våldtäkt mot Vänersborgskvinna

VÅLDTÄKT/MISSHANDEL Killarna som våldtog, misshandlade och rånade en 55-årig kvinna i Vänersborg den 15 januari är fast och de visade sig vara tre tonåringar. Under fredagen häktades killarna bakom stängda dörrar i Vänersborgs tingsrätt.

Överfallet var exceptionellt rått, enligt polisen. Den 55-åriga kvinnan träffade på sin väg hem trion på Storgatan i Vänersborg vid 23-tiden den 15 januari. De frågade om de fick låna hennes toalett och det gick hon med på. Väl inne i lägenhet ska den äldste ha gett sig på henne och våldtagit henne medan de andra två länsade hennes lägenhet på värdesaker. Kvinnan blev även misshandlad och fick öronen sönderslitna.

Häktade

Robbin Lemhede, född 1993. Misstänkt på sannolika skäl för rån. Erkänner bara tillgrepp.

Tobias Andersson, född 1995. Misstänkt på sannolika skäl för rån. Erkänner brottet. Av hänsyn till hans låga ålder ville tingsrätten att han ska placeras på LVU-hem. I normala fall sker också omhäktningsförhandlingar varannan vecka. Även här tar man hänsyn till hans ålder och nya förhandlingar sker om en vecka.

Martin Söderström-Sundberg, född 1992. Förnekar våldtäkt och rån. Misstänkt på sannolika skäl misstänkt för båda brotten.

Domstol

Vänersborgs tingsrätt, mål nr B 3439-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt