onsdag 23 februari 2011

Ny utbildning ska fostra fram rätt åsikter

ÅSIKTSFOSTRAN Vindelns Folkhögskola, vars rektor är ingen mindre än Anna ”Crazy Horse” Sjödin, har tillsammans med strikt partipolitiskt obundna Expo startat en metodkurs i projektledning och antirasism där vikten läggs på argumentationsteknik och antirasistisk retorik.

Utbildningen, på totalt 15 platser, startar i höst och intresset förefaller vara stort, enligt Sjödin, som också anser att det viktigaste är att någonting aktivt görs mot rasismen i samhället.

Vilka som får den stora äran i att gå kursen för att lära sig tycka och tänka ”rätt” utses av en antagningskommitté. Förhoppningen är att en fördjupning ska kunna ske och bygga vidare på ämnet i andra utbildningar.

I fokus finns den svenska extremhögerns historia, antisemitism, islamofobi, flykting- och migrationspolitik – och Sverigedemokraterna.

Expo sägs bidra med kunskap i form av föreläsare, bland annat Alexander Bengtsson, som vanligtvis tar ordentligt betalt: 10 500 kr + moms/ föreläsningsdag. Enligt Bengtsson beror inte vardagsrasismen på en misslyckad integrationspolitik utan hävdar att problemet är mycket större än så.

– Utbildningens mål är att är att eleverna ska sätta sig in i mekanismerna bakom främlingsfientlighet och rasism, säger Alexander Bengtsson.

Tanken med utbildningen är att antirasister ska kunna fördjupa sig i arbetet mot att bekämpa rasismen i samhället. Inte förkunskaper krävs för att söka.

VF

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt