torsdag 10 februari 2011

Sannfinländarnas frammarsch fortsätter

FINLAND Sannfinländarna fortsätter att vinna terräng på bekostnad av de tre största partierna och tillsammans ligger de nu inom ramen av blott tre procentenheter.

Samlingspartiet är fortfarande störst men med ett minskat väljarstöd på 19,8 procent. Andraplatsen innehas av Centern på 19,3 procent och trean SDP med 17,3 procent. Sannfinländarna får 17 procent, vilket är partiets bästa siffra någonsin.

Samlingspartiets ordförande och finansminister Jyrki Katainen säger att siffrorna innebär att Finland således har fyra statsministerkandidater i vårens val.

Statsminister Mari Kiviniemi (C) glädjer sig över att Centern gått framåt. Partiledaren för SDP, Jutta Urpilainen, säger att mätningens resultat skiljer sig markant åt från tidigare mätningar och tolkar det som att osäkerheten är mycket stor bland många väljare.

Sedan november har Samlingspartiet och SDP tappat 1,5 procentenheter vardera i motsvarande mätningar medan Centern har gått framåt med 1,4 och Sannfinländarna med 2,4.

De övriga partiernas väljarstöd är oförändrat på det stora hela.

Mätningen gjordes av Research Insight Finland i månadsskiftet januari-februari för MTV3:s räkning och innefattar 2 000 personer.

HBL

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt