onsdag 16 februari 2011

Vänsterextremister i storbråk vid flyktingförvar

GÖTEBORG Cirka 150 vänsterextremister samlades under natten till onsdag utanför Migrationsverkets svängdörrsförvar i Kållered, en inrättning ökänd för att vara de i förvar tagnas favoritställe om man har för avsikt att rymma. Misstankar att vänsterextremister infiltrerat förvarets personal har också framförts. Denna gång rörde det sig om 14 irakier som på onsdagsmorgonen skulle avvisas åter till sitt hemland då de inte ansågs ha några som helt asylskäl.

Under natten parkerade vänsterextremisterna flera fordon utanför grindarna till förvaret. Ett antal av dem band även fast sig i fordonen. Polisen tvingades lyfta bort de ohörsamma representanterna för stenkastarvänstern  från grindarna. 90 personer avvisades från platsen och 16 personer greps. De är misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten, ett brott som ger böter eller fängelse i högst sex månader.

Det lagtrotsande vänsterpatrasket hotar med att de kommer att fortsätta sina protester på Landvetter. I kväll planeras även en större manifestation i Brunnsparken i Göteborg.

AB

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt