måndag 7 februari 2011

Norge vill förbjuda kusinäktenskap men TT mörkar fakta

Barnläkare Ingvild Heier

INAVEL Missbildningar bland barn som fötts i kusinäktenskap är ett stort tabu bland invandrare, säger läkaren och forskaren Ingvild Heier. Dagligen träffar norska läkare på missbildningar och allvarliga sjukdomar bland invandrarbarn. Nu kräver barnläkare Ingvild Heier ett förbud mot kusinäktenskap.

"Jag går ut med detta med hänsyn till de ännu ofödda barnen. För deras skull bör äktenskap mellan kusiner förbjudas."

Hon får medhåll av den norska utrikesministern Jonas Gahr Støre (AP).

I en krönika i dagens Verdens Gang går hon till hårt angrepp mot äktenskap mellan kusiner, och mot den förhärskande tystnad som omger dessa skador som detta kulturfenomen ger upphov till. Till vardags är Heier läkare vid barncentret på Oslos Universitetssjukhus Ullevål.

Det händer hela tiden att vi barnläkare sitter och diskuterar sjukdomsbilden för ett barn, och tvingas uppgivet konstatera att mamman och pappan är släkt med varandra. Problemet är ofta att familjebanden är så täta att de är närstående i flera generationer bakåt också, säger Heier.

Svåra metabola sjukdomar som ger hjärnskador, epilepsi och kraftigt förhöjt dödlighet är bland de sjukdomar som förekommer mycket oftare hos barn vars mamma och pappa är kusiner, än hos resten av befolkningen.

.

.

Äktenskap mellan kusiner är särskilt vanligt bland pakistanier, men förekommer även frekvent bland befolkningsgrupper i flertalet muslimska länder.

Jag tror att många mammor inte är medvetna om vilka risker de utsätter sina barn för och de är mycket förtvivlade när vi berättar att det kan finnas ett samband mellan barnets sjukdom och att de är relaterade till den andra föräldern. För oss som är läkare är det en svår balansgång: Vi vill inte att de känner skuld för att deras barn är sjuka, men vi måste ge dem råd i samband med eventuella framtida graviditeter.

Heier anser att ett förbud också kommer att vara ett viktigt instrument för integration. Hon bedömer att många arrangerade äktenskap i verkligheten innebär en form av tvång.

Ett förbud skulle också vara till stor hjälp för alla unga flickor i Norge som lever i rädsla för att bli bortgifta med en kusin. Om du är en tonårig flicka som vet att hela din familj önskar det här [äktenskapet] och att mormor i Pakistan kommer att bli upprörd om du säger nej, är inte det en form av tvång? Jag tror helt enkelt inte på att det finns så många människor som spontant blir stormförälskade i sin egen kusin.

TT förvanskar och "glömmer" fakta som vanligt

Svenska TT, som samägs av de större dagstidningarna, väljer att presentera nyheten på sitt lite speciella, hemvävda sätt – säkert inspirerat av den gula Post It-lapp som sitter påklistrad på varje journalists datorskärm "Obs! Publicera inte någonting som kan leda till kritik mot invandrargrupper eller som kan leda till ökad främlingsfientlighet. Vi önskar istället att all sådana fakta ska undertryckas eller förvanskas för att undvika att svenska folket får reda på sanningen. Din anställning står på spel. Vänligen redaktionsledningen.":

TT: Støre vill förbjuda kusinäktenskap

OSLO. Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre vill förbjuda äktenskap mellan kusiner.

Han ska lägga fram en rapport i frågan på Arbeiderpartiets landsmöte på onsdag. Förslaget har hälsomässiga orsaker och ska förhindra tvångsäktenskap.

— Vi är helt på det klara med att enligt den forskning som finns nu bör detta förbjudas. Fynden är väldigt tunga: dödfödsel, spädbarnsdöd, dödsfall i ung ålder och en lång rad sjukdomar, sade Støre till norska VG.

Naturligtvis lyser ordet invandrare med sin frånvaro – kusinäktenskap är ju som bekant väldigt vanligt förekommande bland svenskar också…

Mer information om kusinäktenskap – ett problem som växer i Sverige i takt med den massiva invandringen och som slukar enorma resurser i vården:

Nicolai Sennels är en internationellt välkänd psykolog, samhällsdebattör och kandidat till det danska Folketinget. Han besitter en ovanligt omfattande kompetens i ämnet, och medan man i den större delen av Västvärlden högt värdesätter den öppna debatten, är ämnen av denna karaktär som bekant hopplöst tabu i Sverige.

I augusti 2010 presenterade han en mycket omdebatterad rapport kring inaveln inom den muslimska kulturen på nyhetssidan EuropeNews. Rapporten belyser vilka långtgående effekter inaveln har på både individen och samhället. Rapporten spreds snabbt runtom i Europa och resulterade även i en uppmärksammad publicering på PI under november 2010. Den finner du här.

Om du inte redan har gjort det, så uppmanar vi dig dessutom att läsa den exklusiva uppföljande intervjun med Nicolai Sennels som PI publicerade i januari 2011. Den finner du här.

Läs gärna dessa två artiklar, då motsvarande faktabaserad information aldrig publiceras i svensk massmedia.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt